Anne Geschreven door Anne. Foto door: Erik

  • Voor slechts € 28.36 naar Londen Nu boeken

Londen heeft talloze goedkope overnachtingsmogelijkheden alleen moet je daarvoor op tijd beginnen met zoeken en de juiste plekken weten te vinden. In grote hostels als Clink en het Generator Hostel kun je een bed in een slaapzaal krijgen voor zo’n 30 pond per persoon.

Voordeel van een verblijf in een hostel is dat er vaak een keuken aanwezig is, zodat je voor weinig geld zelf iets klaar kunt maken en je dus niet elke avond uit eten hoeft. Appartementen bieden hetzelfde voordeel, maar zijn vaak wat duurder om te verblijven wanneer je men minder dan 5 man reist. 

Hotels

Voor wie liever wat meer privacy heeft zijn er echter ook prima goedkope hotels die nog betaalbaar zijn ook. Het is altijd even zoeken in zo’n grote stad als Londen waar je het best kunt overnachten. Je kunt ervoor kiezen echt in het centrum te verblijven, echter daarvoor betaal je veel geld en de budgethotels in het centrum zijn vaak smerig of oud. Dankzij het uitstekende metronetwerk in Londen is het dan ook echt aan te raden om iets buiten het centrum te gaan zitten. Wat wel handig is om te kijken of er een metrostation in de buurt van je hotel zit waarmee je snel in de stad kunt zijn. Liefst een station aan de Piccadilly, District of Circle Line, omdat dit de belangrijkste lijnen zijn voor de attracties in het centrum van Londen.

Een prettige wijk om te verblijven is Hammersmith, ten westen van het centrum van Londen. Het is een levendige, goede wijk waar je ook ’s avonds prima over straat kan en binnen 20 minuten sta je in het centrum van Londen. Een aanrader in deze buurt is het Adria Hotel, op 150 meter van Hammersmith Station.

Hammersmith Station heeft een directe metroverbinding met luchthaven Heathrow (Piccadilly Line), St Pancras/Kings Cross Station (voor Eurostar, via Hammersmith & City Line en Piccadilly Line) en Liverpool St Station (nationale treinen) dus is makkelijk te bereiken als je in Londen arriveert. Verder zijn er rechtstreekse verbinding met het stadscentrum zoals Piccadilly Circus (Piccadilly Line), Westminster Station en Tower Hill (beiden Piccadilly en District Line).

Appartementen

Reis je met een groep of ben je op zoek naar een wat meer privé plek om te verblijven in Londen? Dan kun je het beste op zoek gaan naar een leuk appartement. De appartementen verhuur website FlipKey.com is dan een goed startpunt. Mensen die hun woonruimte (tijdelijk) ter beschikking stellen voor de verhuur kunnen hier gemakkelijk gevonden worden. Op de website kun je een mooie plek vinden voor een overnachting, een hele week of zelfs voor een gehele maand. Voldoende appartementen zijn voorzien van een keuken, Wi-Fi aansluiting en zijn in vrijwel ieder deel van de stad te vinden. 

Dicht in de buurt van het Maryland treinstation bevind zich een groot appartement dat via de website FlipKey te boeken is. Het appartement ligt in een rustige straat wat een goede nachtrust garandeert. Ondanks dat het appartement aan een drukke weg ligt en dicht bij het spoor ondervind je er weinig hinder van. Ook in de avonduren is de straat heerlijk rustig. 

Het appartement is uitermate geschikt voor groepen aangezien er vier slaapkamers van verschillende groottes aanwezig zijn. Hierdoor vind je altijd wel een kamer dat aansluit op je wensen. Verder is het appartement voorzien van schone badkamer dat groot genoeg is voor het aantal kamers. Na een lange dag door de stad is het "thuiskomen" in het appartement ook meteen een fijne plek om de avond rustig door te brengen. Een TV met een uitgebreid aantal zenders plus een grote keuken maken het een prima plek om ook voor langere tijd te verblijven.

Bij aankomst in het huis krijg je een informatie folder met details over je verblijf en een lijstje met telefoonnummers om eventueel de eigenaar te contacteren. Het appartement is schoon, is voorzien van alles wat je nodig hebt voor een langer verblijf en biedt het comfort van thuis. Ben je dus op zoek naar een plek in Londen om enkele dagen te verblijven dan is dit appartement een aanrader.