Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Route Australie

avatar
Kevin en Inge
» 14 jan 2007 19:34
Hallo allemaal,

Mijn vriendin en ik hebben vorige week besloten om voor het eerst in ons leven te gaan backpacken. Nadat wij ons een beetje georienteerd hebben, hebben we besloten om ons eerste avontuur in Indonesië te houden.
Wij willen ongeveer 4 à¡ 6 weken reizen. Verder hebben we ongeveer 3000,- ter beschikking voor onze reis.

Mijn vraag aan jullie is: Hoeveel landen denken jullie dat wij in deze periode kunnen bezoeken (rekening houdend met het feit dat het onze eerste keer is ooit dat we gaan backpacken), en welke landen zouden jullie aanraden?

Andere do's en dont's zijn ook heel hartelijk welkom!!!!!

Ik hoop dat jullie ons een beetje op weg kunnen helpen zodat ook wij met het backpack virus besmet zullen raken!!

Groetjes van Kevin en Inge
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 14 jan 2007 20:02
Ik heb zelf geen ervaring met backpacken in Indonesie dus daar kan ik je helaas niet veel mee helpen. Wel zou ik je gezien de tijd tot 1 land beperken. Beter 1 land goed zien dan 10 maar half?

Wat betreft het geldbedrag zit je volgens mij wel goed. Zelf ga ik voor een aantal weken backpacken in Thailand voor ongeveer 1200 euro voor zo'n 3 a 4 weken. (puur ter vergelijking).

Wanneer je alle spullen nog moet kopen is het misschien wat krapjes. Afhankelijk wat je nodig hebt.
avatar
Marijn
Wereldreiziger
» 14 jan 2007 20:55
Ik heb eens gelezen dat de visa regels met Indonesie flink zijn aangescherpt. Je kunt als Nederlander nog maar een visum voor een maand krijgen, en niet makkelijk te verlengen?
avatar
Kevin en Inge
» 14 jan 2007 22:10
Ai dat zou vervelend zijn! We zijn vandaag naar de vakantiebeurs geweest en bij het visum-standje vertelden ze ons dat je als je vanuit Nederland een visum aanvraagd, je voor maximaal 60 dagen een visum kunt krijgen en als je het in Indonesië ter plekken deed je inderdaad maar een visum voor maximaal 30 dagen kunt krijgen.

Moet ik maar snel eens even gaan na checken

Bedankt voor je tip,

Kevin
avatar
Kevin en Inge
» 14 jan 2007 22:16
evanerp schreef: Wanneer je alle spullen nog moet kopen is het misschien wat krapjes. Afhankelijk wat je nodig hebt.
Dit is inderdaad het geval. Ik hoop dat mijn ouders me een beetje erbij helpen :o

Ik ben ook van mening dat je beter rustig op je gemak kunt reizen zodat je ook alles mee maakt, maar ik vind het ook leuk om bijvoorbeeld te hoppen naar Java bali en lombok en Sumatra is ook wel interessant en lijkt me fasinerend om te zien. Moeilijk, moeilijk, moeilijk......

Kevin
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 15 jan 2007 12:02
dag Kevin en inge

ga er maar van uit dat het visum antwoord dat je op de vakantie beurs kreeg klopt!
Wij zijn op reis geweest naar oa Indonesie. de voorbereidingen deden we in 2004 toen er heel veel veranderde op het gebied van Visa voor Indonesie en er zelfs sprake van was dat Nederlanders helemaal geen visum meer zouden kunnen krijgen of uitsluitend en alleen via de ambassade in nederland. Waardoor het onmogelijk werd voor backpackers op doorreis en mensen die de helft van de tijd in Indonesie wonen.
Tegen de tijd dat we bij Indonesie aan kwamen was het mid-2005 en konden we zonder al te veel problemen een 60 dagen visum halen!!!

ik denk dus dat je geen 60 dagen visum op het vliegveld van indonesie kan krijgen maar wel in Singapore ( hebben wij gedaan). Dus lukt het in nederland niet dan kan je overwegen om via Singapore te gaan. Kost je wel 3 werkdagen wachten op je visum. Mocht je dit gaan doen dan moet je me dat maar even laten weten want er zijn een paar tips die je moet krijgen om het allemaal soepel te laten verlopen op de ambassade zodat je niet nog meer dagen verliest

wij zijn 6 weken in Indonesie geweest. van Java, Bali, Lombok, Komodo, Flores, West-Timor.
Om eerlijk te zijn was dit al in een behoorlijk tempo en zou ik die afstand niet snel in een hoger tempo aanraden. Je doet daar gewoon een eeuwigheid over een klein stukje. Het toppunt was in Flores waar we 5 uur hebben gedaan over 40 kilometer :lol:

onze uitgave in Indonesie met 2 personen per dag gemiddeld in euro's
Vervoer 4.03
slapen 3.77
eten 7.52
visa 69.30 (totaalprijs 2 personen)
div 3.85
entree/trips 6.50
TOTAAL 1263.59 in 47 dagen
DAGGEMIDDELDE 27.17

er is zoveel te vertellen over Indonesie. Ik zou niet weten waar te beginnen. Wat wil je precies weten? Misschien kun je eerst onze reisverslagen lezen om een beeld te krijgen en dan wat vragen?

indonesie is prachtig maar ook een beetje lastig. Stel je daar op in en dan komt het goed! Neem absoluut reistabletjes mee als je niet zo goed tegen lange busritten over slingerweggetjes kan!

gr rudi
www.bolletjeom.nl
avatar
Kevin en Inge
» 15 jan 2007 12:28
Hee Rudi,

Super bedankt voor je reactie. hier hebben we wel wat aan.
We hebben Indonesie gekozen als backpack land omdat dit door kennissen van ons werd geadviseerd omdat zij vonden dat Indonesie een niet al te moeilijk land is om doorheen te reizen?? Jij denk hier anders over merk ik? Ook was een voordeel volgens onze kennissen dat de bevolking echt heel vriendelijk is??

Wij hebben wel al een beetje nagedacht over de route die ons heel mooi lijk en waarmee we ook een beetje de highlights van Indonesie te pakken hebben. Zelf dachten we aan Java, Bali, lombok en/of nog een binnenlandse vlucht naar Sulawesi (celebes) dit laatste o0mdat we echt van veel mensen hebben gehoord dat dit een droom eiland is.

Nu is de vraag is dit haalbaar binnen 6 weken?

Mocht een tussen stop in Singapore nodig zijn laat ik je dit nog wel even weten. Lijkt me wel een mooie stad btw.

Kevin


ps. Wel fijn om een beetje hulp te krijgen heeft zelfs al iemand gevraagd om samen erheen te reizen
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 15 jan 2007 14:15
ik zal " beetje lastig" toelichten:

qua vervoer en tours is er veel waar je uit kunt kiezen dus je kunt inderdaad redelijk makkelijk overal komen. Dus blijf je op het toeristenpad via de meest voor de handliggende route dan kom je overal.
Maar als je een beetje wilt afwijken van de route. Dat is soms ietsje lastiger omdat je dan niet meer bij de hand word gehouden door iemand die engels spreekt. aansluitingen van treinen op boten of bussen is dan niet meer zo vanzelfsprekend. Dus je moet flexibel en avontuurlijk ingesteld zijn. Het kan gebeuren dat je niet op de plaats van bestemming komt op de dag die je in gedachte had ;-)

Lastig vond ik vooral de mensen!
los van het feit dat de meeste echt heel lief en aardig en behulpzaam zijn !!!! lopen er ook een behoorlijk aantal rond die je het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen.
Wij kunnen daar behoorlijk goed tegen en zijn ook wel creatief in het omgaan met mensen die je iets willen aansmeren of een poot willen uitdraaien.
Maar we hebben toeristen zo chagerijnig en gefrustreerd, soms zelfs woedend gezien dat ik je er eventjes een beetje voor wilde waarschuwen. het zou zo zonde van je reis zijn als je het daardoor laat verknallen.
Daar moet je je dus op instellen. Je moet afdingen, goed opletten wat er allemaal inclusief is als je ergens iets boekt zodat je niet voor verassingen komt te staan en je bagage in de gaten houden anders sleept iemand het mee naar zijn taxi en moet je hem nog betalen voor het dragen ook! terwijl je dat helemaal niet wilde.
Ikzelf vind het allemaal wel grappig maar je moet in indonesie gewoon altijd scherp zijn! het hangt er ook wel een beetje vanaf hoe je reist. ga je voor de auto met chauffeur dan hoef je je weinig zorgen te maken maar ga je op een klein budget dan kom je in het locale vervoer terecht en bij de goedkope toertjes en moet je opletten

sulawesi...
ik heb begrepen dat het wel eens lastig kan zijn om vluchten die kant op te vinden en ook weer terug! er vallen regelmatig vluchten uit waardoor je rustig 2 dagen langer moet wachten.
Als je hier heen wilt zou ik dan ook als eerste hier heen gaan zodat je nog een beetje flexibel bent in je vakantiedagen. ik zou het zeker niet in de laatste week proppen.

als je niet naar Singapore hoeft zou ik het niet doen. beter die dagen besteden in Indonesie.
Singapore is wel leuk maar ook behoorlijk duur met dan weer heeeeel veel goedkope electronica 8) dus dat is veel te gevaarlijk voor je reis budget ;-)
en er is eigenlijk niets te zien behalve door een paar wijken wandelen.

Maar het kan wel zijn dat je goedkoper kunt vliegen via singapore en dan met bijvoorbeeld airasia of valueair door naar Java

ik wil ook nog even zeggen dat een 5 daagse boottrip van lombok langs komodo en rinca en flores en sumbawa ook wel erg mooi is.
Wij hebben nergens ter wereld zo mooi gesnorkeld en de komododraken waren ook erg gaaf!

nou ja, lees onze verhalen maar eens en kijk de foto's :wink:
avatar
Kevin en Inge
» 15 jan 2007 15:06
Ik ben maar eens begonnen aan jullie verhalen, indrukwekkend hoor. Mijn vriendin is dit jaar (resp. juni 2007) klaar met haar opleiding en zou ook heel graag een half jaar vrijwilligerswerk willen doen, ik ben echter nog bezig en moet nog een jaartje (resp. juni 2008). Dit is wel jammer. Want als ze op mij wacht dan moet ze dus een jaar niks gaan doen of ze heeft al vast werk en dan kan ik gaan en alleen gaan vinden we ook niet echt een optie omdat we toch al 5,5 jaar samen zijn en we dit erg moeilij vinden. Vandaar dat backpacken voor ons deze zomer echt de oplossing was.

Wat ik nog aan je wilde vragen is of jij een ander land aanbeveeld om de eerste keer te backpacken?
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 15 jan 2007 15:47
ik raad indonesie aan ;-)
of ieder ander aziatisch land....nou ja, niet ieder land. Maar Thailand, Maleisie met Borneo, Vietnam, Laos, Cambodia enz.
het is daar in iedergeval goedkoop en voor een eerste keer allemaal makkelijk.

vinden jullie het goed als ik jullie topic verplaats naar het Azie deel??? dan kunnen toekomstige geintresseerde in Indonesie het makkelijker terug vinden

je vriendin kan toch ook een jaartje gaan werken en op je wachten tot je klaar bent? er is niemand die je verbied een vast contract op te zeggen hoor! Ik zou het gewoon doen! vrijwilligerswerk is heel leuk en bijzonder.

gr rudi
(die dus een beetje mee knutseld aan Around The Globe)
avatar
Kevin en Inge
» 15 jan 2007 16:59
Ja tuurlijk is prima als deze topic bij Azie wordt geplaatst. ik had dit niet gedaan omdat ik dacht dat hij bij algemeen eerder opvalt maar hij hoord gewoon bij Azie

groetennnn
Gebruikersavatar
kohraya
Reisexpert
» 18 jan 2007 10:54
Bolletjeom,
Op jullie site vind ik het verslag "Bootreis van Bali naar Lombok" niet terug. Mijn reisplannen staan nog niet vast, maar kunnen jullie mij de prijs van deze trip geven en van waar je dit het goedkoopst kan doen?

Alvast bedankt.


Wat betreft Sulawesi (voor Kevin en Inge);

De streek rond Rantepao (Tana Toraja) is prachtig. Tof om hier een brommer te huren en alles op je eentje te verkennen. Mooie rijstvelden, geweldige uitzichten, veel dorpjes met van die typische huizen, en een dodencultuur die overal aanwezig lijkt te zijn.
Zo kwam ik uit op een 5-daags kemphanenfestival. Alhoewel ik een dierenvriend ben, was het indrukwekkend om overal bloed en de afgehakte koppen van de verliezers te zien liggen (van de hanen natuurlijk!). Met een plaatselijke gids en een pakje sigaretten als geschenk, kan je een ceremonie meemaken bij een familie en aan de koffietafel bijzitten. Ze voelen zich vereerd als ze een buitenlandse gast hebben.
Inderdaad ... vreemde bedoening allemaal.
Centraal Sulawesi heb ik niet kunnen doen omdat de bussen niet reden wegens een opstand tussen moslims en christenen met verhalen van platgebrande dorpen en hoofden op puntige talen ... dat wou ik dus niet zien!. (ik spreek van een paar jaar geleden)
Dan maar naar 't noorden gevlogen om de spookdiertjes te spotten (gaaf!), nog een vulkaantje, Bunaken eiland en ... om dit leuke kiekje te maken:

Afbeelding
SMAKELIJK !

Bali nog gedaan en de Gili's bij Lombok, maar dit is allemaal erg toeristisch. Goed om de laatste dagen af te sluiten als je weer vanaf Denpasar vertrekt bvb.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 18 jan 2007 11:09
?? inderdaad, ons verhaal is weg op de site, wat gek!
Anyway, die bootreis is niets bijzonders, mag zelfs geen reis heten.
Het is gewoon de veerboot tussen twee eilanden. Je kan overal tickets kopen waarbij eventueel vervoer naar Padangbai( het havenstadje) bij in zit. Of ja gaat naar padangbai zelf wat een leuk dorpje is en koopt gewoon in de haven bij het havenburotje een kaartje! Dit is vele malen goedkoper dan wat er aan toeristen verkocht word...en zelfs dan betaal je nog "teveel"
een kaartje koste 30.000 roepia en wij moesten 32.000 betalen ;-)
maar op de boot zaten toeristen die in kuta tickets hadden gekocht incl vervoer naar padangbai en vanaf de lombokhaven naar Sengigi
Zij betaalde 120.000!!! en dat is dus echt veel te veel.
Wij waren al in padangbai maar het ritje naar sengigi heeft ons ook maar 10.000 gekost geloof ik.

of bedoelde je misschien de bootREIS van Lombok via komodo naar Flores?

(overigens...smakelijke foto! had voor mij niet gehoeven hoor :? )
avatar
Kevin en Inge
» 18 jan 2007 12:45
Goed nieuws we hebben ongeveer onze route bepaald.

We zijn van plan (zover het mogelijk is in 6 weken) de volgende route af te leggen:

We gaan van Java (Jakarta) naar Bali en dan Lombok waar we eigenlijk, als de tijd het toelaat want we hebben geen enkel idee hoeveel tijd we nodig hebben, een 5 daagse boottocht willen maken langs komodo en flores (zoals rudi dit beschrijft in haar reisverhalen) om dus na 5 dagen weer aan te komen in lombok. Van Lombok een boot naar Bali om daar in Denpasar het vliegtuig richting huiswaarts te pakken.

Hopenlijk zullen we niet te veel opstakels tegen het lijf lopen zodat we ook daadwerkelijk deze route kunnen afleggen.

groeten

Kevin en Inge
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 18 jan 2007 18:58
deze planning klinkt heel haalbaar voor de tijd die jullie ongeveer hebben!!
veel plezier!
Gerelateerde onderwerpen
Route Australië en NZ
Route West Australie
Route bepalen Australië
Route westkust Australië
7-8 maanden Australie (route?)
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten