Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

appartement huren in Guangzhou

avatar
Seeker
» 14 jan 2010 21:18
Hallo,

Ik wil dit jaar waarschijnlijk 1 a 2 maanden naar China, ik wou dan in Guangzhou verblijven grootste deel van de reis, dus zou een appartement huren voordeliger zijn dan een hostel of hotel, ik ben dus op zoek naar een internationaal appartement wat ik per maand kan huren.

Het is de bedoeling dat meeste voorzieningen aanwezig zijn en een 2 persoonsbed. ik zou dus graag weten waar ik die zelf op internet vindt. En ik vraag me af wat je gemiddeld uit geeft per dag in China als je niet de big spender uit hangt.
Gebruikersavatar
WizardOfOss
Reisexpert
» 14 jan 2010 21:59
Geen ervaring met het huren van appartementen, dus daar kan ik je niet mee helpen. Maareh, waarom eigenlijk Guangzhou? Best een leuke stad met een heel eigen karakter, daar niet van, maar is rondreizen niet veel leuker?
avatar
Seeker
» 14 jan 2010 22:21
Nou ja de reden dat ik voor deze stad kies en niet direct rond reizen is omdat ik naar China wil om een persoon te ontmoeten, en deze persoon woont en werkt in Guangzhou dus ik wil daar heen gaan, omdat andersom gewoon onmogelijk is, als zij met mij rond wil reizen zal ik dat doen, maar ze moet veel werken.

Jawel ik heb wel gedacht aan rond reizen, maar ik ben dan alleen en das ook saai, ik wou wel nog Taiwan bezoeken, en Korea ook maar of ik daar goedkoop kom weet ik niet.
Gebruikersavatar
WizardOfOss
Reisexpert
» 14 jan 2010 23:33
Op die manier, helder.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 15 jan 2010 00:06
qua appartement weet ik het niet maar toen wij aan het rondreizen waren gaven we met z'n tweeen ongeveer 30 euro per dag uit.
avatar
Seeker
» 15 jan 2010 00:34
Is dat inclusief overnachting? Ik geloof niet dat China zo duur is dus 20 euro per dag zou ook haalbaar zijn denk ik? Al lijkt me 30 wel wat ruimer, maar die chinezen krijgen misschien net 250 euro per maand gemiddeld en ze redden het er ook mee. Wat kost een gemiddeld maaltijd bijvoorbeeld?
Gebruikersavatar
WizardOfOss
Reisexpert
» 15 jan 2010 00:45
In 2007 kon je voor minder dan 5 euro makkelijk een uitstekende maaltijd krijgen, inclusief een grote fles bier. En als het moet kon het ook voor de helft. Uiteraard gaat het dan wel tentjes gericht op locals, Westerse restaurants, ook fastfood, is aanmerkelijk duurder. Ik merkte toen echter al wel dat de prijzen t.o.v. een jaar eerder duidelijk gestegen waren, dus wellicht zijn die bedragen inmiddels wat optimistisch.

Over overnachtingen kan ik weinig zeggen, dat was onderdeel van de (georganiseerde) reis.
avatar
Seeker
» 15 jan 2010 00:58
Goed dat maakt het dan wel handig dat ik een persoon daar ga bezoeken die Chinees is, zo eet vanzelf waar zij normaal ook eet. Ze weet ik heb niet veel geld dus wil eigenlijk zolang mogelijk blijven en zo weinig mogelijk besteden, buiten natuurlijk visum en vliegticket.

Ik dacht exclusief vliegticket dat als ik voor 600 euro 2 maanden een appartement huur, en dan 600 voor eten enzo, kom ik uit op 1200 dus zou ik speling hebben van 300 euro. Wat zij mij vertelde kon ik een appartement huren voor 3000 a 3500 rmb wat uit komt op zo 300 a 400 euro.

Ik vraag me alleen af hoe ik aan 2 maanden visum kom, want als ik ga dan ga ik van 17 Maart tm 17 Mei omdat ik al ticket naar Bangkok heb, en ik vlieg dan door met Airasia, helaas kan ik nog niks boeken, omdat ik niet weet of ik dan naar school moet ja of nee.

Ik heb wat gevonden, alleen site is half chinees.

http://www.sublet.cn/view_sublets.php?sid=8562

2300 RMB per maand, contract shortterm dus 2 maanden of 1 maand mogelijk.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 15 jan 2010 10:50
ik mag toch hopen dat je voor minder geld een appartement kunt huren in China. Ik weet niet hoe groot hij is maar voor 400 euro kan je in nederland ook iets vinden. Dat moet echt wel goedkoper kunnen in China

Wat betreft eten. Het is goedkoop in China maar zeker niet zo goedkoop als Thailand bijvoorbeeld. En echt van de straat eten moet je voorzichtig mee zijn in China. Ik eet wel bij van die karretjes dingen die gebakken zijn en dan met name dingen zonder vlees maar ik heb iemand heel ziek gezien van noodlesoop uit de muur. hij was heel trots dat ie voor 1 euro gegeten hadden en dat wij geld over de balk aan het smijten waren omdat we voor 4 euro gegeten hadden...nou daar kwam ie op terug.
Ga dan gewoon naar van die basic restaurantjes waar een hoop mensen zitten. Veel mensen = (over het algemeen) schoon eten.
avatar
RemcoB
Reiziger
» 15 jan 2010 11:46
Seeker schreef: Jawel ik heb wel gedacht aan rond reizen, maar ik ben dan alleen en das ook saai, ik wou wel nog Taiwan bezoeken, en Korea ook maar of ik daar goedkoop kom weet ik niet.
Ik wou toch nog wel even tegenspreken dat alleen reizen saai is, ik denk juist dat dat het meest uitdagend is en misschien ook nog wel de meest sociale vorm omdat ze veel mensen tegenkomt en juist heel erg open staat voor gesprekken, met name ook met de lokale bevolking ;). Maar dit terzijde :)
Gebruikersavatar
Rick
Reisexpert
» 15 jan 2010 11:50
Wou ik ook maar zeggen, nu ga je namelijk voor een poosje in een appartement zitten. De buurt heb je dan na een tijdje ook wel gezien... ;)
avatar
michaelz1981
Reiziger
» 24 jan 2010 22:12
Check eens op engelse forum waar ze eventueel flatgenoten zitten. Er zitten er altijd wel buitenlanders daar in de buurt. Maar als je echt ter plekke iets wilt huren, dan doen de meeste bureaus niet omdat ze vaak halfjaar tot een jaarcontracten afsluiten. Dus een beetje googlen op roommates in guangzhou en misschien dat je op zo'n manier wel iets kan vinden en vaak ook goedkoper.

200 euro moet toch wel makkelijker kunnen. Je moet natuurlijk vanuit gaan dat je het zelf ook wel bewoonbaar moet vinden. De woonstandaard van een NL ligt toch wel iets hoger dan een gemiddelde chinees, dus daar betaal je natuurlijk wel meer voor. Dus om te vergelijken met een chinees is een beetje onzin. Bovendien moet je ook kijken waar je wilt wonen, Guangzhou kan natuurlijk erg groot zijn. Ik vind het raar dat de chiense vriend / vriendin je hierbij niet wilt helpen. Dit moet heel makkelijk kunnen vanuit china en zeker voor iemand die chinees kan. Vraag mij af of het nog wel de moeite waard is.

Je kan ook gewoon een single entry of multiple entry aanvragen, dis zijn toch vaak langer dan een maand geldig? Maar anders ligt guangzhou ook maar een paar uur van Hong Kong vandaan en kun je via HK vaak heel makkelijk en snel nog een nieuwe visum regelen.

Maar door een local een appartement laten regelen is het makkelijkste, maar anders zelf via internet op zoek gaan. Zelf met een chinese verhuurder onderhandelen is gewoon een stuk moeilijker want ze willen vaan een commitment voor een langere tijd. Mijn ervaring is gebaseerd op Beijing, maar ik kan me voorstellen dat dit in Guangzhou neit veel anders zal zijn.
avatar
michaelz1981
Reiziger
» 24 jan 2010 22:14
Maar voor 400 euro kan je net zo goed in een goedkoop hotel zitten en dan heb je vaak je eigen kamer voor 12 - 15 euro per nacht. Dit zijn vaak budget hotels, maar wel heel schoon en ontbijt is inclusief.

Check sinohotel.com voor goedkope hotels.

Dit heb ik ff snel gegoogled, kijk maar of het nuttig kan zijn: http://www.okroommate.com/cities/guangz ... gdong.aspx
avatar
Seeker
» 24 jan 2010 22:30
Ze gaat mij er juist mee helpen, maar je zegt het zelf al een gewoon flatje kun je niet huren, dat wat ik zoek noemen ze international appartement, niet te vergelijken met een appartement in Nederland. In Nederland vindt je trouwens maar moeilijk een flatje voor 300 euro.

International appartement is eigenlijk een soort van hotel, maar je kunt ze huren voor langere tijd dus ze zijn goedkoper dan een hotel. Waar ik bij onderzoek op http://www.agoda.nl/ rond de 12 a 20 euro al een 2 of 3 sterren hotel kan vinden. Echter ik denk dat ik toch waarschijnlijk samen met haar dan naar Peking ga en Shanghai.

Echter de tickets die ik al heb zal ik gaan cancelen daarmee heeft vliegmaatschappij mogelijkheid 2x geld te verdienen, maar de consequenties voor wel gaan zullen op termijn groter zijn dan dit bedrag van 500 euro wat ik nu verlies door dat ik niet meer kan gaan, en nee geen enkele verzekering zou mijn reden dekken, allang onderzocht namelijk. Ja eerst laten ze je 3 jaar thuis zitten en dan mag je plots naar school, leuk land is Nederland he.

Het voordeel is dat ik straks mooi me betaalpakket heb van de ING, dus over een Mastercard beschik waar ik een obstakel oplos dat is het niet hebben van een credit card wanneer ik bijvoorbeeld hotel of airasia vlucht wil boeken.
Gerelateerde onderwerpen
Overstappen op Guangzhou
In totaal is er 1 gebruiker online :: 1 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Tibetlover en 0 gasten