Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Studentenvisum voor Australië

avatar
leen6
» 04 jul 2011 16:24
Hallo reizigers!
Vanaf februari t/m de meivakantie 2012 ga ik naar Australië omdat ik via de lerarenopleiding stage kan lopen op een basisschool in Brisbane. Ongeveer 6 weken zal ik les gaan geven en ongeveer 6 weken denk ik rond te reizen door Australie.

Kom ik dan automatisch uit op een studentenvisum of zijn er ook andere opties?
Kan je met een studentenvisum ook 3,5 of 4 maanden in australie verblijven?

Als je binnen 3 maanden erheen gaat, heb ik begrepen dat je dan geen 3200 euro op je rekening hoeft te hebben staan.

Is het handig om nu al een studentenvisum aan te vragen of kan dit ook pas in september 2011? Hoe lang duurt het voordat dit visum binnen is? En er staat overal beschreven dat je in een goede gezondheid moet verkeren. Hoe checken ze dit? Moet een dokter je na laten checken en krijg je dan een bewijs? Waarom moet je eigenlijk je visum met een visakaart betalen en kan dit niet gewoon via Ideal?
Ik hoop dat iemand een antwoord heeft op deze vragen.

Met vriendelijke groet, Leen
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 04 jul 2011 19:20
Een studentenvisum krijg je alleen als je gaat studeren in Australie. Jij gaat stage lopen, dus dan valt dat weg. Je kan met twee visums gaan stage lopen, met het Occupational Trainee Visa kan je twee jaar stage lopen. Met het Work and Holiday visa kan je 4 maanden stage lopen. Het Occupational Trainee Visa is heel veel gedoe met aanvraag.
Ik zou je dus een Work and Holiday visa aanvragen, aangezien je maar 6 weken gaat, dus dat is volledig gedekt. Met een work and holiday visa, kan je tot 12 maanden in australie zitten. De aanvraag van een work and holiday visa is erg snel, het invullen kost hooguit 10 minuten en meestal heb je hem binnen 1 dag gekregen. Bij je visa aanvraag moet je een vragenlijst invullen waaronder ook een aantal vragen over je gezondheid gaan. En nee, je hoeft geen bewijs te hebben van de dokter.

Op de vraag, waarom je alleen met visa kan betalen, weet ik geen antwoord.

Hoop je zo een beetje verder te hebben geholpen.
Gebruikersavatar
Globeskater
Reisexpert
» 04 jul 2011 23:02
Ik heb ook een vraagje over studentenvisum, als je naar Australië gaat om daar je scriptie te schrijven voor een vrijwilligersorganisatie waarvoor je niet betaald wordt, kan je dan wel studentenvisum aanvragen?
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 06 jul 2011 00:38
Globeskater schreef:Ik heb ook een vraagje over studentenvisum, als je naar Australië gaat om daar je scriptie te schrijven voor een vrijwilligersorganisatie waarvoor je niet betaald wordt, kan je dan wel studentenvisum aanvragen?
Een studentenvisum kan je alleen krijgen als je bij een universiteit in australie ingeschreven staat bij een opleiding ;)
Gebruikersavatar
Globeskater
Reisexpert
» 06 jul 2011 14:40
Ja dat had ik al een beetje door ;) Dus wordt het een working holiday visum denk ik.. moet dan alleen even kijken hoe het met de financiele voorwaarden zit..
Gebruikersavatar
cee-zet
» 12 jul 2011 20:22
Globeskater schreef:Ja dat had ik al een beetje door ;) Dus wordt het een working holiday visum denk ik.. moet dan alleen even kijken hoe het met de financiele voorwaarden zit..
Ik heb zelf nu ook een work-holiday visum voor een jaar. De financiele voorwaarden zijn dat je 5000 AUD moet hebben om jezelf te kunnen onderhouden, en een return ticket hebben OF voldoende geld (bovenop die 5000AUD) om een return ticket te kunnen kopen.

Verder kost het visum zelf tussen de €170 en €180 euro. Dat valt nog mee dus.
Kijk eens op: http://www.immi.gov.au/visawizard/
Deze wizard geeft aan welk visum het best bij je past en kun je alle voorwaarden heel duidelijk vinden!
Gebruikersavatar
Globeskater
Reisexpert
» 12 jul 2011 22:44
Dat geld moet je dat bij binnenkomst van land hebben of bij aanvraag van visum?

Ik ga namelijk geld lenen en hoop dus bij binnenkomst genoeg op rekening te hebben staan maar gaat bij aanvraag visum nog niet lukken..
Gebruikersavatar
cee-zet
» 13 jul 2011 00:06
Globeskater schreef:Dat geld moet je dat bij binnenkomst van land hebben of bij aanvraag van visum?

Ik ga namelijk geld lenen en hoop dus bij binnenkomst genoeg op rekening te hebben staan maar gaat bij aanvraag visum nog niet lukken..
Bij binnenkomst. Het gaat er om dat ze willen dat je genoeg geld hebt om voor jezelf te kunnen zorgen.
Ze kunnen bij de grensovergang naar bewijs vragen van financien. Probeer dus om de dag van te voren even een bankafschriftje uit te printen, desnoods via een "printscreen".

Bij mij hebben ze de vorige keer dat ik naar Australië ging er helemaal NIETS over gevraagd. Maar ze hebben er alle recht toe het wel te doen, dus wees een beetje voorbereid.
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 13 jul 2011 09:32
Wanneer je geld leent is de truuk om je geld op je rekening te storten dan bewijs van saldo te vragen (en dan eventueel weer terug te storten). Moet er wel bij opmerken dat het bedrag wat ze vragen best reeël is en je dat dus het beste tot je beschikking kunt hebben als je naar Australië gaat.
Gerelateerde onderwerpen
Studentenvisum
studentenvisum... datum??
C.V voor Australië
Reisverzekering voor Australië
Transitvisum voor Australie
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast