Kaja Coenen Geschreven door kcoenen. Foto door: IlseGovers

  • Voor slechts € 474.64 naar Krabi Nu boeken

Hoewel Krabi zelf niet heel boeiend is, behoort de regio rondom het stadje tot de mooiste plekken van Thailand. Zo ligt het prachtige Ao Nang beach slechts 22 kilometer van Krabi, zijn er meerdere mooie tempels in de buurt en kun je bij Railay beach rotsen beklimmen. Helaas trekt deze prachtige natuur behoorlijk wat toeristen, dus een echt rustige vakantie heb je er niet. Toch is deze regio absoluut een bezoek van een aantal dagen waard. De meeste mensen overnachten in Krabi town of in Ao Nang.

Bezienswaardigheden Krabi

Krabi town heeft zelf vrij weinig te bieden, maar de omgeving rondom het stadje is adembenemend mooi. 

Ao Nang beach

Ao Nang is een plaatsje in de regio Krabi dat veel toeristen trekt. Je zit hier namelijk dichtbij Ao Nang beach; een prachtig strand dat absoluut op je to-see-list moet staan als je richting Krabi reist. Het stadje zelf is niet zo indrukwekkend en het is klein. Daarnaast is het ontzettend toeristisch. Maar als je rondloopt op Ao Nang strand, krijg je bijna het gevoel dat je in een brochure over Thailand rondwandelt. De zee staat vol indrukwekkende kartrotsen en het water heeft een prachtige tint blauw. Dit strand moet je dus zeker niet overslaan, maar verwacht niet te veel van het stadje zelf. In Ao Nang vind je allerlei soorten accommodatie en kun je in hostels vanaf een paar dollar per dag overnachten. 

Railay 

Schiereiland Railay is ook zeker een bezoekje waard. Je kunt dit schiereiland vanuit Krabi gemakkelijk per boot bereiken. Hier vind je een aantal van de mooiste stranden van Thailand. Zo staat het fotogenieke Railay Beach vaak op ansichtkaarten en is Ao Phra Nang ook een strand dat je niet moet overslaan. De zee staat helemaal vol met karsrotsen en het water is de perfecte kleur blauw. Kortom het perfecte plekje om een dag door te brengen. 

Aangezien het strand helemaal volstaat met karsrotsen, is rotsen beklimmen een zeer populaire activiteit op het schiereiland. Je kunt een dag of een halve dag rotsklimmen boeken. Tonsai Beach is het meest bekende strand voor deze activiteit. 

Khao Ngon Nak Viewpoint

Voor een spectaculair uitzicht moet je hier zijn. Dit viewpoint ligt in het Hat Noppharat Thara National Park. Het is gemakkelijk te bereiken met een scooter; ongeveer een half uurtje vanaf Ao Nang. Eenmaal hier aangekomen kun je het pad naar boven volgen. De klim duurt ongeveer twee uur en vooral het eerste stuk is best pittig. Zorg dus voor genoeg water en wat snacks voor onderweg. Als je boven bent, kun je genieten van prachtig uitzicht over de regio.

Tiger cave tempel

Nog zo'n inspannende activiteit: de ruim 1200 treden tellende trap die je moet beklimmen om bij de bijzondere tiger cave tempel te komen. Plan dus genoeg tijd in om deze bijzondere plek te bezoeken. Met een scooter kun je snel naar de tempel die op zo'n zes kilometer van Krabi ligt. Als je eenmaal boven bent, kun je genieten van het mooie uitzicht en van een paar mooie (boeddha)beelden. 

Je reis naar de eilanden plannen

In Krabi kun je gemakkelijk een boot naar verschillende Thaise eilanden nemen. Zo liggen Koh Tao, Koh Phanghan en Koh Samui in de buurt. Je kunt bij alle reisbureautjes en bij bijna alle ho(s)tels een ticket boeken voor de boot of een bus-boot combiticket. Vraag wel bij verschillende bureautjes naar prijzen, want deze kunnen nog wel eens verschillen.

Krabi heeft een vliegveld, vanwaar meerdere keren per dag vluchten naar Bangkok vertrekken. Ook rijden er bussen tussen Bangkok en Krabi. De rit duurt ongeveer 12 uur. Een busrit van Krabi naar Phuket duurt ongeveer vier uur. Het busstation ligt buiten de stad en is te bereiken per tuc tuc.

Overnachten in Krabi

Er zijn verschillende plekken waar je kunt overnachten in de regio Krabi. Zo kun je ervoor kiezen om een overnachting te boeken in Krabi Town en vanuit daar, met een scooter of taxi, naar verschillende plekken in de omgeving te gaan. Krabi Town ligt lekker centraal; dichtbij verschillende bezienswaardigheden en in de buurt van het vliegveld. Je vindt er goedkope accommodatie en allerlei restaurantjes.

Veel reizigers, vooral backpackers, kiezen ervoor om in Ao Nang te verblijven. Alhoewel het stadje zelf niet het mooiste is, zit je hier wel heel dicht in de buurt van verschillende prachtige stranden en je kunt er gemakkelijk goedkope accommodatie vinden.

Ook is er de mogelijkheid om op het schiereiland Railay te verblijven, maar de prijzen (voor bijvoorbeeld accommodatie) zijn hier over het algemeen een stukje hoger dan in de rest van Krabi. Ook is het moeilijker om vanaf Railay andere plekken te bezoeken, omdat je daarvoor meestal een boot moet nemen.