Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Estland heeft afwisselende bezienswaardigheden zoals de historische hoofdstad Tallinn, diverse charmante stadjes zoals Tartu en veel natuur in de vorm van bossen en wateren.

Hoogtepunten Estland

Tallinn

De hoofstad van Estland is perfect voor een stedentrip. Het oude centrum heeft veel mooie oude gebouwen, stadmuren en toren, diverse musea en daarnaast veel gezellige restaurantjes en uitgaansmogelijkheden. Je kunt hier prima voor een weekend naar toe. De buitenwijken van Tallinn bieden nog veel meer, wat dacht je van het strand, een museum met moderne kunst, het paleis van tsaar Peter of juist een oude communistische gevangenis. Met al deze attracties kan je prima een week in Tallinn blijven, bovendien zijn er diverse dagtips mogelijk vanuit de hoofdstad. Meer weten lees onze artikelen over Tallinn

Tartu

Tartu is de 2e stad van het Estland en met iets meer dan honderduizend bewoners een stuk kleiner dan Tallinn. Tartu is echter wel de oudste stad van de twee. Tegenwoordig zie je hier nog veel gebouwen uit de Hanze periode. Er zijn een aantal mooie gebouwen en kerken. Als studentenstad kan je in Tartu ook goed uitgaan.

Lahemaa National Park

Het oudste en grootste Nationale park van Tallinn. Het park is zeer geschikt om te wandelen of om te fietsen. Je hebt een combinatie van kust en veel naaldbossen. In het park zijn ook een aantal oude landhuizen. Meer weten lees onze reisinformatie Lahemaa National Park.

Saaremaa

Saaremaa is het grootste eiland voor de kunst van Estland. Het eiland is erin geslaagd om veel oorspronkelijke gebouwen te bewaren. Zo is er een kasteel en veel fotogenieke windmolens. Saaremaa is een prima plek voor reizigers die op zoek zijn naar rust en natuur. Lees ook onze reisinformatie Saaremaa.

Hiiuma

Een ander Ests eiland is Hiiuma. Dit eiland heeft veel verschillende vuurtorens, een hiervan is zelfs de 3e oudste continue actieve vuurtoren ter wereld. Het eiland heeft ook veel natuur te bieden. Zo kunnen liefhebbers genieten van de diverse baaien door een kajaktocht.

Sooma national park

Het Sooma National Park bestaat voor een groot deel uit meren en moerasland. Uniek is het zogenaamde vijfde seizoen. In de maanden april en mei wanneer een de winter sneeuw gesmolten is staat een groot deel van het park onder water. Je kunt het park dan bekijken vanuit een kano of kajak. Er komen in het park veel verschillende dieren voor zoals bevers en rendieren maar ook beren en wolven.

Pärnu

In de zomermaanden is Pärnu een populaire bestemming bij Esten en bij toeristen uit de buurlanden. Het wordt ook wel de zomerhoofdstad van Estland genoemd. Er zijn lange witte stranden met ondiep water. Veel jongeren komen vooral voor de vele concerten en omdat je er erg goed uit kunt gaan. Als oude Hanzestad heeft het daarnaast een mooi oud centrum.