veiligheid azie

avatar
tessje6
Vakantieganger
» 29 mar 2011 15:43
ik bekijk zojuist de site van de buitenlandse zaken en daar krijgen alle lanen van de wereld een cijfer met betrekking tot de veiligheid in het land. nu krijgt thailand een 4 (klik hier voor classificatie van de reisadviezen) vanwege overstromingen en gerommel bij de grens met maleisie, cambodja een 4 ivm gerommel bij de grens met Thailand en krijgt maleisie (n dan met name oost-borneo) ook een 4. Dan heb je natuurlijk ook die recente aardbeving die door geheel zuid-oost azie gevoeld is... ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken en hoe dit mijn reis gaat beïnvloeden. ik vertrek volgende maand en de grens maleisie/thailand, de grens thailand/cambodja en borneo waren wel in mijn planning opgenomen. zijn er misschien mensnen die er net vandaan komen of er nu zittten die er wat zinnigs over kunnen zeggen?
Gebruikersavatar
Tikva
Reisexpert
» 29 mar 2011 18:36
De meeste van deze situaties zoals grensconflict cambodja en thailand en rebellen in zuide-thailand spelen al vele jaren, om de zoveel maanden laait het weer een beetje op.

Hier zal je tijdens je reis echt niets van merken hoor.

Uiteraard doe je er wel verstandig aan om de preah vihar tempel (waar het conflict thailand/cambodja om gaat) lekker te laten liggen waar die ligt en niet te bezoeken. Dat is trouwens niet een plek waar toeristen regelmatig de grens over gaan (kijk even via google als je de ligging niet weet).
Thailand-Maleisie is ook al jaren dit verhaal, deze grens is wel gewoon in gebruik dagelijks door vele duizenden toeristen en locals. Gewoon overdag er overgaan en slapen in de grenstreek vermijden.

Borneo weet ik niet wat daar nu aan de hand zou moeten zijn, wellicht kan iemand anders nog tips geven.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 29 mar 2011 21:02
ik persoonlijk word altijd errug moe van de adviezen van Minbuza. Zulk ongelooflijk geneuzel over compleet verwaarloosbare dingen...

zoals tikva al zei. er is onrust in de buurt van 1 tempel. Is Nederland onveilig als er wat onrust is in Venlo?!?!? ik dacht het niet. Dus maak je daar niet al te druk om.
Dat met de grens met Maleisië staat er al een eeuwigheid op en hordes en hordes toeristen reizen dagelijks door die regio

Aardbeving, klopt er is er net 1 geweest. Wist je dat we er gister ook 1 in groningen hebben gehad? Ietsje milder, dat wel O-)
Aarbevingen zijn een zeldzaamheid in Thailand, zeker in het noordelijkdeel. Als er al iets beeft dan is het vaak voor de kust van Indonesië
avatar
Michiel..
Reiziger
» 30 mar 2011 00:40
Ik ben de grens Thailand - Cambodja over gegaan toen de gevechten net waren begonnen. Helemaal niks van gemerkt. Ze passen daar echt wel goed op dat reizigers toeristen er geen hinder van ondervinden, brengen teveel geld in het laatje.
Gebruikersavatar
Smartties
Wereldreiziger
» 31 mar 2011 17:49
Hallo allemaal,

Wat de gevechten bij de grens met Cambodia betreft oet je je daar niet te veel van voorstellen. Ze zullen je heus geen kaartje voor het museum verkopen ls er vuurgevechten zijn. Wat de aardbevin betreft: hij was zo'n 6.8 op de schaal en vandaag zag ik op tv dat er in sommige tempels wat lichte schade is geweest bij een van de Buddah beelden.

Wat de overstrominge betreft zit ik daar middenin. Ik ben woonachtig op Koh Tao en hoewel we elk jaar vrij veel regen krijgen moet ik zeggen dat dit toch de grootste natuurramp is die ik ooit mee heb mogen maken en dat zo onverwacht midden in wat het droge , hete seizoen zou moeten zijn.

Hier op Koh Tao heeft de regen en storm voor vrij hevige schade gezorgd.
Restaurantjes, resorts, internetcafe's en barretjes etc zijn overstroomd, bomen omgewaaid en sommige mensen zijn zelfs hun huis kwijtgeraakt vanwege modderstromen. Sommige wegen in de bergen zijn weggespoeld en sommige delen van het eiland lijken wel een scene uit een film.

Gisteren en vandaag was het weer echter stukken beter en de vooruitzichten zien er goed uit. Het opruimen van de rotzooi is al begonnen en hoewel bij sommiggen de schade enorm is kunnen we hopelijk allemaal spoedig het normale leven weer oppakken. Over een paar weken zie je er vast niets meer van.

BUZA wil nog wel eens overdrijven en van een mug een olifant maken. De gemiddelde NL'er is vrij voorzichtig van aard en veel mensen wijken door het soort situatie dat BUZA schetst uit naar andere landen terwijl dit totaal niet nodig is. Als er onrusten in een bepaalde wijk van Bangkok zijn bijvoorbeeld wil dit niet zeggen dat je direct een traangasgranaat naar je toegeworpen zal krijgen zodra je het vliegtuig uitstapt. Soms kan je beter het zekere voor het onzekere nemen omdat het voor mensen in NL zo onduidelijk is hoe de situatie werkelijk is. Op zulke momenten kan je bijvoorbeeld op dit forum duidelijkheid krijgen van mensen die zelf in het gebied wonen of er net vandaan komen.

Als je pas over een maand op vakantie gaat zou ik gewoon lekker je reis plannen. Die tempel aan de grens van Cambodia links laten liggen en verder gewoon lekker zorgeloos backpacken. Tegen die tijd is het weer overal vast weer stralend en zijn de zandzakken wel weer opgeruimd. Om het zekere voor het onzekere te nemen zou ik wel een regenponcho meenemen en een fles zonnebrand :P

Groetjes en alvast ee fijne voorbereiding van je reis,

Ties
Gebruikersavatar
Kuess
Wereldreiziger
» 31 mar 2011 18:57
Moet Buza niet overdrijven? Volgens mij doen ze dat om te voorkomen dat reizigers die per ongeluk wel terecht komen in ongewenste situaties niet kunnen gaan roepen "ja maar jullie hebben ons niet gewaarschuwd en jullie wisten ervan" etc. Ik snap dat overigens wel, genoeg mensen die naar plekken op vakantie te gaan zonder hun hersenen echt in werking te stellen. Maar aangezien jij al vraagt hoe het zit met de veiligheid atm denk ik dat je al lang op de goede weg zit en je daar iig geen zorgen over hoeft te maken :)
Gebruikersavatar
Alexanderr
Reiziger
» 08 apr 2011 13:24
MinBuza wil graag de inwoners van Nederland beschermen. over het algemeen kan je er van uit gaan dat als Nederland je niet tegen houdt om te gaan, het wel veilig genoeg is. Net als de lonely planet moet je het met een korreltje zout nemen. De lonely planet waarschuwt ook voor alles en iedereen hoewel het vaak heel erg meevalt.
Gebruikersavatar
Evelien1983
Wereldreiziger
» 12 apr 2011 12:26
Natuurlijk is het goed om van tevoren informatie te verzamelen. Je weet wat er speelt en daar kun je je dan op voorbereiden. Ik ben alweer een maand terug uit Thailand, en ben met de trein de grens naar Maleisie overgegaan bij Pedang Besar. Daar is niets aan de hand, ik had ook gelezen over de oostelijke grensovergang en daarom de keus gemaakt om via Pedang Besar te reizen. Prima te doen en heb geen rare dingen gezien of gemerkt.

Dus kortom, gewoon lekker gaan, en als je de boel gewoon een beetje in de gaten houdt is er niets aan de hand! ^O^

Gerelateerde onderwerpen

In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast