Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Jillaroo school: wie heeft hier ervaring mee?

avatar
susje
» 16 mei 2010 21:47
Hoi


Een 5 daagse Jillaroo 'cursus' lijkt me leuk om te doen.
Heeft iemand hier ervaring mee? Is het mega toeristisch/cheezy of wel een soort van 'real life' experience?
Wat is de gemiddelde leeftijd van mensen die dat ook doen?
Welke ranch raadt je aan?

bedankt voor de input!

groetjes
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 24 mei 2010 14:26
Hey susje, ik heb in 2006 de 5-daagse cursus in Leconfield gedaan (geregeld via activity international), vond het geweldig! De leeftijd is heel verschillend (van 18-30 gemiddeld) en ik vond het zeker niet cheesy, we kregen alle facetten van het werken op de ranch te zien. Ik had behoorlijk wat paardrijervaring, maar dat maakt verder niet uit, er waren ook mensen die nog nooit een paard van dichtbij gezien hadden en die kregen gewoon wat meer hulp.

Je kunt mijn verhalen en foto's van leconfield bekijken op: http://nienkeinaustralie.blogspot.com/2 ... i-v-e.html (het is maar een kort stukje, als je meer vragen hebt, mag je me ook mailen)

Groetjes van Nienke
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 28 mei 2010 08:57
Nienke Krook schreef:(het is maar een kort stukje, als je meer vragen hebt, mag je me ook mailen)
Misschien beter om je vragen in het forum te stellen zodat ook anderen hier weer wat aan hebben en aanvullend er op kunnen reageren. :Y
avatar
Myrle
Vakantieganger
» 28 mei 2010 11:19
ik heb eens zitten surfen mbt jackaroo/jillaroo cursussen maar eigenlijk de enige locatie die ik daarvoor vond, was Leconfield. Organiseren ze het nergens anders of is dit gewoon de beste? En is het dan niet enorm massaal?
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 28 mei 2010 11:40
Ik weet niet of ze het ergens anders ook doen, maar Leconfield is denk ik wel een van de meest langdraaiende en beste programma's. Ik vond het zeker niet massaal, er is per week maar 1 groep aanwezig en die is niet groter dan iets van 25 mensen.

Je kunt in plaats van bij Tim Skerrett (van de 5daagse Leconfield) ook bij zijn vader gaan (Brian), die heeft een 11-daagse cursus. Ik was na een weekje wel al kapot hoor!

5-daagse cursus
http://www.leconfield.com/

11-daagse cursus
http://www.leconfieldjackaroo.com/
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 28 mei 2010 12:46
Volgens mij is het ook de bekendste Jackeroo Jillaroo school. Travel Active heeft er in het verleden mee samen gewerkt wanneer je bij hun wat boekte. Destijds (6 jaar geleden toen er ook al veel mensen van Travel Active naar toe gingen) was het ook niet echt massaal.
avatar
susje
» 01 jun 2010 21:49
Klink goed, zal eens even kijken :)

bedankt voor de tips!



groetjes!
avatar
jannemiek
» 15 jun 2010 21:23
Hoi ik heb ook gekeken voor de jillaroo cursus bij Leconfield, maar ik kreeg een beetje het idee van een 'ponykamp'; zaklopen met je pony aan de hand, leren om je zweep te laten 'knallen' ect. Deze reactie heb ik ook gehoord van een meisje die daar is geweest en daardoor ben ik verder gaan zoeken. Ik ga zelf dit jaar op een ranch werken via de organisatie RealGap (zie http://www.realgap.nl hier is ook een filmpje te zien van de trainingsranch, ook op youtube staat een filmpje van de "outback ranch training Australie" dit filmpje is van Australian Backpackers, die trainen op dezelfde trainingsranch als Realgap. Op de fimpjes ziet het er niet massaal uit, denk zo'n 10 mensen).
Realgap helpt me super met het regelen van alles/voorbereidingen en geven veel info. Deze organisatie pikt je op bij t vliegveld in Brisbane en brengt je naar een outback ranch waar je een week getraind wordt voor werken op een ranch. Na die week krijg je werkplekken op verschillende soorten ranches aangeboden,je kan zelf kiezen wat je het meest aanspreekt (paarden/schapen/koeien ect) en daar krijg je dan kost en inwoning en je krijgt gewoon loon voor je werk. Je werkt door de weeks en bent de weekenden vrij. Ik vertrek in aug.2010 en heb er erg veel zin in! Succes met het orienteren! Groetjes Jannemiek
Gebruikersavatar
zomersproetjes
Reiziger
» 18 jun 2010 14:48
Hej!
Grappig om over Leconfield te lezen, ben er ook ooit geweest (idd via Travel Active, is nu zo'n 8 jaar terug wordt helemaal nostalgisch als ik eraan denk, haha..), de 11-daagse cursus. Vond het destijds erg leuk, zeker aan het begin van je reis is het wel een relaxte manier van kennismaken met Australië. Was zeker niet massaal. Leeftijd varieerde denk ik van 17-35, maar de meesten wel tussen 18-23. Veel paardgereden, koeien en schapen opgejaagd, hekken gemaakt, etc. Mooie heuvelachtige omgeving, beetje schoolkamp-achtige sfeer. Je kreeg een referentie mee na afloop, moest echt 'op gesprek' komen bij de eigenaar. Weet dat sommige mede-cursisten (de ervaren ruiters) direct een baantje aangeboden kregen. Ook hadden ze backpacker-koks in dienst dus dat is ook een optie qua baan... Ik zou achteraf misschien liever voor de 5-daagse variant hebben gekozen, het was toch bij tijd en wijle best pittig (en je zit de hele tijd met dezelfde mensen op die boerderij..). Heb later tijdens mijn reis nog op een cattle station gewerkt, alleen hadden die lekker modern een heli en jeeps voor het bijeenjagen van de koeien dus had ik weinig aan mijn cursus _O- Toen werd ik maar de klusjesvrouw/kok/oppas/kleuterlerares (die kinderen kregen les via 'school of the air'), ook leuk ;)
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten