Visa / Visum Australië

Iedereen die voor korte of lange tijd in Australië wil verblijven, en niet de Australische of Nieuw-Zeelandse nationaliteit heeft, moet een visum aanvragen. Er zijn verschillende soorten visa en verschillende regels voor het aanvragen van een visum. De regels en voorwaarden voor visa veranderen continue, dus check de emigratiewebsite voor correcte, recente informatie: www.immi.gov.au

Sinds 1996 gebruikt Australië het Electronic Travel Authority (ETA). Dit betekent dat je geen stempel meer nodig hebt in je paspoort maar dat alles electronisch gaat.  Je visum is dus electronisch gelinkt aan je paspoort. De luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt kan op deze manier via je paspoortnummer controleren of je beschikt over een ETA.  Als je je visum gaat aanvragen moet je paspoort nog minstens zes maanden geldig zijn.

De drie belangrijkste visa zijn het Toeristenvisum, het Working Holiday Visum en het Studentenvisum. Je kunt deze visa zelf aanvragen via de Australische ambassade in Den Haag of via het internet. Vaak wordt het visum automatisch voor je geregeld als je met een reisorganisatie zoals bijvoorbeeld Travel Active meegaat.

Toeristenvisum

Als je al een keer een Work & Travel holiday hebt gemaakt, alleen op vakantie wil of boven de 30 (vanaf januari 2017 boven de 35) jaar oud bent, dan kun je nog steeds naar Australië, namelijk met een toeristenvisum. Een toeristenvisum tot drie maanden is gratis, als je langer wilt blijven (maximaal twaalf maanden), dan kost een toeristenvisum geld. Om online een toeristenvisum voor drie maanden aan te vragen heb je een geldig paspoort en credit card nodig. Vraag het aan op: http://www.eta.immi.gov.au/

Als alternatief is er het 600 toeristenvisum (voorheen 676 toeristenvisum) waarmee je drie, zes of twaalf maanden als toerist in Australië kunt blijven. De emigratiedienst kan je om je vakantie-/reisplannen en financiën vragen als je voor langere tijd in Australië wilt verblijven. Ze willen voorkomen dat mensen illegaal gaan werken of in het land blijven. Voor meer informatie over dit visum kijk op: http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/600.aspx

Working Holiday Visum

De meeste backpackers maken gebruik van het Working Holiday Visum (WHV). Hiermee kun je voor één jaar lang reizen en werken in Australië. Je kunt aanspraak maken op een tweede working holiday jaar wanneer je minimaal drie maanden in je eerste jaar gewerkt hebt op afgelegen plekken en/of in branches waarin gebrek is aan personeel. De voorwaarden zijn vrij specifiek, dus kijk op de emigratiewebsite voor details: www.immi.gov.au

Een van de aantrekkelijke aspecten van een WHV was het belastingvrije loon dat je verdiende als je met een WHV in Australië ging werken. Vanaf januari 2017 is dit verleden tijd. De Australische overheid heft met ingang van 2017 19% belasting over het loon dat je daar verdient, ook als je daar op een working holiday bent. Dit tarief geldt tot $37.000. Verdien je meer dan dat, dan zijn op het geld dat je daarna verdient de algemene Australische belastingregels van kracht. 

Australië heeft met veel landen een Working Holiday Agreement gesloten. Dit betekent dat bewoners van deze landen gebruik kunnen maken van dit visum. Nederland en België hebben beiden deze afspraak met Australië. Het reglement is als volgt: 

Wanneer je je WHV krijgt, moet je binnen één jaar in Australië zijn, daarna vervalt je visum. Tenzij je echt kan aantonen dat je in dat jaar door ernstige redenen niet naar Australië kon afreizen. Bijvoorbeeld door ziekte binnen de familie. Vanaf het moment dat je Australië ingaat, mag je één jaar in het land blijven.

Overige regels die gelden voor dit visum zijn:

  • Je moet minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud zijn.  Alleen voor Canadese en Ierse burgers geldt dat dit tot je 35e mag. Wat betreft de leeftijd:

Je kunt dit visum ook nog op je 30ste aanvragen. Je moet het visum gebruiken binnen één jaar dat ingaat op het moment dat je je visum ontvangt. Vanaf dat moment gaat het jaar werken/vakantie in en gedurende die periode mag je Australië zo vaak in en uit als je wilt. Zo kun je een uitstapje maken naar bijvoorbeeld Indonesië om vervolgens zonder problemen het land weer in te komen.

  • Je moet over de Nederlandse nationaliteit beschikken (of over een andere nationaliteit waarmee Australië het verdrag heeft gesloten).
  • Je paspoort moet na vertrek (!) uit Australië nog zes maanden geldig zijn.
  • Je moet kunnen aantonen dat je $5000 op je bankrekening hebt staan zodat je jezelf de eerste maanden kan redden. Er zijn genoeg “trucjes” om hier wat aan te doen (je ouders kunnen je dit geld lenen en in Australië kan je dit geld weer terugstorten), maar de Australische regering heeft deze regel niet voor niets. Zeker de eerste maanden zal je veel geld nodig hebben! Dit bedrag is ook nodig om aan te tonen dat je genoeg geld hebt om het land weer te verlaten indien je een one-way ticket hebt geboekt.
  • Je mag niet langer dan zes maanden voor dezelfde werkgever gaan werken.
  • Het visum is precies een jaar geldig. Je kunt het visum enkel verlengen als je op tijd verlenging aanvraagt en aan de voorwaarden voldoet. Je moet dan minimaal drie maanden bepaald werk hebben gedaan. Voor meer informatie over een tweede WHV zie: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/417-
  • Vanaf januari 2017 betaal je 19% belasting over het geld dat je in Australië verdient als je in bezit bent van een WHV.

Als deze regels op jou van toepassing zijn, kun je het visum aanvragen via: Working Holiday Visa. Mocht je problemen ondervinden tijdens het aanvragen van je visum, kun je per e-mail contact opnemen: eVisa.WHM.helpdesk@immi.gov.au

Tweede Work and Holiday Visa

Sinds november 2005 kan elke Australië-liefhebber zijn hart ophalen, want sindsdien kun je een tweede Working Holiday visum aanvragen. Voor een verlenging van je visum veranderen de regels met enige regelmaat. Zo moest je wel eerst drie maanden seizoenswerk hebben gedaan in regionaal Australië op je eerste visum en schriftelijke referenties hebben van je werkgevers of een formulier downloaden van de website van de immigratiedienst, elke werkgever die daarvoor kwalificeert moet z'n krabbel op dit formulier zetten. 

Onder backpackers werd vaak gezegd dat er makkelijk te frauderen is met dit systeem, dat je een tweede WHV kon krijgen zonder dat je drie maanden specifiek werk had gedaan. In het verleden werden de aanvragen inderdaad niet goed gecontroleerd door de regering en was het inderdaad vrij gemakkelijk om zo aan een tweede WHV te komen. Maar sinds 2009 wordt er zeer streng gecontroleerd en vaak gecheckt of je echt drie maanden betaald werk hebt verricht. Wanneer blijkt dat je dit niet hebt gedaan, kun je flinke boetes krijgen, wordt je direct het land uitgezet en mag je vijf jaar niet meer terugkomen. Is dat het waard? Ook lijken de regels steeds strenger te worden om fraude te voorkomen. Wil je dus graag een tweede WHV aanvragen, zorg er dan voor dat je jezelf goed informeert en dat volgens de regels doet. 

Als je huidige visum afloopt en je nog geen uitslag binnen wat betreft de verlenging hebt, dan ga je automatisch op een "bridging visa" over. Deze geeft je in principe dezelfde rechten als je Working holiday Visum. 

Sinds 31 augustus 2015 geldt ook de volgende regel als voorwaarde voor mensen die een tweede WHV willen aanvragen. Namelijk:

All specified work performed by participants in the second Working Holiday (subclass 417) visa initiative will need to be paid work, with pay slips provided to the Department of Immigration and Border Protection (the Department) as evidence when the participant applies for their second Working Holiday visa.

Voorheen was vrijwilligerswerk en bewijs daarvan voldoende, nu dus niet meer. 

Als je aan deze voorwaarde voldoet, ben je er nog niet helemaal. Je moet een medische keuring ondergaan en röntgenfoto's laten maken door een dokter die goedgekeurd is door het Health Services Australia (HSA). HSA’s telefoonnummer in Australië voor het maken van een afspraak is: 1300 361 046 

Mocht dit telefoonnummer niet meer kloppen, kun je het alsnog opzoeken op de site van de immigratiedienst (www.immi.gov.au). Op deze manier weet je waar je terecht kunt voor je onderzoek en kun je een afspraak maken bij jou in de buurt.
Tevens kun je de formulieren 26 en 160 downloaden van de site hierboven. Die formulieren moet je invullen en samen met je paspoort meenemen naar de medische keuring, zodat de dokter en de röntgenspecialist aanvullende informatie kunnen invullen.

De uitslag van het medische onderzoek kan drie tot vier weken op zich laten wachten en de uitslag van je visumaanvraag duurt twee tot vier weken. Wacht dus niet te lang met het aanvragen! Meer informatie vind je op de site van de immigratiedienst van Australië www.immi.gov.au. Keuringen en röntgenonderzoeken die niet door HSA-gecertificeerde dokters zijn afgenomen worden niet goedgekeurd voor het aanvragen van het visum. 

Studentenvisum

Ook mensen die in Australië willen studeren hebben een visum nodig. Deze kun je alleen aanvragen als je een voltijdstudie aan een geregistreerde opleiding volgt. Ook om te kunnen studeren is er een aantal punten waar je aan moet voldoen: je moet kunnen bewijzen dat je aangenomen bent voor deze studie, je moet gezond zijn, je mag geen crimineel verleden hebben en je moet voldoende geld op je rekening hebben.

Een studentenvisum geeft je niet automatisch het recht om te werken in Australië. Dit moet apart aangevraagd worden en je mag maximaal 20 uur per week gaan werken. Ook dit visum kun je aanvragen bij de Australische ambassade in Den Haag. Een studentenvisum is geldig voor de periode die de studie duurt (bijvoorbeeld een semester) + één extra maand. Daarna zul je Australië moeten verlaten. 

Emigreren naar Australië

Emigreren naar “the land down under”, wie wil dat nu niet?

Australië is een land met grote economische mogelijkheden. Het werkloosheidscijfer is laag en de economische vooruitzichten zijn goed. Veel immigranten zijn op zoek naar rust, ruimte en de prachtige natuur. 

Migreren naar Australië kan niet zomaar. De Australische regering voert een streng selectiebeleid. Er zijn drie belangrijke migratievisa: Business Visa, Skilled Visa en Family Visa. Er moet in deze categorieën een bepaald aantal punten worden gescoord voordat de immigrant het visum krijgt.

Er zijn veel verschillende visa en daardoor veel opties. Voor meer informatie zie: www.immi.gov.au

Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kun je advies vragen aan een emigratiebureau dat je op weg kan helpen of zelfs alles voor je kan doen, mits je in aanmerking komt voor een werk- of verblijfsvergunning.

Business Visa

Om hiervoor in aanmerking te komen moet de immigrant kunnen aantonen dat hij/zij al eerder een goedlopend bedrijf heeft opgezet of hij/zij moet kunnen aantonen over managementkwaliteiten te beschikken. Ook mensen met veel vermogen komen voor dit visum in aanmerking. Zij kunnen dit vermogen investeren in de Australische economie. Immigranten die een Business Visa willen bemachtigen moeten de intentie hebben een zaak te starten of over te nemen. Ook moeten zij investeren in de economie en Australiërs in dienst nemen. 

Skilled Visa

Australië heeft een tekort aan bepaalde geschoolde arbeiders. De instroom van die geschoolde immigranten wordt dan ook gestimuleerd door de overheid, al lijkt daar recentelijk verandering in te komen doordat de werkeloosheid stijgt en er misbruik is gemaakt van de skilled visa. De voorkeur voor bepaalde beroepen wisselt voortdurend. Er zijn verschillende visa voor deze beroepen. Zo kun je gesponsord worden door een bedrijf op een 457 visum of door een staat. Om te zien welke beroepen voor deze visa in aanmerking komen, kijk op de Skilled Occupation List (SOL) op de emigratiewebsite.

Wanneer je een onafhankelijk werkvisum wilt hebben, beoordeelt een speciale commissie je opleiding en werkervaring. Op basis hiervan krijgt de immigrant een bepaald aantal punten. Daarnaast zijn punten op zowel Engelse (IELTS) als medische testen vereist. Je hebt 120 punten nodig om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning. Om erachter te komen of je in aanmerking komt voor een werk- of verblijfsvergunning, kijk op de Visa Wizard: http://www.immi.gov.au/visawizard/. De maximum leeftijd voor een Skilled Visa is 45 jaar.

Family Visa

Het meest aangevraagde onder de Family Visa is het Spouse Visa. Hiervoor moet je kunnen aantonen getrouwd te zijn met een Australische staatsburger of dat je een langdurige, stabiele relatie met een Australische burger hebt. Men moet ook aan kunnen tonen dat men een gezamenlijk huishouden gaat voeren. Een andere mogelijkheid voor een Family Visa is gezinshereniging, kijk op de emigratiewebsite om te zien of je daarvoor in aanmerking komt.

Australië visum aanvragen met een strafblad

Het hebben van een strafblad hoeft niet direct te betekenen dat je geen visum voor Australië kunt krijgen. De belangrijkste eerste stap is om bij justitie inzage in je strafblad te vragen. Dit omdat niet ieder strafblad 30 jaar bewaard blijft. Een strafblad voor kleinere vergrijpen wordt na 20 jaar vernietigd en is dus niet meer opvraagbaar. 

Wanneer je bij je visumaanvraag wel hebt aangegeven dat je een strafblad hebt, maar deze niet opvraagbaar is omdat hij al vernietigd is, dan heb je meer uit te leggen. In dat geval wil men bewijzen en documenten zien dat er inderdaad niets meer is; een erg lastig proces.

Als blijkt dat je strafblad nog bestaat en je deze aangeeft bij je visumaanvraag, dan moet je contact opnemen met de ambassade. Deze zal dan vragen naar alle papieren van deze zaak. Zoals details over de aanklacht en de straf et cetera. Als je deze papieren niet meer hebt, zul je die moeten aanvragen bij het gerechtshof waar je veroordeeld bent. Deze papieren zul je vervolgens naar het Engels moeten vertalen. Het lastige is dat het wettelijk niet is toegestaan om deze papieren te dupliceren. Eigenlijk mag je enkel je strafblad inzien. Overschrijven mag wel. Informeer dus goed wat wel en niet is toegestaan en hoe je het 't beste aanpakt.

Na het versturen van deze gegevens zal de ambassade beslissen of je wel of geen visum krijgt. Als de straf en de aanklacht niet veel voorstellen, is de kans groot dat je gewoon een visum krijgt. Hoelang de misdaad geleden is, speelt daarbij een grote rol. Het proces voor de goedkeuring kost erg veel tijd.

Mocht je niet aangeven dat je een strafblad hebt en de ambassade ontdekt dit op vliegveld na aankomst, dan word je meteen op het vliegtuig naar huis gezet. Denk niet dat ze er niet achter komen, want ze weten heel goed wie en wat hun land binnen wil komen. Wij raden daarom aan op een eerlijke manier je visum aan te vragen. Wees heel open, daarmee kom je het verst. Als het vergrijp niet heel ernstig is willen ze je misschien wel toelaten. Wij hebben ervaring met mensen die met een strafblad een WHV hebben gekregen, dus het is zeker mogelijk.

Visa Wizard

Het is belangrijk om te weten welk visum het best bij je past. Op de website van de Australische overheid is een duidelijke wizard beschikbaar die je na een paar simpele vragen precies vertelt voor welk visum je in aanmerking komt. Deze wizard is te vinden op: http://www.immi.gov.au/visawizard/

Geschreven door Erik van Erp op 10 May 2019 15:18.

  1. Lian Ong 02 Jun 2006 20:34

    Ik wil naar Australie op vakantie, maar heb niet zo'n elctronische pas, maar een gewone ouderwetse. De australische ambassade in Den Haag is niet bereikbaar. Hoe kom ik in hemelsnaam aan een touristenvisum????

  2. bruintjes 08 Jun 2006 16:08

    Ik ga voor 7 weken stage lopen in het koala resort in Brisbane wat voor visum moet ik aanvragen en waar

  3. Quinten 12 Jun 2006 20:59

    Kan je ook een visum aanvragen (maakt niet uit welk ofzo) als je 17 bent?

  4. Erik 13 Jun 2006 18:01

    Deze vragen kun je beter stellen in het forum, want daar kijken veel meer mensen!

    Helaas weet ik zelf ook het antwoord niet dus ik kan jullie niet helpen.

    Succes

  5. lara 13 Sep 2006 15:55

    Ik wil graag stage lopen in australië. En ik ben al een keer in australië geweest en heb daarvoor de working holiday visum voor gebruikt. Welk visum moet ik nu aanvragen? de twee workinng holiday visum?

  6. Manon 22 Sep 2006 15:48

    Heej,,

    Ik ben bezig mijn reis naar australie te plannen.
    Het is pas over drie jaar maar ik zit nu nog met school.
    ik ga er heen om ervaring op te doen en om daar op mijn moeders plantage te werken.
    maar er komt zoveel bij kijken.

    weet iemand misschien doe het met verzekeringen zit daar??
    en waar ik een creditcard aan kan vragen.

    groetjes manon blizzergirl_@hotmail.com

  7. desiree 25 Sep 2006 12:19

    Hai hai,

    Ik wil als au pair naar Australie, moet ik dan een working Holiday visum hebben? ik ga daar 40 uur p/w werken.

  8. claudia 27 jaar 23 Oct 2006 20:08

    hallo ik ben claudia en ik ben 27 jaar ik wil 3 maanden reizen door australie, waat voor visum moet ik hebben???
    ik ga niet werken!!!!! alleen vakantie vieren...HELP!!1

  9. Meike 04 Nov 2006 16:30

    Hooi, ik ben 17 en wil na mn examens in Australia gaan wonen voor een half jaar ongeveer.
    Is er niet een manier dat ik op mn 17e een visum krijg?

  10. rudi 05 Nov 2006 15:18

    Hi meike

    ik heb je vraag even verplaatst naar het Forum.
    Misschien dat iemand daar het antwoord weet.

    groetjes rudi/bolletjeom

  11. johan 09 Mar 2007 10:51

    Wat kost een working holiday visum? kan iemand mij dit vertellen?

  12. Peter Kooijmans 05 Jun 2007 13:22

    Beste mensen,

    Ik heb een working holiday visum aangevraagd bij bovenstaande link. Nu heb ik een bevestigingsmail gekregen, waar ik niet veel wijzer van wordt. Hoe gaat het nu verder in zijn werk? Krijg ik het visum thuisgestuurd ofzo?
    Graag reacties :)
    bvd!

  13. sanne 18 Jun 2007 18:59

    ik wil dolgraag met mijn vriend in australie wonen
    hij is australisch maar ik wil nog niet trouwen.
    ik wil graag op mijn 18e erheen verhuizen kan ik nu dan alvast (als 15 jarige) een visum aanvragen?

    mvg.

  14. Nienke 28 Jul 2007 08:20

    Binnekort ga ik 2 maanden naar aus, dan 1 maand naar nieuw zeeland en dan weer terug naar aus voor 3 maanden. Graag wil ik nadat ik in NZ ben geweest in aus werken. Nu wil ik via internet een work & holiday visa aanvragen, maar als ik dat doe voordat ik de eerste keer aus invlieg, is dit work en holiday visa dan nog geldig nadat ik in NZ ben geweest????? Ik hoor het graag.............

  15. Erik 29 Jul 2007 10:58

    Wat zeker is is dat je Work and holiday visa dan nog geldig is. Maar stel dat je langer zou willen gaan zou je eerst op een toeristen visum kunnen gaan en nadat je terug bent in Australie je Work and Holiday visa in laten gaan. Deze is maar een jaar geldig en zo kun je één jaar en drie maanden in australie blijven. Mocht je nog meer vragen hebben kun je deze het beste in het forum stellen. De link staat in het blauwe vlak hierboven.

  16. renate 12 Sep 2007 11:33

    Volgend jaar mei wil ik voor 5 maanden naar Australie om stage te lopen in Adelaide. Nu hoor ik meerdere verhalen over visa. Welk visum moet ik nu aanvragen? En in Duitsland of gewoon in Nederland (Den-Haag).

    Renate.

  17. Suzanne 08 Jul 2008 07:09

    Ik zit nu in Oz.. Maar wil een working holiday visa aanvragen ( nu toeristenvisa) Moet ik dan geen gezondheidsverklaring hebben?? En hoezo creditcard? Gr Suzanne

  18. Marga 30 Jul 2008 14:34

    @Suzanne...ja een visacard ja...dat is wat je nodig hebt...en uiteraard een GOEDE voorbereiding! Gr Marga

  19. liekes &jodie 02 Jun 2009 09:05

    wij gaan op wereldreis en gaan ook naar Australië,
    maar waar kunnen we een visum hiervoor vinden? :$

  20. jasper 05 Oct 2009 16:05

    Mensen kom op. Ik zie hier zo verschillende "minder slimme" vragen staan... Eventjes begrijpend lezen..
    Niet meteen de makkelijke en afhankelijke manier kiezen..

    Geld ook voor jullie liekes & jordie ;)

  21. Bert 08 Oct 2009 10:20

    Jasper, als je het antwoord weet, kan je het ook gewoon geven.. In de tekst staat nergens hoe of waar je zo'n ETA kan aanvragen..

  22. Noa 08 Oct 2009 13:35

    https://www.ecom.immi.gov.au/visas/app/uu?form=TV

    Hier kun je je eVisitor aanvragen als je korter dan 3 mnd als toerist naar Australie gaat. Dit is gratis. Binnen een paar uur krijg je de bevstiging dat het is goedgekeurd per email.

  23. Marinda 26 Oct 2009 12:00

    Ik heb een working holiday visum aangevraagd en heb een bevestiging mailtje gekregen, hier werd ik niet veel wijzer van en ik wil graag weten wat er nu verder gaat gebeuren?
    kan iemand mij dat vertellen?

  24. Rose de Jonk 26 Oct 2009 16:30

    Hallo!
    Ik heb op internet een aanvraag gedaan voor een evistor maar alles goed ingevult maar op het einde gaven ze aan dat ik contact met hen moet opnemen..? en dat het niet gelukt is.:{ maar waar met wie en ? weet iemand dat? Ik voldoe aan alle punten die nodig zijnvoor een e vistitor.
    weet iemand een andere manier om aan een gratis toeristen visa te komen?

  25. Sjaak de Boer 04 Nov 2009 20:32

    Die link van Noa is correct, daar kan je een eVisitor visum aanvragen voor noppes ^O^

    https://www.ecom.immi.gov.au/visas/app/uu/cs

    Ik heb m net aangevraagd, nu ff wachten op de bevestiging

  26. Esther 05 Nov 2009 11:51

    Hoi Sjaak,

    En heb je een bevestiging gehad? Is alles gelukt?

  27. t.spooren86 09 Nov 2009 10:53

    Net mijn working Holliday Visum aangevraagd: lees dat de kosten 230 AUD zijn, omgerekend 142 euro. Best een aardig bedrag nog ;)

  28. yasmine 11 Jan 2010 03:55

    ik heb plannen om te gaan reizen en werken en na 3maanden wil ik een opleiding engels volgen... kan iemand me vertellen welk visum ik moet aanvragen? ben 31.... krijg dus geen holiday work visum meer?

  29. Jorn 14 Jan 2010 06:43

    Hey weet iemand of het mogelijk is om na je working holiday visum direct een tourist visum voor australie vanuit new-zealand aan te vragen. ze doen hier nogal vaag over op de immigratie site.
    alvast bedankt groeten jorn

  30. yoel 31 Aug 2010 12:58

    Geldt de spouse visum ook voor, als je een tante of andere familie leden daar hebt wonen ??

  31. mirtjearoundtheworld 20 Sep 2011 20:16

    Klopt dit allemaal nog? Ik wil graag in december 2012 een stage lopen voor mijn opleiding fysiotherapie. Ik ben nu 30 en de opleiding volg ik in deeltijd.

  32. stegebeest 05 Jan 2012 09:13

    Bovenstaande visa beschrijving is een beetje beperkt, en niet helemaal compleet. Ik ben 4 maanden geleden geemigreerd naar Australie, en ik ben 53 jaar. Ik ben in loondienst, mijn beroep staat op de skilled list, maar ik heb een business visa. (457 employer sponsored visa, ook wel long term business visa genoemd). Voor dit visum is er geen leeftijdsgrens, en dit is 4 jaar geldig. Nu ben ik bezig met het verkrijgen van een permanent visa. Hiervoor ben ik te oud (grens is 45) dus kan ik een age waiver aanvragen. En zo is elk visum hier maatwerk. Deze reactie is niet bedoeld als kritiek, maar als aanvulling. Het visa gebeuren hier is gewoon onwijs ingewikkeld. Maar (bijna) alles kan. o, ja, vergat ik bijna te zeggen: DOEN! Australie is geweldig!

  33. esme 24 Mar 2012 10:25

    misschien beter om dit in een forum te vragen maar, ik ga als au pair naar australie en ik mag daar een jaar tot langer blijven.. ik zit tussen 2 visa's in namelijk working holiday visum ( maar dan mag ik maar 6 maanden bij dezelfde werkgever werken ) of long term visum ( maar ik heb geen gekwalificeerde diploma's ) dus daar zit ik een beetje tussen in. iemand hier informatie of ervaring mee ? Ik heb ondertussen half internet afgezocht maar ik kan niets of niemand vinden met hetzelfde probleem.

  34. Daviddekabouter 13 Mar 2013 12:23

    Vraag. Ik heb een 'belediging van ambtenaar in functie' op zak, mijn eerste en enige keer dat ik in aanraking ben geweest met politie. Dit is 2 weken geleden gebeurd. Dit is een aantekening op je justitieel document, maar dus geen conviction dan toch? Ook zie ik nergens staan dat het uit maakt hoe lang het geleden is. Lijkt mij ook vrij onlogisch want als ik 10 jaar geleden iemand neergestoken zou hebben met een mes, maar 2 weken geleden een politie agent voor sukkel heb uitgemaakt, lijkt mij het toch wel duidelijk dat ik meer kan maak toch?

  35. Erik 21 Mar 2013 09:59

    Ik neem aan dat aantekeningen ook mee genomen zullen worden. Net als bij alle andere aanvragen zullen deze dingen per case worden meegewogen. Ik verwacht niet dat je door de aantekening (alleen) geen visum zal krijgen. Mochten ze ook andere dingen vinden (Geen idee waar ze precies op controleren) kan het misschien wel net de druppel zijn om je visum te weigeren.

  36. Rebec 17 Jun 2013 16:14

    Stel: je hebt ooit een whv aangevraagd en toegewezen gekregen, maar daarna ben je nooit afgereid naar Australie, kun je hem toch nog een keer aanvragen. Want hij vervalt gewoon en je bent er niet mee binnen gekomen. Zoals ik het hier nu lees, kun je hem dan niet meer aanvragen.

  37. bartje_loves_freedom 17 Jul 2013 12:11

    Is het mogelijk om als 30 jarige nog een working holiday visuma aan te vragen?

  38. bartje_loves_freedom 17 Jul 2013 12:11

    Is het mogelijk om als 30 jarige nog een working holiday visuma aan te vragen?

  39. STFN 21 Mar 2014 09:58

    Goed en duidelijke verhaal!
    Echter wel een aanpassing. Het toeristenvisum subclass 676 is niet meer van toepassing. Hier is toeristenvisum subclass 600 voor in de plaats gekomen. Zie link:
    http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/600.aspx

  40. 1patrick8 09 Jun 2014 12:14

    Wauw, wat een duidelijke informatie en gedetaileerd. Thnks Y'all!

  41. boskameel 01 Sep 2014 09:27

    Thanks voor de info! Zojuist (mede door deze informatie) mijn visum aangevraagd en opgestuurd. :) Heb zin in mijn vakantie :D

    Enige aanvulling alleen omdat dit ook niet (goed) wordt vermeld op site van www.immi.gov.au

    Gebruik geen Mozilla Firefox en zorg dat je java-updates in orde zijn. Elke keer dat ik mijn aanvraag wou submitten kreeg ik de foutmelding dat de webpagina niet geladen kon worden. Nu heb ik het op een andere computer geprobeerd (ik ben IT'er en ik vermoedde al dat daar het probleem zat) en daar lukte het in 1 keer.

    Maar voor iemand die deze fouten niet in 1 keer kan rijmen wordt het moeilijk om een visum aan te vragen aangezien er nergens op de website een telefoonnummer of email adres is waarmee je contact kan hebben voor dit soort dingen.

  42. 1patrick8 24 Apr 2016 17:54

    Lian Ong schreef:Ik wil naar Australie op vakantie, maar heb niet zo'n elctronische pas, maar een gewone ouderwetse. De australische ambassade in Den Haag is niet bereikbaar. Hoe kom ik in hemelsnaam aan een touristenvisum????
    Gewoon via internet. Gewoon google. Als er .gov.au achter staat is het goed! kost rond de 400 AUS.

  43. FleurS 02 Jan 2017 20:25

    Hallo,
    Ik ben bezig met de aanvraag van het whd visum.
    Ik heb expres gewacht tot 2017 omdat de prijs verlaagd zou zijn met 50$. Ik ben nu bij het afrekenen en de prijs staat nog steeds gewoon op 440$ i.p.v. de nieuwe prijs (390$). Enig idee hoe dit komt of wat ik fout doe?

  44. Moira 03 Jan 2017 02:04

    Ik heb net de website gecheckt daar staat ook 440 waar heb je het nieuws gevonden dat het goedkoper zou zijn? Anders contact opnemen met de Immigratie dienst.

  45. FleurS 03 Jan 2017 15:07

    Ik heb het op verschillende sites voorbij zien komen, onder andere website van killroy: http://travels.kilroy.be/tours-activite ... /australie

    "HOEVEEL KOST EEN WORKING HOLIDAY VISUM?
    Het visum kost zo'n AU$ 440,- (verschilt van tijd tot tijd). Bekijk de huidige kostprijs van het visum hier. (vanaf 1 january 2017 wordt de prijs van het visum verlaagd tot AU$ 390,-)"

    en een artikel van het NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/28/au ... g-a1533903


    Ik ga ze proberen te contacteren.. snap niet waarom dit dan niet doorgevoerd zou zijn op de website.

  46. FleurS 03 Jan 2017 15:07

    Ik heb het op verschillende sites voorbij zien komen, onder andere website van killroy: http://travels.kilroy.be/tours-activite ... /australie

    "HOEVEEL KOST EEN WORKING HOLIDAY VISUM?
    Het visum kost zo'n AU$ 440,- (verschilt van tijd tot tijd). Bekijk de huidige kostprijs van het visum hier. (vanaf 1 january 2017 wordt de prijs van het visum verlaagd tot AU$ 390,-)"

    en een artikel van het NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/28/au ... g-a1533903


    Ik ga ze proberen te contacteren.. snap niet waarom dit dan niet doorgevoerd zou zijn op de website.

  47. Mriek32 06 Mar 2017 08:07

    Boek 'Backpacken in Australië met een working holiday visum'
    Ben of ken jij iemand die graag naar Australië wil reizen voor enkele maanden tot een jaar? Dit compacte handboek in pocketformaat bevat antwoorden op al je vragen: moet ik me wel/niet uitschrijven uit het NL register, hoe kan ik mij betaalbaar verzekeren, wat neem ik mee in de backpack, wat te doen bij aankomst in Australië, hoe vind ik makkelijk een baan, wat zijn de highlights in elke staat om te bezichtigen? Wij gingen je voor en hebben alle adviezen in dit boek gestopt! Te bestellen via deze link: [verwijderd]

  48. 1patrick8 04 Oct 2017 16:44

    Lian Ong schreef:
    02 jun 2006 20:34
    Ik wil naar Australie op vakantie, maar heb niet zo'n elctronische pas, maar een gewone ouderwetse. De australische ambassade in Den Haag is niet bereikbaar. Hoe kom ik in hemelsnaam aan een touristenvisum????
    Gewoon via de site van de australische overheid. http://www.australia.gov.au/help-and-co ... mmigration
    Ook het goedkoopst, en je hebt niet perse een elektronische nodig

  49. Erik 23 Jan 2020 10:16

    Wie tussen de 18 en 30 jaar is en voor langere tijd naar Australië wil, kan een Working Holiday Visum aanvragen. Vanaf januari 2017 geldt dit voor 19- tot en met 35-jarigen.
    @Kims weet jij of dit nog altijd van toepassing is?

  50. Kims 23 Jan 2020 14:07

    Erik schreef:
    23 jan 2020 10:16
    Wie tussen de 18 en 30 jaar is en voor langere tijd naar Australië wil, kan een Working Holiday Visum aanvragen. Vanaf januari 2017 geldt dit voor 19- tot en met 35-jarigen.
    @Kims weet jij of dit nog altijd van toepassing is?
    Hi,

    Het visum is geldig tot en met je 30e jaar, is bij mijn weten nooit 35 geweest. Er is wel sprake van geweest van die leeftijdsaanpassing, maar vooralsnog niet ingevoerd mits je Canadees, Frans of Iers bent.
    https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/g ... oliday-417

    Wanneer je 3 maanden bepaald werk doet, kun je in aanmerking komen voor een tweede Working Holiday Visa voor een jaar en er is nu zelfs een derde jaar mogelijk wanneer je 6 maanden specifiek werk doet.

    Specifieke informatie over een tweede WHV: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/g ... oliday-417

    Specifieke informatie over een derde WHV: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/g ... oliday-417

    Welk specifiek werk je moet doen om in aanmerking te komen voor een tweede en derde WHV: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/g ... ified-work

    Hopelijk helpt deze info!

  51. Erik 23 Jan 2020 14:30

    @ckoenen kun jij deze informatie in het artikel updaten / aanpassen.