bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: Tikva

Er zijn verschillende maatschappijen die samen met enkele andere een samenwerking hebben en op die manier een Round the Word ticket aan kunnen bieden. Deze Round the World tickets hebben vaak veel minder bestemmingen om uit te kiezen dan de tickets van de grote allianties, maar zijn vaak ook een stuk goedkoper. Alle tickets zijn max 1 jr geldig. Vooral wanneer je niet te veel aparte plaatsen bezoekt zijn deze tickets zeer interessant.

The world walkabout ( voorheen World discovery (plus)

Maatschappijen: Qantas, Britisch Airways en Cathay Pacific (plus versie Air Pacific)

 Keuze uit ongeveer 25 bestemmingen in Azië, Australië, Johannesburg, de Pacific en de USA. Je mag maximaal 6 favoriete stopovers kiezen en moet binnen de 29.000 miles blijven (extra miles zijn bij te kopen). Vertrek vanuit de UK. Neem je de plus versie dan mag je maximaal 7 stopovers maken en heb de keuze uit 300 mogelijke bestemmingen, waaronder ook 4 opties in Zuid-Amerika.

De prijs van dit ticket is sterk afhankelijk van de vertrekdata maar is in Nederland (met vertrek uit Londen).  De World Discovery plus kan je in de UK krijgen vanaf 887,- Pond. Het ticket is ook te boeken via de website van British Airways.

The great Escapade

Maatschappijen: Virgin Atlantic, Singapore airline, Silk Air en Air new zealand.

Dit ticket biedt 29.000 miles (extra miles zijn bij te kopen) en een onbeperkt aantal stops met vertrek vanuit de UK. Er zijn zeer veel bestemmingen mogelijk in Azië er is ook een ruime keus aan bestemmingen in Oceanie, de Pacific en de USA. Ook behoren enkele bestemmingen in Afrika tot de mogelijkheid. Geen bestemmingen in Zuid-Amerika

Prijs afhankelijk van vertrekdata meestal rond de €1450,- EUR (excl luchthavenbelasting). Het goedkoopst voor €1200,- is de periode tussen 26april en 20 juni.  Het duurst is vertrekken in december of tussen 1 juli en 10 augustus.

Website: www.thegreatescapade.com  (deze website is niet erg up-to-date en laat veel bestemmingen niet zien. Je kunt beter kijken op de websites van de verschillende maatschappijen)

Air New Zealand special

Met air New Zealand is het mogelijk om enkel gebruik te maken van air New Zealand en de  wereld rond te vliegen. Op de heen (of terug) weg een stopover in Los Angeles en een of meerdere eilanden in de Pacific, na je bezoek aan Nieuw-Zeeland kan je nog stoppen in Australië of bijvoorbeeld Hong Kong.

Website: http://www.airnewzealand.co.uk/

Twee airline tickets

Er zijn een aantal maatschappijen die de mogelijkheid hebben om goedkoop te vliegen met die maatschappij + 1 partner maatschappij. Ook hiermee kan je een RTW reis maken vaak voor hele aantrekkelijk tarieven. Deze tickets zijn ook vooral interessant wanneer je tijdens je reist focust op 2 gebieden. Voor Nederlanders is bijvoorbeeld de samenwerking: Air New Zealand en KLM een interessante optie.

Air New Zealand heeft nog meer mogelijkheden. o.a. met Cathay Pacific, El Al, Gulf Air, Lufthansa, KLM, Royal Brunei. Maar er zijn ook andere maatschappijen bijv. Virgin Atlantic met Thai, Continetal of All Nipon.

Deze samenwerkingen zijn vaak erg onbekend. Het beste kan je contact opnemen met de betreffende luchtvaartmaatschappijen of een gespecialiseerd RTW ticket bureau.

Wil je graag hulp bij het boeken van deze tickets of advies dan kun je hiervoor altijd een organisatie inschakelen. TunaFish is zo'n organisatie die vaak tegen zeer lage kosten je veel kosten kunnen laten besparen en kunnen helpen met de puzzel het geschikte ticket te vinden.