Timothy Steenhoek Geschreven door TimoT1808. Foto door: TimoT1808

De natuur van Slowakije kenmerkt zich vooral door het Tatra gebergte. In deze bergen kan je skiën en heel goed wandelen. Een niet zo bekend gebied bij buitenlandse toeristen is rondom Terchová. Slowaakse toeristen daarentegen weten dit gebied wel goed te vinden en daarom zijn de prijzen daar ook na, dus goed betaalbaar.

Wandelen

Er zijn heel wat wandelroutes die je kan lopen. Je kan ze ook zelf samenstellen. Vraag in het hotel of de camping waar je verblijft even naar wat informatie of eventueel kaarten. De knooppunten staan op de borden met een kleur. De kleur staat voor de moeilijkheidsgraad van de route. Daarbij staat op de borden ook altijd aangegeven hoelang het nog lopen is naar een volgend knooppunt. Op diverse locaties staat een bord waar goed te zien is hoe de routes lopen. Eén van deze locaties is in ‘Biely Potok’ naast het hotel Diery. Je kan dan van te voren bedenken hoe je gaat lopen. Als je heel erg van wandelen houdt zou je hier zo 3 dagen zoet kunnen zijn en allemaal routes kunnen lopen die je de vorige dag nog niet gewandeld hebt.

Skiën

Skiën is mogelijk in Vrátna. Een klein plaatsje met een paar pistes en een goede skilift. In de zomer kan je hier ook wandelen.

Eten en drinken

Je kan op diverse plekken Slowaaks eten. Het eten en drinken is vrij goedkoop. Voor een biertje van een halve liter betaal je zo’n € 1,15, afhankelijk wat je drinkt. Voor het eten in een restaurant ben je voor een hoofdgerecht eigenlijk nooit meer dan 10 euro kwijt.

Vervoer

Terchová is goed te bereiken vanuit de grote Zilina met het openbaar vervoer. Zilina is goed bereikbaar met de trein vanuit Bratislava en vanuit Praag. Lees meer over busvervoer naar Terchová en de vertrektijden.Mocht je met de auto gaan is dit gebied helemaal goed te doen. De route er naartoe is een route waarbij je je ogen uitkijkt.