Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Hoeveel geld nodig voor Australië?

avatar
JCB
Vakantieganger
» 07 mar 2008 20:57
Hoeveel geld moet je ongeveer vanuit gaan? Ik wil in november 2008 naar australie gaan voor minimaal 6 maanden (wat evt zou mogen uitlopen tot 2 jaar)

Maar ik heb uitgerekent dat ik als ik wegga minimaal 5000,- bij elkaar heb en dan is daar het geld wat ik voor het vliegen nodig heb (uitgegaan van 1500,-) al vanaf.

In australie wil ik wel een paar dingen doen zoals een jackoroo cursus maar voor de rest wil ik daar ook werk gaan zoeken.

Heb ik dan genoeg geld om een half jaar (maar liever uitgaant van 8 tot 10 maanden) in australie te verblijven mits ik ook af een toe een maandje werk en dan weer is 2 a 3 weken verder reis?
avatar
sophie
» 07 mar 2008 23:29
Ik ben een half jaartje in Australie en Nieuw-Zeeland geweest en heb, precies zoals begroot :), 1000e per maand uitgegeven. M'n plan was om te werken, maar daar is het uiteindelijk niet van gekomen en ik had het geld ook niet echt nodig ;-). Verder heb ik alle leuke dingen gedaan die ik op dat moment wilde doen, o.a. één dure outbacktour, verder 1.5 maand een campervan gehuurd en nog een paar weken een auto. Heb alleen over land gereisd, afgezien van OZ naar NZ en terug natuurlijk, maar de binnenlandse vluchtjes zijn ook niet al te duur als je ze goed uitzoekt. Verder niet al te veel gekke dingen gedaan, was niet echt een partyanimal, maar heb "gewoon" geleefd, zoals ik in NL ook zou doen. Het leven is ongeveer even duur als in NL, dus dat is makkelijk rekenen.
Denk dat je met 5000e dus een heel eind moet komen, iig een half jaar kun je wel volmaken. Als je dan nog wat gaat werken moet het helemaal goedkomen :-D. Je hebt alleen wel maar voor één jaar een working holiday visa, dat is wel even handig om te weten.
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 08 mar 2008 00:06
hey jcb

ga gewoon heen je hebt zkers genoeg om een half jaar te overleven, misschien niet te vaak gaan stappen, weet niet wat ik er heb uitgegeven maar heb me er 21 maanden vermaakt met reizen en werken.
waar een wil is is een weg. en er is werk genoeg te vinden dus geen zorgen.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 08 mar 2008 09:39
ik heb 3 maanden door australie getrokken in een goedkoop huur campertje. per persoon gaven we €45 per dag uit.
Dat is vrij pittig omdat je de huur van de camper had en natuurlijk de benzine. We hebben heel veel kilomters gemaakt in die 3 maanden.
1 op de 3 nachten sliepen we op een camping ( dus betaald) de rest langs de weg.
We hebben uitgerekend dat het toch goedkoper was dan slapen in hostels en zo'n openbusticket voor toeristen te kopen.

Denk daar eens aan wanneer je echt een stukje goed wilt gaan zien. zeker wanneer je de kosten kunt delen is dit goedkoper en leuker dan toertjes.

nog even over die €45 .....we zijn nauwelijks gaan stappen en hebben eigenlijk alleen maar heel goedkoop eten in pannetjes gegooid. We hebben ook vrij veel dingen niet gedaan omdat we ze te duur vonden. Dus het is niet een midden budget.

Maar wanneer je lang op 1 plek blijft. een week bijvoorbeeld kan je soms kortingen krijgen op je bed. leer je mensen kennen waarmee je samen dingen kunt doen waardoor uitstapjes goedkoper worden.
Maar gezelligheid kost ook heel veel geld :)
Je drinkt in je uppie toch minder dan wanneer je met een groep op stap gaat. en je voornemen om zelf te koken verdwijnt ook wanneer een groep voorstelt om ergens pizza te gaan eten 8)
avatar
JCB
Vakantieganger
» 08 mar 2008 09:46
sophie schreef:Ik ben een half jaartje in Australie en Nieuw-Zeeland geweest en heb, precies zoals begroot :), 1000e per maand uitgegeven. M'n plan was om te werken, maar daar is het uiteindelijk niet van gekomen en ik had het geld ook niet echt nodig ;-). Verder heb ik alle leuke dingen gedaan die ik op dat moment wilde doen, o.a. één dure outbacktour, verder 1.5 maand een campervan gehuurd en nog een paar weken een auto. Heb alleen over land gereisd, afgezien van OZ naar NZ en terug natuurlijk, maar de binnenlandse vluchtjes zijn ook niet al te duur als je ze goed uitzoekt. Verder niet al te veel gekke dingen gedaan, was niet echt een partyanimal, maar heb "gewoon" geleefd, zoals ik in NL ook zou doen. Het leven is ongeveer even duur als in NL, dus dat is makkelijk rekenen.
Denk dat je met 5000e dus een heel eind moet komen, iig een half jaar kun je wel volmaken. Als je dan nog wat gaat werken moet het helemaal goedkomen :-D. Je hebt alleen wel maar voor één jaar een working holiday visa, dat is wel even handig om te weten.
Ik weet dat ik maar voor 1 jaar een visum heb. Maar als het me echt bevalt ben ik vanplan 3 maanden te gaan plukken waardoor ik langer kan blijven :)


Bedankt voor alle reactie`s trouwens. Ik lees dat veel mensen een auto (of camper) huren maar ik was vanplan om te voet te gaan. En dan van te voren natuurlijk uit te zoeken waar treinverbindingen zijn en waar allemaal bussen rijden (neem aan dat er redelijk wat bussen rijden tussen dicht bij elkaar liggende steden?) Is dat ook een mogelijkheid?
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 08 mar 2008 09:50
het is een mogelijkheid al zijn er niet heel veel bussen. (treinen nog minder trouwens)
Ten eerste liggen steden echt ongelooflijk ver uit elkaar ....en iedere ozzie heeft een auto. Het zijn net amerikanen. Dus er rijden niet zo heel veel bussen

Ikzelf zie als groot nadeel van je bussen plan dat je dan dus alleen maar in steden komt. En juist de dorpjes of camperen in National Parken maken Australie zo bijzonder.
Ik ben backpackers tegen gekomen die alleen maar steden deden en dan riepen: " pfffff, australie zou vol zitten met Kangaroos maar ik heb ze in al die maanden niet gezien...pfff"

tja, das niet gek als je in de steden blijft.
Maar wanneer je overnacht op vrije campeerplekken in National parken staan ze iedere ochtend naast je camper 8)
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 08 mar 2008 10:33
hey JCB

zo als bolletjeom al zegt er zijn maar weinig bussen, meestal alleen in de stad en naar de woonwijken er om heen.
er zijn wel backpackersbussen die van de ene plaats naar de andere rijden. hier 2 sites.
http://www.greyhound.com.au/ en http://www.ozexperience.com.au/
mijn tip is om te gaan liften met andere bacpackers die mensen zoeken om de kosten van benzine te delen en de gezelligheid onderweg.
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 08 mar 2008 13:12
Hey JBC,

Lees ook deze stukjes eens door over auto kopen in Australië en alle andere manieren van vervoer in Australië. Dan krijg je een goed beeld van wat het beste bij je past.
avatar
JCB
Vakantieganger
» 08 mar 2008 13:15
Alweer bedankt voor de antwoorden. Ik zal die site`s eens goed bekijken!

Nu we het toch over het liften hebben bij mede backpackers hoe zit het met liften met lokale bevolking? Maakt je een kans om een lift te krijgen of sta je voor jan lul langs de weg? En zijn ze daar een beetje te vertrouwen? (rotte appels heb je natuurlijk altijd)
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 08 mar 2008 15:21
heb zelf 1 of 2 backpackers ontmoet die het gedaan hebben, of je een lift krijgt ligt vooral op welk traject het is en een kwestie van veel geduld.
ook zijn er stukken traject waar het niet vertrouwd is om te liften.
volgens mij moet er ook een boek wezen over liften in australia maar weet dit niet zkers.
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 08 mar 2008 20:17
Ik heb via internet iemand leren kennen die een boek heeft geschreven over liften door o.a. Australië. Over reizen zonder geld in het algemeen eigenlijk.

Het heet "letmestayforaday" en is geschreven door Ramon Stoppelenburg. ISBN = 9038869533. Ik geloof dat het niet meer te koop is, maar via Bol.com kun je het tweedehands kopen. Lijkt mij een erg bijzonder boek!

Afbeelding
avatar
sophie
» 09 mar 2008 10:56
Ik heb zelf geen ervaring met liften in Australie, wel in Nieuw-Zeeland en daar is het prima te doen. Het werd me wel afgeraden door mede-reizigers om het in Oz te proberen, het zou wat minder veilig zijn dan in NZ. Denk dat het er vooral aan ligt waar je het probeert. In het westen, de outback en NT heb je waarschijnlijk minder kans van slagen dan in het oosten ivm ligging dorpjes/steden. Het is wel heel makkelijk om via de borden in hostels anderen te vinden die een lift aanbieden, soms tegen een kleine bijdrage of bijv. delen van de benzinekosten, soms gratis.
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 09 mar 2008 11:25
Ik bedenk me net ineens dat ik zelf ook twee keer gelift heb in Australië. Allebei de keren in Cape Tribulation. Ik was hierbij wel samen met iemand anders.

De eerste keer kregen we spontaan een lift aangeboden door een stel met een Jeep. Ze zagen ons lopen en wisten dat het volgende dorp nog een behoorlijk eind was, het was erg heet die dag. Volgens eigen zeggen 'zagen we er niet gevaarlijk uit' en durfden zij het wel aan ons mee te vragen. Wij allang blij! :lol: :lol:

De tweede keer was mijn slipper kapot gegaan en was de weg zo bezaaid met harde stenen, dat ik haast niet kon lopen. Toen hebben we onze duim opgestoken en kregen we een lift van een vrouw.

Die vriendin die hierbij was heeft zelf in Brisbane een keer gelift in haar eentje toen ze geen zin had van een berg naar beneden te lopen. Ze kreeg niet alleen een lift, maar ook een tour van de stad en verse mango's te eten. Aangename verrassing!

Ik denk wel dat à¡ls je lift je gewoon op je hoede moet blijven. In Alice Springs kreeg ik van een man ook een lift aangeboden, die ik wel kon gebruiken, maar ik heb het toch afgeslagen. Ik kreeg er gewoon niet een 100% goed gevoel bij, dus ik denk dat je het dan maar beter niet kunt doen.

Oh, bedenk me nu dat ik nóg een keer gelift heb, haha.
In Alice Springs was ik op de fiets door de stad aan het touren, op zoek naar de School of Air. Ik kon het maar niet vinden en toen vroeg ik de weg aan een mevrouw bij een winkelcentrum. Zij wist wel waar het was en bood me aan om me te brengen, omdat ze het niet zo veilig vond om me daar in mijn eentje rond te laten rijden. Was ik het niet helemaal mee eens, maar een lift is altijd fijn, dus ging mijn auto (haha, lees: FIETS!) in haar achterbak en bracht ze me tot de deur.

Je ziet, het zijn niet altijd negatieve verhalen over liften, maar je moet gewoon goed blijven nadenken en opletten. Als je het niet voor de volle 100 procent vertrouwd, niet doen! Zeker als vrouw moet je toch altijd iets meer uitkijken denk ik.

Gr. Nienke
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 09 mar 2008 11:32
dus ging mijn auto in haar achterbak
:lol: :lol:

wij hebben regelmatig lifters meegenomen. Inderdaad is het wel zo aardig als ze aanbieden de benzine kosten te delen. Meestal accepteerden we dat dan aan het einde van de rit niet als de lifter zich netjes had gedragen en leuk gezelschap was. We moesten immers toch die kant op.
Maar een bijdrage leveren aan de gezamelijke picknicklunch konden we wel waarderen. We kwamen ook lifters tegen die het meer dan normaal vonden dat ze ook met ons mee aten.

Mijn tip is dus: bied vooral vanalles aan. Meebetalen aan de benzine, je ene appel of een ijsje bij het benzine station en dan hoef je hoogst waarschijnlijk niets te betalen.
Wanneer je met geen woord rept over een bijdrage zal het je waarschijnlijk wel gevraagd worden
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 09 mar 2008 11:45
hihi, eh fiets dus, zo vriendelijk zijn die ozzies nou ook weer niet :)
Gerelateerde onderwerpen
Hoeveel geld heb je nodig om Australië binnen te komen?
Hoeveel geld voor 4 maanden Aussie
Kost een visum voor Australië geld?
Welk visum nodig voor Australië?
Welk budget nodig voor 4 weken Australië?
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast