Je moet niet per sé naar verre oorden om gekke dingen te eten.
Ik heb thuis al zelf meelwormen, buffelwormpjes, krekels en sprinkhanen klaar gemaakt. Wel eerst even in de vriezer leggen. Anders springen ze uit je pan.
In Mexico maken ze de sprinkhanen met een soort olijfolie. Lekker snoepertje voor bij de TV. Maar vers hebben deze beestjes toch nog het meeste smaak. Meelwormen hebben vaag iets van appelchips.
Krokodil, kangoeroe, struisvogel, buffel, beverrat, gordeldier, cavia, kikker, en nog wat ongeïndentificeerde dieren hebben ook al op 't menu gestaan.
Het vieste vond ik de opgerolde slang op een prikker in Cambodja. Die moest ik zogezegd met huid en ingewanden op eten. ECHT goor

Schorpioen al zien liggen, maar nog niet geprobeerd.
En m'n vrouw at voor 't eerst mosselen toen ze mij leerde kennen terwijl ik dat met de kilo's eet
