Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Nitmiluk, Litchfield, Kakadu

avatar
Lianne2207
Vakantieganger
» 12 aug 2013 09:41
Hallo allemaal,

Wij zijn van plan om deze parken te gaan bezoeken volgend jaar. Wat zijn volgens jullie de highlights per park en hoe lang heb je nodig per park om deze te bezoeken? Zijn alle drie de parken de moeite waard? Kun je makkelijk op de bonnefooi hier naartoe en dan een slaapplek hebben op de campings in de parken? Alvast bedankt voor de info!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 12 aug 2013 11:26
Hi,

Alle 3 de parken zijn schitterend! Zeer divers en mooi! Hoe lang je er doorbrengt ligt aan jezelf en wat je wil doen/zien en hoe je gaat reizen als in met 4WD of niet.

Onderschat de afstanden en grootte niet van de parken. Litchfield is het kleinste maar daar kun je je al makkelijk een paar dagen vermaken. De hoogtepunten de watervallen en waterholes. In Kakadu ligt het er aan of je een 4WD hebt met hoeveel je zelf kunt zien. Nitmiluk is in een paar dagen te bezoeken.

Heb je het antwoord op je eerdere post gezien qua plekken om te bezoeken in Kakadu? Dan heb je een beetje een idee qua hoeveel tijd je nodig hebt. Je kunt er namelijk een paar dagen doorbrengen of veel langer! Genoeg te doen!
post124033.html?hilit=kakadu#p124033

Het hoogseizoen loopt van mei-september met de allerdrukste tijd tussen half juni - half juli. Die maand is het de grote schoolvakantie in de NT. Je zult dan waarschijnlijk wel een kampeerplekje vinden, maar soms kan het moeilijk zijn. Buiten die maand, is het goed te doen!

Je schreef in je eerdere post eind april/mei te gaan, dat is kantje boord in het droge seizoen. Het zal er niet druk zijn dan. Wel gigantisch veel muggen die ziekten met zich meedragen zoals Ross River virus, dengue en Murray Valley encephalitis. Kijk uit en smeer je heel goed in!!

Veel plezier!
avatar
lnvr
» 05 mei 2014 19:26
Ik zou ze ook allemaal bezoeken, elk op zichzelf meer dan de moeite waard.
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 06 mei 2014 22:13
Ik zou zeker alle drie de parken bezoeken. Zoals Kim als zegt, kun je in elk park meerdere dagen doorbrengen. Als het moet, kan het natuurlijk sneller, maar ik zou zeker een volle dag uittrekken voor Litchfield. Daarnaast ook minstens een volle dag voor nitmiluk, maar twee volle dagen is beter, dan kun je een dag wandelen en een dag varen op het water. Bezoek edith falls en daarna de andere gorges nabij katherine.
Voor kakadu moet je eigenlijk de meeste tijd uittrekken. Het is groot, goed toegankelijk en er is veel te doen. Zie inderdaad ook de link die Kims gaf. Nourlangie, ubirr en yellow water zijn wat mij betreft echt hoogtepunten.
Gerelateerde onderwerpen
Kakadu NP
Alice springs of kakadu?
4WD mei: Perth - Kimberley - Kakadu - Darwin
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten