Tikva .. Geschreven door Tikva.

  • Voor slechts € 72.06 naar Bratislava Nu boeken

In Bratislava zijn een aantal bezienswaardigheden zoals het kasteel en enkele musea waar je een dag mee kunt vermaken. De hoofdstad van Slowakije is relatief klein met ongeveer 400.000 inwoners, het is dus geen stad waar je een heel weekend voor moet uittrekken.

Vanuit Bratislava kan je binnen 1,5 uur in Wenen zijn, in 3 uur in Boedapest en in 4,5 uur in Praag. Dankzij lowcost vluchten kan het voordelig uitpakken om in plaats van naar deze vluchten naar Bratislava te vliegen en zo meerdere steden te combineren tijdens je vakantie/stedentrip. Ook is Bratislava een goed startpunt als je meer van Slowakije wilt zien.

Bezienswaardigheden

Het centrum van Bratislava is vrij klein en je kunt bijna alles dan ook makkelijk lopend bekijken. Er zijn een aantal mooie gekleurde gebouwen in de straatjes met kinderkopjes. Verspreid door de stad zijn er een aantal bronzen standbeelden die je kunt zoeken.

Er zijn enkele kleine musea in de stad zoals Nationale museum en het Museum of city history. Ook zijn in Bratislava verschillende kerken die je kunt bezoeken. De St Martins is de oudste en grootste kathedraal van de stad.

Aan een uiteinde van het centrum heb je het Bratislava kasteel. Er stond hier in de Romeinse tijd al een fort dan daarna diverse keren vernietigd en weer herbouwd werd, het huidige gebouw is in 1950 opgebouwd ongeveer zoals het er in 1650 uitgezien moet hebben. Het is een groot vierkant kasteel vanuit waar je een mooi uitzicht hebt over de stad. Rondom het kasteel is een park met enkele monumenten. Een nog mooier uitzicht heb je vanaf het Slavin monument, een sovjet monument op een heuvel, hier ga je echter het beste met de bus naar toe.

Eten, drinken en uitgaan

In het centrum van Bratislava zijn veel kleinschalige restaurantjes waar je terecht kun voor je avondeten. Er zijn weinig restaurantjes waar je traditioneel Slowaaks eten kunt krijgen, maar het je zin in pizza of pasta dan is er keuze genoeg.

Waar andere hoofdsteden in de regio zoals Boedapest en Belgrado bekend staan om het goede nachtleven moet je hiervoor zeker niet naar Bratislava gaan. Er zijn geen grote clubs maar er zijn in het centrum wel een aantal leuke barretjes. De meeste hiervan gaan in het weekend rond 2 uur dicht. Het bier is redelijk goedkoop rond de 1 euro voor een halve liter.

Accommodatie

Er zijn in Bratislava diverse hostels. Voor een kamer op een dorm betaal je rond de 12-14 euro per nacht. Je kunt een tweepersoonskamer krijgen in de meeste hostels vanaf 40 euro. De meeste hostels bevinden zich op loopafstand van het stadscentrum.