Nienke Krook Geschreven door Nienke Krook. Foto door: Tikva

Voor de tempel-liefhebbers onder ons is een bezoek aan Nikko, staat op de Werelderfgoed-lijst,  een must. Vanaf Tokyo is dit een geweldige dagtrip! In minder dan 3 uur ben je voor 1320 ¥ met de Tobu Line, vanaf het Asakusa station,  zonder overstappen in Nikko. Je hoeft niet te reserveren. Deze website is een goede hulp om je reis te plannen: grace.hyperdia.com

In het station van Nikko zit een kleine tourist information. Haal daar zeker een kaart van het gebied op, of neem je Lonely Planet mee. Naast het station zit een klein cafeetje waar je lekkere chocolademelk en gebak kunt eten. Vanaf het station kan je lopen naar de diverse tempels. Loop met het station in je rug het kruispunt over en ga de grote straat in. Je hoeft nu alleen maar recht uit te lopen totdat je bij de bekende "Shinkyo" brug aankomt. Daar steek je over tot je bij het stenen naambord de trappen omhoog kunt. 

Bezienswaardigheden Nikko

Futarasan Shrine

De Shinkyo brug is onderdeel van de Futarasan Shrine. Daarnaast zijn er een aantal andere gebouwen. De gebouwen zijn iets simpeler dan de andere tempels. 

Rinno-ji Temple

De Rinno-ji Temple is een grote tempel bestaand uit een groot hoofdgebouw en 15 bijgebouwen. Er zit bij deze tempel ook een tuin die in de zomermaanden en vooral tijdens de kersenbloesem periode erg mooi is. 

Toshugu Shrine

Een andere populaire plek om te bezoeken is de Toshugu Shrine. Let hier vooral op de versieringen zoals de beroemde apen die het Japanse gezegde "hear nog evil, see no evil" uitbeelden. Ook dit Shrine Complex bestaat uit verschillende gebouwen. De afwisseling zoals zowel een Tori als een Pagoda en een aantal traditionele gebouwen maakt Toshugu zeer de moeite waard. Er is ook veel goud gebruikt in deze gebouwen. 

Taiyuin Mausoleum

Het Taiyuin Mausoleum is kleiner dan sommige andere tempels maar heeft ook veel te bieden. Het is een ook bijzonder omdat het een voor het Boedisme ongewone combinatie van tempel en mausoleum is.

Nikko national park

Het Nikko national park heeft diverse wandelopties. Er zijn wandelingen mogelijk van 1,5 uur tot 6 uur lang.

Overnachten in Nikko

Wil je toch blijven slapen in Nikko kijk dan eens bij de hostels in Nikko. Nikko heeft daarnaast ook diverse Ryokans, zogenaamde traditionele Japanse overnachtingsplekken.