Chantal Geschreven door Chantal.

Helaas ligt Australië ligt niet naast de deur, daarom kan je zeggen dat één van de grootste kostenposten tijdens een reis daarheen wel het vliegticket is. Maar wat wil je verder nog doen, misschien binnenlandse vluchten of een onverwachte trip naar Fiji of Azië? Hier wat tips voor het vinden van een geschikt vliegticket.

Vliegen naar Australië

Ga je op reis naar Australië, dan kan het verstandig zijn om van tevoren globaal een plan te bedenken. Je hoeft echt niet alle details al precies op een rij te hebben, een beetje ruimte voor onverwachte gebeurtenissen kan immers ook geen kwaad. Maar voor het uitzoeken van een vliegticket is het belangrijk om voor jezelf te weten wat al wel zeker weet, bijvoorbeeld lengte van je reis of de landen die je wilt bezoeken. Op basis van deze gegevens kan je voor jezelf een beslissing nemen of het voordeliger is om een Round The World Ticket (RTW) te kopen of alleen een enkele- of retour vlucht. Het kan namelijk zijn dat wanneer je bijvoorbeeld alleen Azië aandoet, dat het goedkoper is om ter plekke de overige vliegtickets te boeken met een goede 'low budget' airline in plaats van dit vast te leggen in je RTW-ticket. Er zijn vele websites waar je terecht kan voor je tickets. Hierbij moet gezegd worden RTW-tickets bijna altijd via een reisorganisatie gaan.Wij hebben een lijst met allerlei tips om goedkope vluchten te vinden op een rij gezet. Ben je op zoek is het zeker de moeite waard het even door te lezen. 

Round The World Tickets:

  • World Ticket Center
  • Kilroy Travels
  • JoHo

Enkele/Retour Tickets:

Of kijk gewoon op de website van de diverse airlines zelf die naar Australië vliegen!

Binnenlandse vluchten Australië

Wil je je snel binnen Australië verplaatsen, dan zijn binnenlandse vluchten natuurlijk een ideale manier om de enorme afstanden te overbruggen. De prijzen vallen over het algemeen erg mee. Ook Australië heeft een aantal 'low budget' arlines die dagelijks vele vluchten aanbieden tussen de grote steden. Bedenk wel dat een binnenlandse vlucht gauw een paar uur duurt, wanneer je bijvoorbeeld van het Oosten helemaal naar het Westen vliegt. Verwacht dus niet altijd prijzen van bijvoorbeeld $100,-. In Europa vlieg je immers ook niet voor €80,- van Amsterdam naar Moskou. Houd er echter wel rekening mee dat vliegen met 'low budget' airlines geen luxe is! De beenruimte is zeer beperkt, vaak geen inflight entertainment en meestal geen gratis eten & drinken. De bekendste 'low budget' arlines op dit moment:

Vliegen vanuit Australië

Wil je toch nog een extra land bezoeken, nu je toch in de buurt bent! Bijvoorbeeld naar Fiji, Nieuw-Zeeland of naar Azië? Als je goed zoekt, vergelijkt en op tijd boekt zijn er zeker leuke aanbiedingen te vinden. Kijk hiervoor eens op de websites van de volgende airlines:

Richting Azië:

Richting Pacific Islands:

Richting Nieuw-Zeeland:

Tip: Let bij alle vluchten die je boekt bij zowel de 'low budget' airlines als de gewone maatschappijen goed op welk ticket je boekt! Er worden tegenwoordig diverse prijzen aangeboden, die afhankelijk zijn van het gewicht van je bagage en de mogelijkheid tot eventuele wijzigingen in je ticket. Bij de goedkoopste tickets mag je bijvoorbeeld niks meer qua datum of vertrektijd wijzigen en vaak alleen handbagage meenemen. Heb je bagage wat ingecheckt moet worden, neem dan een duurdere 'klasse'. Lees dus goed de kleine letters! Voor tickets die geveild worden tegen aantrekkelijke prijzen bekijk je de site: https://onecentflights.com/.