Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Australie en Thailand

avatar
chrisreis
Vakantieganger
» 17 dec 2010 12:52
Hallo reizigers,

Mijn naam is Chris uit Rotterdam en ik heb wilde plannen voor 2011.
Ik ben twee jaar geleden afgestudeerd en ben toen gelijk fulltime gaan werken. Dit beviel me wl alleen ben ik nu tot de conclusie gekomen dat ik nog een MBA wil gaan halen. Echter, deze begint pas in September 2011, dus ik heb het plan om volgend jaar mei/juni/juli naar het buitenland te trekken om daar gedurende drie maanden te gaan backpacken. Het liefste zou ik naar Australië en Thailand gaan, maar ik sta zeker ook open voor andere suggesties.

Ik heb weleens een jaar in Oxford en Malaga gewoond, maar ik heb nog geen ervaring met backpacken.
Zelf houd ik ervan om historische monumenten etc. te bekijken, maar ik vind een feestje op z'n tijd minstens zo belangrijk tijdjes het backpacken.

Ik ben eigenlijk op zoek naar wat informatie of tips voor mijn te maken reis en verder ben vooralsnog reis ik alleen, dus iemand ook in deze periode gaat kunnen we daar misschien wel voordelen uithalen.

Dus mensen, graag suggesties, ideeen of ervaring voor deze onervaren backpacker!

Gr.

Chris (22)
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 17 dec 2010 14:39
Australië en Thailand zijn prima landen om te backpacken. "backpacken" houd niet veel meer in dan zelfstandig van A naar B reizen en zelf je eigen plan trekken. De een noemt het backpacken de ander reizen. In de praktijk lijkt het erg veel op elkaar :)

Heb je al eens bij de Thailand en Australië informatie gekeken voor de meest gestelde vragen tips en adviezen? Daar kun je namelijk al enorm veel uithalen.
Gebruikersavatar
Evelien1983
Wereldreiziger
» 21 dec 2010 09:54
Wat is je budget?
Ik zou daar in ieder geval mee beginnen, Thailand is goedkoop, Australie is dan weer iets duurder, en verder reizen.

Ik ben zelf in Thailand geweest en ga volgend jaar naar Maleisie. Ik ga dan ook alleen. Wat ik heb gedaan is een mooi boek gekocht van het land waar ik naartoe wil en aan de hand van de informatie die daar in stond, en de info die ik op internet en hier op het forum heb gevonden heb ik mijn plannen gemaakt. Vervolgens koop je de Lonely Planet voor de praktische 'hoe reis ik van A naar B' zaken en info over hosels en dergelijke.

Denk wel aan eventuele inentingen, je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn enz enz. Voor die zaken is het wel belangrijk dat je dat tijdig van tevoren regelt en controleert ^O^

Succes!
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 22 dec 2010 10:28
beide 2 top landen om te beginnen. thailand is goedkoper dan aussie ook zou je beide in 1 reis kunnen doen, bv: aussie de oostkust en misschien naar alice springs (2maand) en dan thailand voor een maand. is maar wat je wilt.
sterkte met plannen.
avatar
bjorn86
» 22 dec 2010 11:44
Hey Chris,

In april zal ik voor een jaar richting Australië en Thailand vertrekken. Als je wilt kan je contact opnemen en miss wel kijken of wij niet een stuk samen kunnen reizen tegen die tijd. In de tijd dat jij wil gaan zal ik aan de westkust aan het reizen zijn. Van Perth naar Darwin en dan door naar Alice Springs.

Mijn mailadres is: bjorn_strauven1@hotmail.com.

Ik ga ook gewoon backpacken en wil voor de rest zo min mogelijk plannen en gewoon doen wat er dan net op mijn pad komt :).

Groetjes Björn
Gerelateerde onderwerpen
Tips backpacken Thailand & Australië
cheap retourtje australie/thailand?? (asia)
Budget Thailand, Australie en Nieuw Zeeland
Australie, NZ en Thailand; in welke volgorde? (klimaat)
Vliegticket Indonesie-Australie, Australie-Amsterdam
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten