Reis meis Geschreven door Reismeis.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Liechtenstein is Vaduz, de hoofdstad

Vaduz

Vaduz is een klein, modern, schoon en duur stadje. In Vaduz vind je vele bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het kunstmuseum, het postmuseum en de kathedraal. Door de hele stad zijn sculpturen geplaatst. Op het Peter-Kaiser-Platz plein staan de belangrijkste gebouwen van Liechtenstein: de parlementsleden, de overheid en de staatsarchieven zijn hier gevestigd. Leuk om te bekijken is ook 'the Red House': een oud rood huis met een mooie trapgevel en torentje. 

De gemeentes Vaduz en Sevelen worden verbonden met een oude, houten brug over de Rijn. Deze 135 meter lange brug dateert uit 1901 en is vele malen herstelt. Het is verboden om de brug met motorvoertuigen over te steken, dit mag alleen met de fiets of lopend. 

400 meter ten noorden van Vaduz liggen de ruïnes van het Schalun kasteel, ook wel het 'Wildschloss' genoemd. Dit kasteel dateert uit de 12e eeuw en is alleen te voet of per mountainbike te bereiken. 

Kasteel Vaduz

In dit kasteel woont de koninklijke familie van Liechtenstein sinds 1938. Het is gelokaliseerd net buiten Vaduz. Men denkt dat het kasteel in de 12de eeuw gebouwd is. Dit kasteel is van binnen niet te bezichtigen.

Kerkheuvel in Bendern

Historisch gezien is de "Schwurplatz" op de top van de heuvel de aanloop naar wat we vandaag kennen als het Vorstendom Liechtenstein. In 1699 kocht prins Johann Adam Andreas von Liechtenstein hier het recht van heerschappij van de Graaf van Hohenems. De kerk is gratis te bezichtigen. 

Skigebieden

Door de ligging van het land is het ook een ideaal gebied om te skiën. Er zijn dan ook vele pistes in Liechtenstein. In de winter is hier sneeuw op te vinden en in de zomer kan je hier terecht om te genieten van het mooie landschap.

Stüba waterval

De Stüba waterval is in de buurt van de Augstenberg en is te bezichtigen via een van de hike routes. 

Burcht Gutenberg

Dit kasteel dat in de dertiende eeuw gebouwd is, is ook alleen van buiten te bekijken. De ruïne van Schellenberg is hier in de buurt en de wandelroute start nabij de entree van dan de Burcht Gutenberg. De burcht is overigens gratis te bezoeken.

Schellenberg

Schellenberg is een ruïne. Na een wandeltocht die omhoog de bergen in gaat kan je deze bezichtigen. Vanuit de ruïne heb je een mooie uitzicht over Liechtenstein. De ruïne van Schellenberg is gratis te bezoeken. In Schellenberg vind je tevens een museum over het lokale boerenleven. Dit museum is gevestigd in een 500 jaar oude 'farm house'. Ook om dit museum te bezoeken hoef je geen entree te betalen. 

Laat je paspoort stempelen!

Bij het Tourist Office in Vaduz kun je voor een paar euro een stempel van Liechtenstein in je paspoort laten zetten, het bewijs dat je er bent geweest.

Overzicht musea

Hier vind je een overzicht van en alle informatie over de musea in Liechtenstein.