bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: bolletjeom

Moulay Bousselham is een klein vissersplaatje aan de Atlantische kust van Marokko. Hier is ook het Merdja Zerga National Park. Een moeras gebied en meer met heel veel vogels waaronder flamingo's.

Bij het vishaventje zitten engels prekende gidsen die je de vogels kunnen laten zien. prijzen varieren nogal. Afhankelijk van hoeveel werk ze hebben. Een trip van 2 uur kost minimaal 250 dirham voor 2 peronen. De prijs gaat naar beneden pp als je met meer bent. Max 5 in een bootje. De gids zorgt voor verrekijkers en zelfs een nederlandstalig vogelboek. De beste tijd om te gaan is in de vroege ochtend of eventueel de namiddag. Laag tij is ook gunstig.

Moulay Bousselham is een klein dorpje met een paar restaurantjes. Zeker buiten het hoogseizoen is het lekker rustig. Zwemmen is niet altijd mogelijk vanwege de sterke branding. Een reden waarom dit plaatsje populair aan het worden is bij surfers. Vanaf Meknes of Fes neem je de trein naar het onooglijke plaatsje Souk el-Arab du Rharb. Dit plaatsje stelt niet veel voor. Hier neem je een Grand Taxi (€2,-). De taxi's staan bij de afslag naar Moulay Bousselman. Vraag het even na. Het is te lopen maar niet naast het treinstation. Het is 45 kilometer naar Moulay Bousselham over een slechte weg. Je bent dus nog een klein uurtje zoet. Hotel Le bleu Lagon is een aanrader vanwege het fantastische uitzicht over het meer en het vissershaventje. De kamers zijn vrij basic maar je hebt wel een groot dakterras waar je uit het zicht en uit de wind kunt zonnen.

Neem voldoende geld mee. Er is geen pinautomaat.