Lisan Kerstens Geschreven door menasil.

  • Voor slechts € 82.86 naar Salt Lake City Nu boeken

Salt Lake City is de hoofdstad van de staat Utah en is gesticht door de Mormonen. Halverwege de 19e eeuw waren de Mormonen op de vlucht nadat zij waren verdreven uit hun eerdere nederzettingen. De mormonen besloten zicht te vestigen naast 'het zoute meer'. De Mormoonse leider Brigham Young zou in een visioen hebben gezien dat zij zich hier moesten vestigen. Een beroemde uitspraak is dan ook 'This is the place'. Salt Lake City was geboren. Door deze historie, zijn de meeste bezienswaardigheden kerkgerelateerd. Het hoofdkwartier van de Mormoonse kerk is ook hier gevestigd.

Bezienswaardigheden


Temple Square

Temple Square is geconcentreerd rondom de tempel die door de mormonen is gebouwd eind 19e eeuw. Het is dé bezienswaardigheid van Salt Lake City. Het plein beslaat ongeveer 35 acre. Temple Square is elke dag te bezoeken van 09:00 tot 21:00 's avonds. Als je je meldt bij één van de twee bezoekerscentra (North of South) dan kun je een gratis tour krijgen over Temple Square. Deze tour wordt gegeven door broeders en zusters van het geloof, dus hou er rekening mee dat  ze hier ook graag met jou over van gedachten willen wisselen. Ze zijn over het algemeen niet opdringerig. Een tour duurt ongeveer 30 minuten en je kan aankomen wanneer je wilt. Bij slecht weer kan het zijn dat er geen guided tours mogelijk zijn. Soms is Tempel Square dan zelfs gesloten. Je kan ook zelf rondwandelen over Temple Square. De tempel zelf is helaas niet te bezichtigen.  In het kantoorgebouw van de kerk, kun je, indien je je meldt bij de receptie, genieten van uitzicht vanaf de 26ste verdieping. Dit kan op werkdagen tijdens kantoortijden en alleen als er iemand beschikbaar is die je naar boven kan begeleiden.

State Capitol

Salt Lake City is de hoofdstad van de staat Utah en de federale regering is hier dan ook gehuisvest in Utah State Capitol op Capitol Hill. Vanaf deze heuvel heb je adembenemend uitzicht over Salt Lake City. Je kunt ook het gebouw van binnen bekijken. Het bezoekerscentrum is geopend van 8:30 tot 17:00. Er is ook op werkdagen ook een gratis rondleiding mogelijk. Deze duurt ongeveer 45 minuten en is beschikbaar van 09:00 tot 17:00. Tijdens vakanties zijn er geen rondleidingen. Voor meer informatie kun je de website van State Capitol bekijken.

Dagtrips vanuit Salt Lake City

Park City

Op ongeveer een kleine 40 minuten rijden, bevindt zich Park City. Van oorsprong een mijnbouwstad, heden ten dage een populaire bestemming voor wintersporters. De stad dient als uitvalsbasis voor drie skigebieden: Park City Resort, Deer Valley Resort en Canyons Resort. Onderweg kom je het Utah Olympic Park tegen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat op deze plek de wedstrijden werden gehouden tijdens de Olympische Spelen in 2002.

Onderweg kom je het Utah Olympic Park tegen. In dit park werden in 2002 de Olympische Spelen gehouden en heden ten dage is het een belangrijk trainingslocatie voor de nationale wintersportteams. Het park is gratis toegankelijk.  Voor $10 kun je meedoen aan een rondleiding. Deze rondleiding wordt meerdere keren per dag op vaste tijdstippen gegeven. Tegen betaling kun je in de winter ook een skeleton ride of bobsleeride onder begeleiding van een instructeur maken. In de zomer zijn er ook zomerse activiteiten te ondernemen zoals ziplinen. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de website van het Utah Olympic Park.

Het Utah Olympic Park heeft ook twee gratis musea: Alf Engen Ski Museum en Salt Lake 2002 Olympic Winter Games Museum. Het eerste museum staat geheel in het teken van skiën. Het tweede museum gaat over de Olympische Winterspelen in 2002. Hier zijn onder meer de medailles te zien maar ook kleding van Amerikaanse Olympische medaillewinnaars.


Jaarlijks wordt in de laatste twee weken van januari het Sundance Film Festival georganiseerd. Dit betekent dat het druk is in en rondom Park City en dit geen goed moment is om het centrum te bekijken. Een parkeerplek vinden is dan bijvoorbeeld uitgesloten tenzij je er fors voor wilt betalen. Je kan natuurlijk wel naar het Filmfestival zelf gaan.

Antelope Island State Park

Antelope Island State Park ligt op Antelope Island in het 'Great Sale Lake'. Je kan het park het gehele jaar door bezoeken. Het eiland staat vooral bekend om de vele dieren die daar leven zoals bisons en herten. Ook is er een ranch. Het is zeker de moeite waard om hier een dagdeel door te brengen. Kijk voor meer informatie op de website van het Antelope Island State Park.

Voordat je het meer overgaat, moet je entree betalen. Voor één auto betaal je $10. Als voetganger of fietser betaal je $3. Je ontvangt bij de ingang een kleine kaart van het eiland waar je globaal ziet waar uitkijkpunten zijn. De auto kan  worden geparkeerd voor de toll poort, maar je zult dan nog een heel eind moeten lopen voordat je op het eiland zelf bent. Op het eiland kun je rondrijden en stoppen bij diverse uitkijk punten. Ook is het mogelijk het eiland fietsen of lopend te verkennen. Bij het vistorscenter kun je meer informatie krijgen. Verkijk je niet op de grote van het eiland. Om het eiland alleen al rond te rijden, kost je circa 1,5 uur!

Entertainment

Salt Lake City is de thuisbasis van de Utah Jazz, een basketbalclub uit de NBA league. Als je in de gelegenheid bent, probeer dan een wedstrijd mee te pakken.  In de "upper bowl" (helemaal bovenaan) kost een kaarje $18. Het beste kun je je kaartje online bestellen met je creditcard via de website van de Utah Jazz. Je creditcard kun je dan bij de ingang laten zien en na het scannen, krijg je je tickets. Basketball is een spectakel en typisch Amerikaans. Het draait vaak meer om het gebeuren er omheen dan om de wedstrijd zelf. De tram stopt voor het stadion.

Een andere sportaccommodatie is de Utah Olympic Oval. Regelmatig wordt hier een wereldkampioenschap of worldcup gehouden. Zelf schaatsen is ook mogelijk. De ijsbaan is niet te bereiken met het openbaar vervoer.

Als je wil shoppen in Downtown, kun je terecht in City Creek Center. Dit overdekte winkelcentrum bestaat pas sinds kort. Je vindt er diverse ketens, Macys en ook een Disneywinkel.

Eten en drinken

Net als in elke stad in de Verenigde Staten, vind je ook in Salt Lake City diverse bekende ketens. Meestal zitten ze bij elkaar in eenzelfde blok. Een aantal restaurants in Salt Lake City waar je terecht kunt voor een lekkere maaltijd:

  • Red Iquana aan de  736 W North Temple. Dit  is een populair Mexicaans restaurant en een absolute aanrader. Het is echter wel zo dat je vaak in de rij moet staan alvorens er een tafel vrij is, maar er is verwarming en soms brengen ze gratis koffie en thee. De hoofdgerechten zijn tussen de $9 en $16.
  • Settebello Pizzaria aan de 260 S 200 W. De beste pizzaria in Salt Lake City met grote en lekkere pizza's.
  • Blue Nile aan de 755 State Street. Een knus en gezellig Ethiopisch restaurant. Een vriendelijke gastheer legt je uitgebreid uit hoe de Ethiopische keuken in elkaar zit. Gerechten zijn rond de $14,00.
  • E-Jo aan de 3250 S 700 E. Een Koreaans restaurants met lekkere barbecue.

Hou er rekening mee dat op zondag het merendeel van de restaurants dicht is. Red Iguana is bijvoorbeeld wel open maar de overige restaurants zijn gesloten. Dit is gebruikelijk in Salt Lake City.

Accommodatie

In Downtown zitten de meeste bekende hotelketens. Mocht je een auto hebben, dan is het het overwegen waard om nabij het vliegveld accommodatie te zoeken. Dit is vaak goedkoper dan in Downtown.

Vervoer naar en in Salt Lake City

Er zijn rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam Schiphol naar Salt Lake City met KLM. In Salt Lake City is het openbaar vervoer niet overal goed geregeld. In Downtown is er een tram die je met enkele bezienswaardigheden verbindt en er rijden enkele bussen. Vanaf het vliegveld gaat er ook een tram naar Downtown. Meer informatie is te vinden op de website van Utah Transit Authority. De ervaring leert dat je met een gehuurde auto een stuk flexibelere bent in deze stad.Je kan ter plekke een auto huren op het vliegveld of dit van te voren regelen. Lees meer over een auto huren in de Verenigde Staten.