bert83opreis Geschreven door bert83opreis. Foto door: Nienke Krook

  • Voor slechts € 394.91 naar Mumbai Nu boeken

In twee dagen kan je een prima impressie krijgen van het chaotische en rommelige Mumbai.Al met al wel een mooie beleving. Op sommige plekken lopen dieren tussen het drukke autoverkeer heen!

Bezienswaardigheden

Een goede optie om de stad te bekijken is het boeken van een tour. Soms word je automatisch aangesproken, anders kun je een taxi aanhouden en vragen wat hij je allemaal kan laten zien. Als je wordt aangesproken door een gids, neem dan niet de eerste de beste chauffeur, maar laat verschillende chauffeurs wat vertellen over wat je allemaal gaat doen en hoe lang het duurt. Onze tour zou drie uur duren, maar daar snoepten ze zonder probleem een half uur van af. Laat je dus niet zomaar afschepen.

Leuke of interessante attracties zijn de wasserijen aan de rand van de stad en de tempels. In Mumbai zijn ook vele koloniale gebouwen en diverse musea. Verder is het leuk uitgaan in de Leopold.

Vervoer in Mumbai

Als autoliefhebber ben je vast gecharmeerd van de taxi’s, oude Fiats (ik geloof  Fiat 1200) die tot in de late jaren ’80 nog werden gemaakt! Taxi’s zijn er heel veel, ze zijn makkelijk aan te houden en je kunt er goed mee onderhandelen. Over het algemeen liggen de prijzen hier helaas een stuk hoger dan in de rest van (zuid) India.Een andere optie is gebruik te maken van de metro of de bus. Hiervoor kan je bij de halte aan een wachtende passagier vragen naar de bus voor je bestemming. De mensen helpen je over het algemeen vriendelijk.

Vervoer naar Mumbai

Mumbai is samen met Delhi de goedkoopste en makkelijkste stad in India om vanuit Nederland of Belgie naar toe te vliegen. Vanuit Mumbai kan je makkelijk met de trein naar bestemmingen in de rest van India. Lees voor meer informatie ons artikel reizen in India