ieke84opreis Geschreven door ieke84opreis. Foto door: Niellles

Pangandaran is een kustplaatsje in het zuiden van Java. Het is van oorsprong een vissersplaatsjes maar nu is toerisme een belangrijke inkomstenbron - op de fishmarket is overigens nog altijd uitstekende, verse vis te vinden. Je hebt hier enkele van de beste stranden van Java. Het plaatsje is populair bij surfers en backpackers die willen leren surfen. In het landschap zijn nog de restanten van de schade van de tsunami te zien uit 2006. Vanaf een hoger gelegen punt is goed te zien tot waar het zeewater reikte.

Een goede plek om even een duik in het water te nemen en te genieten van de verse vis en de lekkere keuken. Er is in de buurt een mooie jungle met grotten te bezichtigen (Taman Wisata Alam Pangandaran, Natuur Recreation Park). Ook kun je locals bezoeken die van kokosnoten gula jawa (palmsuiker) maken. De gidsen van Alwi (eco tour geboekt in Bogor) hebben met de locals een goed verzorgde barbecue met kampvuur aan het strand georganiseerd. Ze zijn heel gastvrij en enthousiast.

Bezienswaardigheden Pangandaran

The Green Canyon

The Green Canyon, bij Pangandaran is een prachtig natuurgebied. Met een klein bootje kun je over de prachtige heldergroene rivier varen naar een grot met waterval. Je kunt langs de kant bijzondere dieren spotten, zoals vogeltjes en varanen. Het is niet alleen prachtig om te zien, je kunt bij de grot en waterval ook zwemmen! Dit is echt een aanrader, echter alleen buiten het regenseizoen. Met veel regenval staat de rivier te hoog en is het water troebel.