bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: Tikva

Ouarzazate spreek je uit als war-zazat. Dit is een verrassend welvarend stadje in Marokko midden in het niets. Dit hebben ze te danken aan de florerende filmindustrie die de woestijn graag gebruikt voor hun opnames.

Bezienswaardigheden Ouarzazate

In de stad zelf ligt een mooie Kasbah, de Taourirt Kasbah (10dm), die deels gerestaureerd is door Unesco.

Je kunt ook de Atlas filmstudio's bezoeken waar je de fims sets kunt zien van diverse films die hier in de regio zijn opgenomen. Zo waan je je opeens in Egypte. Voor reizigers met kinderen zijn niet alleen de filmstudios leuk maar is er ook een show met stuntpaarden en kamelen die in de films gebruikt worden.

Verder zijn er zijn mogelijkheden tot het huren van mountainbiken, motoren en quads voor een trip de rotswoestijn in. Ook wordt er veel travel agencies die je kunnen helpen met tours in de regio.

Overnachten & eten en drinken 

Ouarzazate is een goede plek om te overnachten. Je hebt hier namelijk redelijk veel keuze zeker vergeleken met andere plaatsen in de regio. Er is zelfs een camping en er zijn diverse budget guesthouses. Ook wat betreft eet mogelijkheden is er veel keuze. Er zijn diverse supermarkten en zelfs een pizzeria mocht je een keer wat anders willen eten dan Marokkaanse gerechten.  Ook aan souvenirwinkels en tapijtenverkopers is er in Ouarzazate geen tekort.

Vervoer naar Ouarzazate

De weg tussen Ouarzazate en Marrakech is prachtig. Met name in de lente wanneer alle dalen en velden groen zijn. Je komt onderweg over de hoogste pas van Marokko. In de winter kan je dus hinder ondervinden van de sneeuw. Wanneer je met een eigen vervoer of een huur auto via deze route rijdt zijn er heel veel mooie foto stops. Hou qua rijtijd er rekening mee dat je gemiddeld 50 kilometer per uur aflegt vanwege het vele klimmen en dalen met heel veel bochten. Met het openbaar vervoer is dit een route waar sommige mensen een reistabletje zouden willen nemen. Er gaan meerdere bussen per dag die er vanaf en naar Marrakech ongeveer 4-5 uur over doen. Je kunt in Ouarzazate ook een grand taxi regelen naar Aït Benhadou.