Erik van Erp Geschreven door Erik van Erp. Foto door: menasil

  • Voor slechts € 28.36 naar Londen Nu boeken

Winkelen

London is één van de beste winkelsteden ter wereld. Shop-a-holics kunnen dus makkelijk dagen doorbrengen in de winkelstraten van Londen! In en rondom Oxford Street vind je de grote winkelketens en grote merken en natuurlijk zijn er de Londens beroemde warenhuizen. Harrods is wel de bekendste, met een enorm aanbod aan luxeartikelen. Van alle mogelijk dure merken cosmetica tot aan kleding voor huisdieren en een heuse antiekafdeling, je kunt hier gerust een halve dag je ogen uitkijken. Maar Londen heeft ook talloze kleine boetiekjes en markten die de moeite waard zijn.

Oxford Street

De bekende winkelstraat van Londen. Aan deze straat liggen werkelijk alle bekende winkelketens die je maar kan bedenken. O.a. Primark, H&M, Selfridges, Pull & Bear en Jane Norman vind je hier. Het is hier vaak een gezellige drukte. Rondom Kerstmis staat deze straat letterlijk vast van de vele mensen die op de uitverkoop afkomen. Deze winkelstraat heeft zelfs een website: http://www.oxfordstreet.co.uk/.

Hamly's

Dit is een vijf verdiepingen tellende speelgoedwinkel. Het winkel personeel verleidt kinderen (en volwassenen!) om wat te kopen door het nieuwste speelgoed te demonstreren. Je aandacht wordt op elke verdieping wel weer getrokken door de enthousiaste verkopers, die het winkelend publiek actief betrekken bij de demonstraties.  Leuk voor kinderen en volwassenen!
Adres: 188-196 Regent Street

National Geographic Store 

Erg leuke winkel om rond te kijken voor actieve reizigers. Veel gadgets om de NG programma's zelf na te doen, daarnaast ook outdoorspullen en mooie posters en fotoboeken.  
Adres: 83-97 Regent Street.

Harrods

Niet bepaald budget maar een warenhuis om eens doorheen te wandelen. Je vindt er van alles, van antieke globes t.w.v. 100.000 pond (!) tot golfauto's en sportkleding. Ook het food gedeelte is een bezienswaardigheid op zich. Het kan zijn dat het personeel vraag je (rug)tas in je hand vast te houden in plaats van op je rug, zodat je niets om kunt stoten. In Harrods vind je ook een mermorial ter nagedachtenis van Lady Di en haar toenmalige vriend Dodi.
Adres: Brompton Rd  (Knightsbridge tube station)

Westfield

Deze shoppingmall is ook in Londen te vinden. Er zijn zelfs diverse locaties. De bekendste en eerste shoppingmall van Westfield vind je in het westen van Londen nabij Shepherds Bush. De tweede is gebouwd nabij Stratford station. Deze was er met name gebouwd vanwege de Olympische Spelen 2012. In beide shoppingmalls vind je diverse winkelketens. Ook zijn er foodcourts waar je bij diverse eetgelegenheden terrecht kan. 

Markten

Londen barst van de interessante markten. De bekendste is de Portobello Rd Market in Notting Hill, waar je werkelijk alles kunt vinden, van kleding tot antiek. De markt is om 8.00 uur open op alle dagen behalve zondag, en op donderdag maar tot 13.00 uur ipv 18.30 uur. Voor lunch en allerlei lekker eten ga je naar Borough Market aan de South Bank. Deze markt is open op donderdag, vrijdag en zaterdag. 

Camden Market in Camden Town is dé markt voor punks en gothics, maar laat je hier niet door afschrikken. Het is een ontzettende leuke markt met vooral veel kleding (en echt niet alleen maar voor bovengenoemde groepen) maar ook kunst en eten.