Arnout Beentjes Geschreven door Arnout3008. Foto door: menasil

  • Voor slechts € 395.87 naar Key West Nu boeken

Miami ligt in de staat Florida. Er zit een verschil tussen Miami en Miami (South) Beach. Miami zelf is voornamelijk gericht op business terwijl Miami Beach, of SoBe zoals de lokale afkorting wel eens luid (South Beach) veel meer gericht is op vrije tijd. Dit is voor toeristen dan ook een stuk aantrekkelijker om naartoe te gaan.

Miami

In Miami zelf is er genoeg te doen. Zo kun je jetski's huren, genieten op het strand of door het art-deco district lopen. Daarnaast is het leuk om The Venetian Pool te bezoeken. Dit is een oude koraal mijn, welke nu een openbaar zwembad is. Dit zwembad ligt net buiten Miami, namelijk in Coral Gables.

Hoewel Miami geassocieerd wordt met blote basten, slippers en zwemkleding, zul je regelmatig borden vinden waarop staat "no shirt, no shoes = no service". Dit spreekt natuurlijk voor zich. Als je geen t-shirt aan hebt of op slippers loopt, wordt je verzocht de winkel te verlaten.

Miami South Beach

Miami South Beach staat voornamelijk bekend om haar hele brede, witte zandstrand, warme temperaturen en tropisch uitzicht. Met palmbomen op iedere straathoek is het ook niet zo gek dat mensen Miami vergelijken met een klein paradijsje. De locals zijn vaak fanatieke sporters en je zult vaak mensen zien hardlopen over de boulevards van het strand van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Uiteraard rennen ze zonder shirt zodat je goed die sixpack kunt bewonderen waar ze zo hard voor getraind hebben. Daarnaast zul je regelmatig een Ferarri, Bentley of andere dure auto langs zien rijden. In Miami gaat het om "te zien en gezien te worden".

Lincoln Road

Lincoln Road is de drukste straat in South Beach. Hier speelt het nachtleven zich af. Maar ook overdag zijn er genoeg winkels en terrasjes om je te vermaken. Lincoln Road bevindt zich tussen 17th en 16th Street in in. Mocht je nog wat kleine boodschappen nodig hebben, op de kruising van Lincoln Road en Collins Avenue (hoofdstraat die over South beach loopt) zit een Walgreens.

Mocht je nog een dagje willen gaan shoppen in South Beach, of wil je 's Avonds een rondje lopen om nog even buiten te zijn, is Lincoln Road zeker een aanrader. Overigens staat niet overal de prijs bij in de winkels, onder het mom van: "Als je moet vragen hoe duur het is, kun je het niet betalen."

Dagtrips vanuit Miami

De Florida Keys zijn de eilanden direct onder het vaste land. Mocht je deze willen bezoeken vanuit Miami. dan is het aan te raden hier een auto voor te huren en één tot twee dagen ervoor uit te trekken.

Key Biscayne

Mocht je een dagje uit willen, maar toch dichtbij Miami willen blijven dan kun je naar Key Biscayne. Deze Key ligt voor de kust van Miami en doet erg paradijselijk aan. Zo kun je met dolfijnen zwemmen of genieten op een van de vele (soms rustige) witte zandstranden. Kijk wel goed naar de waarschuwingen, want bij Miami zwemmen soms ook witte haaien rond! Er zal ook regelmatig een vliegtuig overvliegen om witte haaien te proberen te spotten en deze door te geven aan de kustwacht.

Key Largo / Key West

Key Largo is de eerste Key die je tegenkomt als je richting het zuiden rijdt met de auto en ligt op ongeveer 1,5 uur rijden. Key Largo is voornamelijk, net als Key West, populair vanwege het onderwaterleven. Snorkelen en duiken zijn hier erg gaaf. Je hebt kans om rifhaaien, tarpon, tandbaars en grote kreeften tegen te komen tijdens het duiken.

Key West ligt op ongeveer 3 uur rijden. Dit is dan ook het beste te doen in een weekendje of inclusief overnachting..

Accommodatie

Miami is niet bepaald een budget bestemming. Hotels zijn prijzig, vluchten zijn prijzig en gratis parkeerplaatsen in South Beach zijn er vrijwel niet. Handdoeken of bedden huren bij je hotel betaal je al gauw 20/30 dollar per bed voor. Een 3-sterren hotel aan de buitenrand van Miami kost je ongeveer 110 dollar per nacht (Juli 2016), terwijl een 5-sterren hotel op Key Biscayne (Ritz Carlton) je een kleine 400 dollar per nacht kost. Mocht je dit nou te duur vinden: hostels kosten in dezelfde periode ongeveer $44 per nacht.

Vervoer naar Miami

Vanaf Schiphol kun je met KLM rechtstreeks naar Miami. In de winter zijn de tickets goedkoper dan in de zomer. In de zomer zijn de tickets al snel het dubbele. De luchthaven Miami International Airport ligt overigens dichtbij de stad. Je bent met de auto in een half uur op South Beach. Mocht je geen auto hebben gaan er ook shuttles.