Niels Cordes Geschreven door Niels248. Foto door: menasil

  • Voor slechts € 947.80 naar Jodhpur Nu boeken

Jodhpur wordt ook wel Blue City genoemd, omdat de bewoners van deze stad hun huizen blauw geverfd hebben. Het is een prachtig uitzicht vooral als je van het fort over de stad heen kijkt. Een andere naam van de stad is sun city dit is omdat doorgaans het jaar bijna altijd de zon schijnt. Deze stad heeft een wat relaxte sfeer dan andere steden in india. De bevolking is zeer gastvrij en minder opdringerig dan in de rest van Rajasthan.

Bezienswaardigheden Jodphur

Jodhpur mag niet ontbreken in je lijstje als je Rajasthan gaat bezoeken. Er gaat niks boven dat je boven op je dakterras een drankje doet terwijl je uitzicht heb op een gigantisch fort en de kinderen allemaal hun vliegers uithangen. De relaxte sfeer voelt goed aan en je voelt je helemaal thuis. Voor degene die dark knight rises hebben gezien. De locatie van de gevangenis is opgenomen in deze stad.

Mehrangarh Fort & Zipline

Mehrangarh fort is het grootste van rajashtan. Het is een hele klim naar boven, maar als je bovenaan staat en over de blauwe stad heen kijkt is het zeer waard. Je kan kiezen voor een audiotour deze leid je door het fort en het museum daarvan. Deze audiotour is een van de betere in Inida en zeer interresant als je hier van houdt. Het entree geld is wel fors, dus als je geen zin in de tour en museum heb kan je zeggen dat je voor de zipline lijn komt, wij konden toen gewoon doorlopen. Dat scheelt je weer geld als je alleen voor het uitzicht komt.

In het fort van Jodhpur zit het bedrijf Flying Fox. Je heb hier zeven kabelbanen/ ziplines waarbij je over het fort scheert. Je gaat van muur tot muur en over het meer. Een prachtige ervaring als je van sensatie houd.

Umaid Bwahan palace

Andere de andere kant van Jodhpur boven op de berg staat het Umaid Bwahan Palace. De de helft is nu een vijfsterren hotel en de andere een museum. Je kunt dit museum bezoeken. Het is een prachtig paleis en in het museum krijg je een kijkje in de geschiedenis van het paleis. Er staan buiten ook zeer coole oldtimers opgesteld. Een kijkje waard dus.