Rens Geschreven door Rens.

Koh Lanta, het Thaise eiland waar je overdag lekker zelf op pad gaat en met zonsondergang met een fresh fruit juice of cocktail op het strand zit. De tips en ervaringen in dit artikel zijn gebaseerd op een vakantie in het laagseizoen (september) en dat kan een andere ervaring zijn dan een vakantie tijdens het hoogseizoen. Koh Lanta is overigens geen party-eiland, zoals Phuket of Phi Phi.

Het ontmoeten van andere backpackers is zelfs in het laagseizoen geen probleem. En een pluspunt is dat je niet overal resorttoeristen tegenkomt. Een ander pluspunt is dat de resorts 40% tot 50% korting geven in het laagseizoen. Een privébungalow met zwembad en bar aan het strand voor 200 baht (~5,50 euro) per nacht is geen uitzondering. Ben je met zijn tweeën? Dan kun je nog betere deals krijgen!

Must do tips voor Koh Lanta

  •  Scooter huren en zelf op pad gaan! Voor 3,5 euro heb je al een scooter voor 24 uur (prijzen kunnen hoger zijn in het hoogseizoen) en voor een extra euro heb je een volle tank en kun je lekker gaan cruisen. Vraag bij je hotel het Koh Lanta-toeristenboekje waar drie verschillende motorbike-routes in staan.

  • Zonsondergang in het National Park bekijken. Je hoeft hier niet uren rond te lopen, maar het is zeker de moeite waard om hier rond 16.00 uur heen te gaan om een prachtige zonsondergang te zien. Houd er wel rekening mee dat de entree 400 baht kost (200 voor kinderen).

  • Vang je eigen lunch! Op het oosten van het eiland zijn er wat visboerderijen waar je je eigen vis kunt vangen. De kok van het restaurant maakt hierna een heerlijke lunch voor je klaar met je zelf gevangen vis! Heerlijk!

  • Bezoek een van de vele strandbarretjes na zonsondergang. In het laagseizoen is de keus niet heel ruim en is het vaak even zoeken naar de bar waar wat meer mensen zijn, maar dan nog kan dit erg gezellig zijn! Om je een impressie te geven; liggend in een strandstoel met een cocktail in je hand, chille muziek van de bar en het geluid van de golven op de achtergrond terwijl je naar de sterrenhemel kijkt.

Nadelen aan Koh Lanta tijdens laagseizoen

Een nadeel van een bezoekje aan Koh Lanta in het laagseizoen is de rommel die op het strand ligt, zoals plastic tasjes en bekertjes.

In het laagseizoen zijn bedrijven die activiteiten, zoals op olifanten rijden en excursies naar nabijgelegen eilanden, organiseren gesloten. Grotten zijn overigens wel solo te bezoeken als je van een beetje avontuur houdt.

Kortom, Koh Lanta is een heerlijke plek om overdag wat te doen of zien en in de avond heerlijk te relaxen. Of de hele dag relaxen als je wilt!

De volgende ervaring komt van een persoonlijke blog en geeft je een idee van een dag op Koh Lanta.

Op Koh Lanta was het elke dag een scooter huren en heerlijk rijden langs de stranden en in de heuvels. De eerste dag heb ik wat plekken bezocht die op de kaart stonden. Helaas waren er veel dingen dicht omdat het laagseizoen was. Aan het einde van de dag kwam ik een groep backpackers tegen en werd meteen uitgenodigd mee te gaan met hun scootertrip. We hebben old town bezocht, hebben wat gegeten en zijn in de avond naar de karaokebar gegaan waar je gratis shots kreeg als je een lied zong.