Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Mera Peak trekking ervaring?

avatar
Jennifervs
» 23 feb 2018 12:06
Ik zou graag de Mera Peak willen beklimmen dit najaar, maar ik twijfel nog welke organisatie/route ik moet kiezen. Ik had gelezen dat de route via Poyan – Pangkongma – Nashing Dingma – Chalem Kharka - Chunbu en Khote de beste is voor een goede acclimatisatie (17 trekkingdagen). Maar nu vond ik een Nepalese organisatie (Annapurna Foothills trek & expedition) die een route aanbiedt die wat korter is (15 trekkingdagen). Deze gaat na Pangkongma via Ningsaw en Chhatrwa Khola naar Khote. Deze tocht is 900 euro goedkoper.
Ik twijfel nu of ik moet kiezen voor een iets kortere en veel goedkopere trekking met een lokale organisatie, of voor zekerheid moet kiezen door de langere route te nemen met een (meer professionele?) Europese organisatie (ik zit te denken aan Mountain Kingdom). Als ik kies voor Annapurna Foothills zou ik eventueel ook al een week eerder naar Nepal kunnen gaan om alvast wat te wandelen in de omgeving. Ik heb ook gekeken naar de Nederlandse organisatie Snow Leopard maar die neemt ongeveer dezelfde route als Annapurna Foothills maar dan met een extra rustdag en is ook veel duurder.
Mijn vraag is: heeft iemand ervaring met een trekking naar Mera Peak? Welke route heb je genomen en hoe lang duurde dat? Hoe was dat voor de acclimatisatie? En met welke organisatie ben je gegaan? Hoe was je ervaring?
Ik hoor heel graag van jullie!
avatar
Laliguras
» 12 mar 2018 21:06
Hoi Jennifer,

Wij (mijn maat en ik) gaan deze tocht maken in oktober. Zelf willen we starten in Phaplu. Of we vliegen naar deze plaats of we gaan met de Jeep. Kosten voor deze reis zullen om en nabij de 2100 euro liggen geheel verzorgd dus met huur klimspullen die je nodig hebt voor de beklimming. Zelf ga ik voor de negende keer naar Nepal en boek mijn reis steeds bij Cultural Treks & Expedition Pvt Ltd.
Het is beter om niet via de Zatra-lA pas te gaan omdat dit te zwaar is en je te snel op grote hoogte komt. Hoogte ziekte kan dan snel toeslaan.

mvg Henk
avatar
ErwinP
» 13 mar 2018 09:24
Ik ga zelf deze reis via HTwandelreizen/snowleopard (samenwerking) maken in April. Dus in mei kan ik je wat tips en aanraders geven.

Ik heb zelf voor de europese organisatie gekozen omdat ik 0,0 ervaring heb met Azië. Ze zijn zeker niet goedkoop, maar ik weet nu wel zeker dat alles goed voor elkaar is.
Gerelateerde onderwerpen
Hostel Adam's Peak
Adam's Peak Sri Lanka, beklimmen in oktober
Hiking/trekking Himalaya
Welke trekking in de Himalaya?
Welke trekking in Nepal (mei)?
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten