Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Cochem charmant stadje met een mooi oud centrum en een kasteel. Het is een toeristenplaatsje dat erg populair is bij senioren en gezinnen met kinderen. Door de ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden kan het ook voor zelfstandige reizigers een goede basis zijn om de Moezelregio vanuit te verkennen.

Bezienswaardigheden Cochem

Het oude centrum van Cochem heeft vele gerestaureerde vakwerkhuizen. De smalle straatjes zitten vol met restaurantjes en souvenirwinkels. Er zijn ook nog wat stukje oude stadsmuur er een oude poort. Een oude stenenbrug verbind de twee zijdes van de moezel.

Kasteel

Het kasteel van Cochem is mooi gelegen boven de stad en zonder twijfel de belangrijkste bezienswaardigheid. Vanaf het centrum kan je hier in een kwartier naar toe lopen. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht over de stad. De binnenplaats van het kasteel en het kasteel zelf is alleen te bezoeken met een georganiseerde rondleiding. Duur 40 min, prijs 5 euro. Binnenin werden verschillende kamers met antiek meubilair ingericht en krijg je uitleg over de bouw en functie van de burcht.

Kabelbaan met uitzichtpunt

Een ander uitzichtpunt (met kruisbeeld) is bereikbaar met de kabelbaan (6,80 retour). Vanaf hier kijk je uit op de stad, het kasteel en de omliggende omgeving. Het is ook mogelijk hier naar toe te lopen. Vanaf het uitkijkpunt is er ook een wandelroute naar een nabij gelegen wildpark.

Fietsen

In Cochem kan je op verschillende plekken een fiets huren (8 € per dag/p.p. en 20 € borg per fiets). ’t Is eens  leuk om langsheen de Moezel te fietsen. Het enige nadeel is wel dat je het meest van de tijd langsheen de autobaan fietst. Je kan ook langsheen de andere kant van de Moezel fietsen maar deze weg loopt echt steil naar boven. Hiervoor heb je echt een mountainbike nodig en een dosis doorzettingsvermogen. Cochem is ook een van de vele vertrekpunten voor een boottocht langsheen de Moezel. Wil je liever wat actiever bezig zijn dan kan je ook een kano huren. 

 

Vervoer naar Cochem

De trein tussen Koblenz en Trier stopt in Cochem. Er gaan zowel langzame treinen als intercity treinen. Lees meer over reizen met de trein naar Duitsland. Daarnaast zijn er goede busverbindingen naar andere dorpjes in de regio. 

Overnachten

Cochem en omgeving heeft een zeer ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden. In sommige straten lijkt het wel of meer dan de helft van de huizen een hotel is en de rest als particulier een kamer verhuurd. In het centrum van Cochem zijn veel kleinschalige hotels en pensions. Prijzen starten vanaf ongeveer 50 euro per nacht. Er is in Cochem ook een hostel dat verbonden is aan Hostelling International. Je kunt ook terecht bij diverse campings in de directe omgeving. Er is een Roompot vakantiepark in Cochem.