Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Great Northern Highway 95 van Perth naar Port Hedland

Gebruikersavatar
Sanne Donker
» 28 apr 2013 09:50
Wie heeft er ervaring met het rijden van the Great Northern Highway 95 van Perth naar Port Hedland?
Is dit een mooie route? En hoe lang doe je er ongeveer over?

Wij zouden graag in december, in 4,5 week een rondje maken van Perth naar Port Hedland via de 95, en terug naar Perth via de kustroute Highway 1. Weet iemand of dit haalbaar is in deze periode?

Ik ben benieuwd en alvast bedankt voor de reacties!

Groetjes Sanne
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 28 apr 2013 11:02
Hi,

Wij hebben het gedeelte van de 95 gereden tot aan de afslag met Geraldton en van Newman naar Geraldton. Er is niet bijzonder veel te zien op die weg, veel uitgestrekte vlakten met niets. Hoe Noordelijker hoe minder gevarieerd. Weinig dorpjes en de dorpjes zijn eerder gehuchten met weinig charme! Misschien is er wat water hier en daar, maar aangezien je aan het begin van het moessonseizoen zit in de tropen is het waarschijnlijk gortdroog.

Het is een haalbare route voor 4,5 week, maar ik zou het persoonlijk absoluut niet doen in of rond december. Het is dan zeer waarschijnlijk in het binnenland (woestijn) en dus op de 95 bloedheet. Uberhaupt is het rond die tijd bloedheet ten Noorden van Perth. Boven Geraldton is het echt heel intens. Wanneer je de tropen in rijdt rond Coral Bay zal het niet te harden zijn. Daarnaast zijn de afstanden gigantisch dus zul je veel rijden in die hitte en kamperen zal geen lolletje zijn. Rond Tom Price/Newman lopen de temperaturen rond die tijd makkelijk op naar 45 graden!

Waarom willen jullie tot Port Hedland rijden? Dat is zo'n beetje de meest onaantrekkelijke industriestad ten Noorden van Perth. En in december is dat zo ongeveer het slechtste seizoen om in die regio te zijn. Zoals gezegd bloedheet, cyclonen en benauwd. Mocht je deze trip willen doen, zou ik hem doen tussen april en oktober.

Als ik een suggestie mag doen voor die tijd van het jaar zou ik als ik jullie was voor het Zuidwesten kiezen voor de 4,5 week of mocht je toch wat naar het Noorden willen, zou ik bijvoorbeeld tot Kalbarri (eventueel Shark Bay) rijden oid en dan een deel Zuidwesten. Het Zuidwesten is ontzettend divers en mooi met een gematigd klimaat in de zomer, al zal het op veel plekken dan nog rond de 35-40 graden zijn.

Half december begint wel de grote zomervakantie in Australie en kamperen is ontzettend populair, hou dus rekening met grote drukte!

Hoop dat je wat hebt aan de info ook al is die vrij negatief, maar dat is puur omdat ik denk dat het jullie trip enorm zal beinvloeden omdat jullie in het verkeerde seizoen zitten. Zou zonde zijn, toch?

Laat maar weten als je nog meer vragen hebt.

Groetjes
Gebruikersavatar
Sanne Donker
» 28 apr 2013 11:28
Heel erg bedankt Kims!

Jeetje, inderdaad niet aan te raden dus.. phoe.
We zitten ontzettend te stoeien met een goede route...

Eerst wilden we de oostkust doen (van Cairns naar Sydney), maar hebben we ook opzij gezet ivm het weer (regenseizoen). Het is onze eerste keer Australie en hebben in totaal 6,5 week.
We waren dus van plan om 1 week Sydney, 1 week red centre (Alice Springs) en 4,5 week westkust (ten noorden van Perth) te doen.

Maar jij zou dus aanraden om 4,5 week het zuidwesten te doen, dus rondje Perth - Esperance - Albany?
Heb je toevallig ook ervaring met de route Sydney - Melbourne - Adelaide (wellicht als alternatief voor zuidwest)?

Enorm bedankt!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 28 apr 2013 13:05
Hi weer,
Sanne Donker schreef:Maar jij zou dus aanraden om 4,5 week het zuidwesten te doen, dus rondje Perth - Esperance - Albany?
Ja zoiets inderdaad. Er zijn heel veel mooie plekken, stranden, bossen, dammen, grotten, wijngaarden, heuvels etc in de regio. Enorm divers en mooi. Op zich genoeg om je bezig te houden. Je zou nog een (heet) uitstapje naar het goudmijnstadje Kalgoorlie kunnen doen om de gigantische "open pit gold mine" te bezoeken. Eventueel kun je nog iets naar het Noorden van Perth, maar helaas zijn de afstanden zo groot dat je dan gelijk weer veel moet rijden.
Sanne Donker schreef:Heb je toevallig ook ervaring met de route Sydney - Melbourne - Adelaide (wellicht als alternatief voor zuidwest)?
Nope, geen ervaring mee maar dat zou ook een alternatief zijn in die tijd van het jaar. Mochten jullie snel reizen kun je een stuk Tasmanie erbij pakken anders. Ook schitterend schijnt!

Of anders van Brisbane naar Adelaide reizen misschien?

8-)
Gebruikersavatar
merijn29
Reiziger
» 04 jun 2013 20:54
Hey,

Sydney, Melbourne, Adelaide. Heb deze route zelf ook gedaan maar dan van de andere kant. Dit rond november en het weer was prima. Als je in Sydney begint kun je de eerste paar dagen in de Bluu Mountains spenderen en dan via de kust of binnen land naar Melbourne gaan.
Via Melbourne kun je dan de Great Ocean road nemen naar Adelaide wat erg mooi is met een paar mooie uitzichten onderweg. In totaal ben je dan zo'n 4 a 5 weken onderweg en tevens is dit ook een mooi gedeelte van het land. Ik zag dat jullie 6,5 weken hebben dan zou ik ook nog een deel van Tasmanië erbij pakken.
avatar
MarcB
Reiziger
» 06 jun 2013 14:25
Tussen de westkust en Sydney-Melbourne-Adelaide kiezen is best een lastige keuze. Ik heb beide gedaan en ze waren beide mooi. De westkust was wat uitgestrekter, wat rustiger en relaxter.

Als je de westkust zou doen, zou ik inderdaad net zoals Kims zegt het zuidwesten doen. Je kunt eerst nog een stukje naar het noorden gaan (ik neem even aan dat jullie een auto huren) en dan weer dezelfde weg terug naar Perth en dan het zuiden van Perth doen. Wij zijn tot aan Exmouth gegaan, en toen weer terug naar Perth (we hebben wel de kustroute genomen, niet de 95) en daarna van Perth naar Albany en via de kust weer terug naar Perth. Dit is goed te doen in 4,5 weken.
avatar
Noec
» 23 jun 2013 12:39
Tasmanie is zeer zeker de moeite.
De Great Ocean Road zou je evt kunnen opvolgen met The Grampians: een natuurpark.

Als je de Great Ocean Road doorzet tot aan warrnambool, is het zo'n beetje recht omhoog:

Als je naar Tasmanie gaat: zorg dat je op tijd de ferry boekt (ook terug) - ik heb verschrikkelijk zielige arme toeristenverhalen moeten vertellen om niet 3 dagen langer op Tazzie te moeten blijven.
Gerelateerde onderwerpen
Van Perth naar Broome
Van Sydney naar Perth
Van Darwin naar Perth?
Trein van Perth naar Adelaide
Van Perth via Alice Springs naar Cairns
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast