Spaans of chinees

avatar
Ikbenjose
» 22 aug 2016 00:58
Hallo

Ik weet niet of dit iets met reizen te maken heeft maar alsnog vraag ik het maar. Ik wil dus graag een taalcursus gaan doen (en het dan ook in het land zelf te doen) maar ik zit met een paar vragen. Ik zit te twijfelen tussen 2 talen namelijk Spaans en Chinees. Spaans omdat dit in veel landen in Zuid-Amerika wordt gesproken en ik wil daar in de toekomst wel reizen en dat zou dan wel van pas kunnen komen. Chinees omdat mijn moeder Chinees is en ik ben daar dus ook geboren alleen ze heeft me niet tweetalig opgevoed dus het lijkt me heel gaaf om die taal te kunnen om zelf met de mensen daar te kunnen communiceren. Minpunt is dat ik er verder niet veel aan heb. Wat zijn jullie ideeën hierover?

Groetjes José
Gebruikersavatar
Travelator
Reisexpert
» 22 aug 2016 07:32
Ehm.... allebei? *O*

Bijv nu Chinees en tegen de tijd dat je richting M-/Z-Amerika wil, cursusje Spaans en daar in de praktijk brengen?
Of andersom : )

Succes. Denk niet dat iemand anders deze keuze voor jou kan maken...
avatar
zaratoestra
Reisexpert
» 22 aug 2016 07:36
Met spaans ga je sneller resultaat hebben. Na een jaar kan je al gesprekjes voeren.
Een vriend van ons spreekt chinees: cursus van enkele jaren in belgie en ook in China en das toch een ander verhaal hoor. Mar de keuze moet jij zelf maken.
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 22 aug 2016 08:37
Ik neem aan dat @Yvonnetje inmiddels ook Chinees spreekt. Zij is enkele jaren geleden naar China verhuist en kan je misschien wat vertellen hoe gemakkelijk of lastig het is om de taal te leren.

Verder lijkt het me welke taal je ook wilt leren dat je het vooral veel moeten horen en spreken om het op te kunnen pikken. Ook al lijkt mij Chinees veel lastiger kan het misschien wel gemakkelijker zijn omdat je het meteen met je moeder kunt spreken.

Ik denk dat Spaans het meest nuttig wanneer je naar alleen het reizen kijkt. Als mensen geen Engels spreken dan is Spaans vaak een goede tweede optie om te communiceren.
avatar
Ikbenjose
» 22 aug 2016 09:14
Bedankt voor de snelle reacties. Misschien ga ik wel doen wat Travelator zegt eerst Chinees en later misschien nog Spaans want ik wil me wel graag dan helemaal richten op 1 taal. En ja dan kan ik het ook met mijn moeder spreken als oefening, en opa en oma. Ik ben benieuwd naar wat Yvonnetje van Chinees vindt.
Gebruikersavatar
kohraya
Reisexpert
» 22 aug 2016 13:28
Ik heb voor beide talen avondschool gevolg.
Na een half jaar Spaanse les kon ik me al goed behelpen op reis (en nog beter toen ik het schooljaar af had).
Maar na 3 maanden chinees kreeg ik er nog niets zinnigs uit en heb ik het opgegeven.
Indien ik een Chinese moeder had waar ik mee kon oefenen, dan zou ik zeker voor chinees gaan.
Gebruikersavatar
Yvonnetje
Reisexpert
» 28 aug 2016 15:38
Hoi José!
Lees dit topic pas nu... Lastige keus!
Aan beide talen zal je veel hebben, persoonlijk denk ik dat je meer aan het leren van de Chinese taal hebt. Chinezen reizen meer en meer en er worden steeds meer zaken gedaan met Chinezen. Ik vermoed dat het zeker een pluspunt zal zijn op je CV wanneer je Chinees spreekt. Meer dan Spaans.

Veel mensen zeggen dat Chinees een moeilijke taal is om te leren, maar daar denk ik ander over ;) Het leren van de verschillende tonen is niet gemakkelijk, maar als je die eenmaal onder de knie hebt gaat het vrij gemakkelijk. Het hangt er ook vanaf of je het alleen wil spreken & verstaan of dat je ook Chinees wilt kunnen lezen en schrijven.
Gebruikersavatar
Travelator
Reisexpert
» 28 aug 2016 16:03
@Ikbenjose
: )

Gerelateerde onderwerpen

In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast