larsoostveen Geschreven door larsoostveen. Foto door: Tikva

  • Voor slechts € 50.03 naar Chicago Nu boeken

Chicago is een grote stad met ruim 2.3 miljoen inwoners. Chicago is een enorm groene stad, in totaal telt deze stad maar liefst 551 parken. De stad ligt aan de kust van Lake Michigan. De mooiste parken grenzen aan Lake Michigan, dit houdt de gehele kust groen en mooi. In deze parken valt alle hectiek van de stad van je af en kun je uren genieten van wandel en fietspaden. Lake Michigan is een enorm meer. Het heeft vele overeenkomsten met de zee, behalve dat het een zoetwatermeer is, dus geen zout. De Gold Coast valt onder een van de beste stranden van Noord Amerika. Lake Michigan heeft een mooie lichtgroene kleur en het is een fijn strand waar je kunt beachvolleyballen, jetskien en surfen. In vergelijking tot bijvoorbeeld New York City is Chicago een rustige en relaxte stad.

Bezienswaardigheden Chicago

Wie denkt dat Chicago een grauwe gangsterstad is met veel hoogbouw heeft het mis! Ja, er zijn veel wolkenkrabbers in ''The Loop'' (financieel district). Hier vind je onder andere de Willis (beter bekend als de Sears) Tower (527meter) tot recent het hoogste gebouw van de Verenigde Staten (overgenomen door de freedom tower). Zodra je uit The Loop komt is Chicago zoveel meer dan wolkenkrabbers, veel verkeer en de nostalgische airtrain,

In Chicago wonen veel studenten die allemaal wel aan sport doen. Dit is een van de actiefste steden van de VS. Zo zie je hier enorm veel hardlopers, voornamelijk in de parken aan de kust. De de parken zijn gevuld met fonteinen en kunstwerken voornamelijk in het Millenium Park. Ook zijn er voldoende fietspaden in de parken, en dit is bovendien een leuke manier om de stad te verkennen (een fiets huren kost 30 dollar voor de hele dag).

Er is genoeg te zien op het gebied van architectuur. Liefhebbers van musea kunnen terecht in enkele grote aansprekende musea zoals het Field Museum of "Natural History", "Adler Planetarium" of het "Art Institute of Chicago". Daarnaast zijn er nog diverse kleinere musea in de stad. Dierenliefhebbers bezoeken graag de gratis! Lincoln Park Zoo of bezoek het Shedd Aquarium. Als je veel wilt bezoeken dan is de Chicago CityPASS een handige discountkaart.

Ook een leuke ervaring is een baseball (White Sox) of een American Football (Chicago Bears) wedstrijd bij te wonen. Op de Navy Pier zijn verschillende bootexcursies te boeken en elke woensdag- en zaterdagavond wordt hier een geweldige vuurwerkshow gegeven.

Accommodatie

In Chicago kun je alles vinden wat je maar fijn vindt, van redelijk goedkope hostels tot chique hotels. In het hostel kost een dormkamer zo'n 35 dollar. Het ligt eraan in welk seizoen je van plan bent te gaan, maar zeker in de zomer is het verstandig om je accommodatie al geregeld te hebben. Houd er rekening mee dat Chicago wel het hoogste bedrag aan salestaxes heeft van de VS. Dit houdt in dat er vaak nog zo'n 11 tot 15 % boven op de prijs komt. Het leukste gebied qua hotels, eten en gezelligheid is rond de Gold Coast. In The Loop zijn ook een aantal hotels, maar hier is na het sluiten van de kantoren (5 uur 's avonds), of in het weekend weinig te beleven.

Restaurants

Over de hele stad zijn natuurlijk de bekende fastfoodketens aanwezig. Maar voornamelijk in het gebied rondom de Gold Coast zijn veel leuke en gezellige restaurantjes gevestigd. In dit gebied zijn ook verschillende cafe's, clubs, bars. Doordat dit de stad van de Blues is, is een bluesbar zeker een aanrader. Vooral de straat North Clark street is een gezellige straat met verschillende uitgaanmogelijkheden.Chicago kent ook een Chinatown, prima voor authenthiek Chinees eten of ga naar Greektown of Little Italy. 

Vervoer

Vanuit Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten richting Chicago. In Chicago zelf zijn er verschillende bussen, metro's en airtrains om je gemakkelijk en goedkoop te verplaatsten. De flatrate van de bus en metro om van de Gold Coast naar The Loop te gaan is 2,25. Er rijden ook genoeg taxi's rond, maar deze zijn uiteraard duurder.

Budget

Chicago is een dure stad. Houd er rekening mee dat alle prijzen exclusief sales taxes zijn. Gemiddelde bezigheden moeten voor zo'n 50 dollar per dag te doen zijn, plus accommodatie. Low budget is het rond de 25 dollar per dag (plus accomodatie) te doen, maar houd dan rekening met veel fastfood en veel lopen.

Seizoen

Chicago maakt zijn bijnaam (Windy City) zeker waar. Er staat hier vaak een sterke wind. Wat in de zomer verfrissend kan zijn, kan in de winter ijzig koud zijn. Aan de andere kant maakt het Lake Michigan een natuurlijk golfbad, wat ook weer wat heeft. Lake Michigan is zo'n enorm meer dat het water in augustus pas een aangename temperatuur bereikt. Chicago is niet de meest zonvaste bestemming die te bedenken is, maar in de zomer blijft het kwik over het algemeen boven de 30 graden. In de winter kan het hier enorm koud worden. Juli tot en met begin september zijn de beste maanden met kans op lekker weer en aangenaam strandweer.