Globeskater Geschreven door Globeskater. Foto door: marcel_deventer

  • Voor slechts € 60.12 naar Zurich Nu boeken

Hoe kom je in Zürich

Zürich is een leuke stad in het noorden van Zwitserland op rijafstand van Nederland. Wellicht makkelijker is de nachttrein, die ’s avonds vertrekt in Amsterdam vertrekt en dan via Utrecht en Arnhem naar Basel en Zürich rijdt. Aankomsttijd in Zürich is 7:30u, dus je verliest eigenlijk geen vakantietijd aan reizen. Met de ICE ben je er overdag ook in mum van tijd. In de stad is het openbaar vervoer ook goed geregeld. Als je een fiets wilt huren (eigenlijk gratis lenen) moet je er ’s ochtends wel op tijd bij zijn want ’s middags waren er geen fietsen meer te krijgen bij de fietsuitleenpunten. Er loopt een mooie fietsroute langs het water door Zürich heen. Ook kun je tot Meilen of Horgen fietsen waar je de ferry kunt nemen. Dit rondje is ongeveer 40 km fietsen.

Bezienswaardigheden Zürich

Zürich ligt aan een mooi meer de Zürich See, waar je een rondvaart per boot kan maken. Dit is een relaxte manier om de omgeving van het meer te zien, zoals het leuke plaatsje Rapperswill.  Daarnaast zou je ook actiever er kunnen zeilen, windsurfen of een strandje zoeken om er te gaan zwemmen. Een mooi verzorgd strandje met groene ligweiden, uitzicht op Zürich en mooie wijnhellingen aan de overkant, is Nici’s Beach in Thalwil.

Het centrum is mooi en compact, het is heerlijk er rond te slenteren. Er staan een aantal mooie kerken en er zijn verschillende interessante musea. Natuurlijk moet de Altstadt op het programma staan, met middeleeuwse pitoreske straatjes. Maar ook de Lindenhof met zijn oude Romeinse resten en mooie uitzicht op de rivier en stad.

Als je iets verder buiten het centrum gaat kan je genieten van de mooie parken zoals het Zurichorn park, hier vlakbij ligt ook een mooie Botanische Tuin. Voor een leuke plek in de avond kun je onder andere naar de sterrenwacht (Sternwarte Urania, donderdag-zaterdag).

Een mooie plek om van het uitzicht te genieten is Uetliberg. Deze is 871m hoog en is het hoogste punt van Zürich. Op de top staat een observatietoren. Er loopt een mooie wandelroute naar toe maar ook met openbaar vervoer is de top makkelijk te bereiken. Voor een iets kleinere klim kun je naar het balkon van de Universiteit (ETH Zürich). Er gaat ook een treintje vanaf de Bahnhofbrücke.

Een leuke plek om een mooie zomerse dag af te sluiten met een BBQ is langs het fietspad bij de Kornhausbrücke. Onder deze brug ligt langs de rivier een hangplek waar de lokale jeugd komt BBQ’en. Toen wij er waren was er ook een DJ die muziek speelde en daarnaast heb je een muur waar graffiti gespoten kan worden. Ook aan de Zürchersee kun je ook BBQ’en op één van de betonnen BBQ’s die daar zijn geïnstalleerd.

Budget Zurich

Qua kosten valt Zürich best mee. Een koffie kost inderdaad 3 Euro, maar een goede pasta kun je wel vinden voor 15 Euro. Als je toch wilt besparen, dan kun je gekoelde halve liters kopen in de supermarkt en je voegen bij de grote groepen jongeren die in parken, op kades aan de Limmat en op trappen er een gezellige avond van maken. Leuke, toegankelijke bars en clubs zijn er in Zurich bijna niet, dus zorg ervoor dat je met een leuke groep komt als je wilt gaan stappen.

Accommodatie in Zürich is wel erg prijzig zo betaal je voor een bed op een dorm al meer dan €30 per nacht. Voor tips bekijk hostels Zurich.

Check voor families ook eens het hotel Bristol, vlakbij het station en aan de rand van de binnenstad.