Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Japan is een land dat bij veel reizigers op de bucketlist staat. Het land spreekt aan door zijn bijzondere en ons soms vreemde cultuur. Toch komen er jaarlijks maar zo'n 20.000 Nederlandse toeristen in het land. 

We noemen de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan die vaak op de route staan van backpackers en zelfstandige reizigers. Wanneer je beperkt tijd hebt dan kan je dankzij de snelle treinen in Japan toch een bezoek brengen aan de bijna 500km uit elkaar gelegen plaatsen Tokyo en Kyoto. 

Bezienswaardigheden Japan

Tokio

De hoofdstad van Japan is voor veel reizigers de eerste kennismaking met het land. Hier zie je vooral het moderne Japan met veel wolkenkrabbers. Tokio, of Tokyo, is ook een prima plek om te genieten van de Japanse keuken. Ben je in het weekend in Tokio dan moet je absoluut een bezoekje brengen aan Yoyogi Park om de vele verkleedde Japanse jongeren te zien. Meer weten lees ons uitgebreide artikel over Tokyo. Een leuk dagtripje vanuit Tokyo is Yokohama.

Fuiji

De Fuiji vulkaan is een van de bekendste symbolen van Japan. De perfect gevormde besneeuwde piek is bij helder weer van verre te zien. Zo zijn er bijvoorbeeld vanuit Tokyo diverse uitkijkpunten op mount Fuiji. Je kunt de berg ook beklimmen, de beste maanden hiervoor zijn juli en augustus en de beklimmen kost meestal twee dagen. 

Hakone

Hakone is een startpunt voor wandelingen naar Mount Fuji. Het gebied staat bekend vanwege de vele warmwaterbronnen (onsen). Je kunt hier ook mooie wandelingen maken in de ongerepte natuur. Lees meer over Hakone.

Kyoto en Nara

Kyoto en Nara zijn de plaatsen om kennis te maken met historisch Japan. Kyoto is een stad met nog veel oudere gebouwen zoals tempels en maar liefst 17 Unesco World Heritage sites. Behalve tempels bezoeken is Geisha Hunting een geliefde activiteit voor reizigers. Het nabijgelegen Nara wordt meestal vanuit Kyoto bezocht en heeft ook diverse mooie tempels. Lees ons artikel over Kyoto en Nara.

Osaka

Wanneer je vanuit een andere Aziatische bestemming komt dan is Osaka dankzij goedkope vluchten ook een goede plek om je avontuur in Japan te beginnen of eindigen. Wat je in deze stad zeker niet mag missen is het Osaka Aquarium waar je zelfs whalesharks kunt zien. Er zijn verdere ook diverse musea zoals het National art museum. Osaka is voornamelijk een moderne stad maar er is ook en reconstructie van een Japans kasteel of bezoek de Shitennoji shrine als je op zoekt bent naar wat historie.

Himeji Kasteel

Bij Japan denk je misschien niet direct aan kastelen maar die zijn er wel degelijk. Volgens vele is Himeji het mooiste kasteel van het land. Je kunt het kasteel, de tuinen en een aantal kamers bekijken. Het kasteel ligt op de route tussen Kyoto of Osaka en Hiroshima. Het kasteel wordt tot de zomer van 2015 gerenoveerd en is daarom niet volledig open. 

Hiroshima

Hiroshima is uiteraard bekend vanwege de atoombom die hier op werd gedropt tijdens de 2e wereldoorlog. Nu kan je hier zien welke invloed de bom had op de Japanse bevolking. Daarnaast zijn er diverse kunstmusea. Lees meer over Hiroshima

Nikko

Voor de tempel-liefhebbers onder ons is een bezoek aan Nikko ongeveer 2,5 uur ten noorden van Tokyo een must-see. In deze kleine stad zijn op loopafstand van elkaar diverse prachtige tempelcomplexen. Lees ons artikel over Nikko