Geschreven door . Foto door: Tikva

Vrijwilligerswerk in Azië is een hele leuke ervaring om je reis mee aan te vullen. Ook zijn er veel mogelijkheden om een tijdens je vakantie een goed doel te sturen. Dus zoek je een project in bijvoorbeeld Thailand, India of Laos wij geven je een aantal opties.

We selecteren de projecten op aceptabele deelname kosten en kleinschaligheid 

Cambodja

Angkor Association for the Disabled ligt in Siem Reap. Hun doel is om de armoede veroorzaakt door landmijnen te doorbreken door middel van scholing, werkgelegenheid creëren, en de woon situatie te verbeteren.

www.travel-to-teach.org heeft wereldwijd een leuke selectie van betaalbare projecten waarbij lesgeven centraal staat. Je kunt je verblijfsduur helemaal zelf bepalen en wordt goed begeleid. In Cambodja kun je 2 keer per maand inspringen in het project in Phnom Penh. Het leuke van deze organisatie is dat ze, naast een toch al niet zo'n duur project, je er ook taal en kook lessen bij geven als je dat wilt.

Geen tijd om vrijwilligerswerk te doen maar dan zijn er ook nog genoeg goede doelen die je kunt steunen, zoals:

In heel Cambodja leven ongeveer 14.000-24.000 straatkinderen. Allemaal lopen ze het gevaar misbruikt en uitgebuit te worden en de nietsvermoedende toerist helpt hier vaak aan mee. Daarom is het ChildSafe Network de campagne 'THINK' gestart en zijn er zeven tips opgesteld om je beter voor te lichten. lees voor meer informatie Child Safe Netwerk Campagne

'Dokter Beat' zorgt ervoor dat met zijn team elk jaar 600..000 zieke kinderen gratis medische zorg krijgen. Hoe jij hier aan bij kunt dragen lees je hier. 

India

Stichting Help India Helpen verricht veel goed werk. Het is niet dierect een organisatie die kantenklaar vrijwilligerswerk aanbied maar er zijn mogelijk heden1 dus neem contact op met Stichting Help India Helpen via www.helpindiahelpen.nl en vraag wat je voor ze kan betekenen.

Primetrust deze NGO houdt zich bezig met women empowerment en helpen vrouwen om aan microkrediet te komen. Daarnaast doen ze veel voorlichtingsprogramma's, zoals over huiselijke geweld, HIV, een gezonde voeding, de rechten van het kind, etc. Verder zijn er vrijwel altijd meerdere vrijwilligers wat het ook nog eens heel gezellig maakt.

Indonesië

Indah-education zoekt mensen die willen les geven op schooltjes in Indonesië. Minimaal voor 2 maanden! maar met kost en inwoning!

Op Kalimantan ( Indonesiesch Borneo) kun je vrijwilligerswerk doen in het rehibalitatie cemtrum voor Orang Utans. Je hebt geen direct contact met de apen maar zult ze wel zeer regelmatig zien! Je werk bestaat uit het bouwen van constructies, herbebossen, paden en hekken controleren. Programma's duren 6 weken .www.orangutan.org.uk

Laos

www.travel-to-teach.org heeft wereldwijd een leuke selectie van betaalbare projecten waarbij lesgeven centraal staat. Je kunt je verblijfsduur helemaal zelf bepalen en wordt goed begeleid. In Laos kun je 2 keer per maand inspringen in 1 van de projecten. Het leuke van deze organisatie is dat ze, naast een toch al niet zo'n duur project, je er ook taal lessen en 2 maaltijden per dag bij krijgt.

www.laofarm.org is een organische boerderij waar vrijwilligers meer dan welkom zijn. Zo kan je er mee helpen met het bouwen/verbouwen van een schooltje of engelse les geven

Een goed doel dat je makkelijk kunt steunen is het 'Big Brother Mouse' project. Zorg ervoor dat kinderen in Laos boeken krijgen om te lezen.

Nepal

Hopen home heeft mogelijkheden van 3 weken tot 5 maanden in verschillende vrijwilligersprojecten. De projecten starten met een "training" over de taal en cultuur. Hierna verblijf je in de buurt van je project bij een gastgezin. Kosten zijn $400 ( als je 1 maand gaat).  Dit is voor je eten en onderdak maar ook een project bijdrage.

Thailand

Volunthai: in ruil voor gratis onderdak, Engelse les geven.

In Thailand kun je tegen een redelijk acceptabele vergoeding "vrijwilligerswerk" doen met olifanten. Maar eigenlijk is het meer een mahout training. Een soortgelijke mogelijkheid heb je via Elephant Naturepark.Ben je geen dierenarts ( zeer welkom!) maar is het je eerste olifanten ervaring dan betaal je $275 per week voor intensief contact met olifanten. Maar je werkt ook mee aan herbebossing en bezoekt de Karen bergbevolking.

www.travel-to-teach.org heeft wereldwijd een leuke selectie van betaalbare projecten waarbij lesgeven centraal staat. Je kunt je verblijfsduur helemaal zelf bepalen en wordt goed begeleid. In Thailand kun je 2 keer per maand inspringen in 1 van de vele projecten. Het leuke van deze organisatie is dat ze, naast een toch al niet zo'n duur project, je er ook een taalboekje bij krijgt, orientatie dagen en kook en taal lessen!

Vietnam

www.travel-to-teach.org heeft wereldwijd een leuke selectie van betaalbare projecten waarbij lesgeven centraal staat. Je kunt je verblijfsduur helemaal zelf bepalen en wordt goed begeleid. In Vietnam kun je 2 keer per maand inspringen in 1 van de projecten. Het leuke van deze organisatie is dat ze, naast een toch al niet zo'n duur project, je er ook taal lessen bij geven.

Een goed doel steunen en ook nog een lekker eten of lekker leren koken dan is KOTO Restaurant wat voor jou. Met de juiste kwaliteiten kan je hier ook vrijwilligerswerk doen.