Monique Zeegers Geschreven door moniquee.

  • Voor slechts € 66.88 naar Geneve Nu boeken

Op het eerste gezicht is Genève misschien niet een stad die je snel zou uitkiezen voor een stedentrip maar het heeft veel meer te bieden dan men zich realiseert! Heerlijk eten, interessante geschiedenis, museums, natuur, winkelen en meestal heel lekker weer zorgen ervoor dat je je niet snel verveelt.

Bezienswaardigheden

Cathédrale de St.Pierre is een prachtige kathedraal die je ook kunt beklimmen. Dit is zeker de moeite waard, de uitzichten over het meer, Genève en de omgeving zijn fantastisch. Genève heeft veel museums die het bezoeken waard zijn en op de eerste zondag van de maand zijn een groot aantal van hen gratis te bezoeken. 

De oude stad rond de Kathedraal heeft mooie straten, leuke winkeltjes en prachtige gebouwen. Rue de Rive is de hoofdwinkelstraat van Genève met alle grote ketens die in alle grote steden te vinden zijn, terwijl op Rue du Rhône alle dure modehuizen te vinden zijn. 

Genève heeft een relatief kleine kern waar je kan rondwandelen en in korte tijd veel kan zien van de stad. De omliggende bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld Carouge, een gedeelte van Genève met kleine winkeltjes of de kabelbaan naar de top van de Salève, waarvan je op heldere dagen het hele meer van Genève kunt overzien.

Parken

Genève heeft een heleboel mooie parken en met mooi weer is het heerlijk om daar wat tijd door te brengen. Veel mensen nemen een picknick mee, er is muziek en voordat je het weet heb je uren doorgebracht liggend op het gras zonder je een moment te vervelen. Leuke parken zijn:

  • Parc Bastion. Grote schaak- en damborden waar iedereen mee kan spelen, restaurant met terras en een speeltuin voor kinderen. Dicht bij de universiteit, dus veel studenten.
  • Jardin Anglais. Dicht bij het stadscentrum van Genève en de Horloge Fleuri.(deze klok heeft werelds langste wijzer) Mooi uitzicht over het meer en je kan heerlijk langs het meer lopen. Ook de Jet D'Eau is dichtbij, de 140 meter hoge fontijn.
  • Jardin Botanique, Parc de la perle du lac, Parc de l'ariana. Deze drie parken lopen in elkaar over en je kunt er heerlijk rondwandelen, er zijn speeltuinen en heel veel bankjes aan de rand van het water.
  • Parc des Eaux-Vives. Mooie gebouwen, speeltuinen en dicht bij het meer. 

Vervoer

Vanaf het vliegveld ben je in 10 minuten met de trein in het centrum van Genève. De stad biedt je hiervoor een gratis treinticket aan, dit ticket kun je uit een machine halen net voordat je de aankomsthal uitloopt. Je loopt voorbij de bagagebanden en voordat je de deur doorgaat, staan er witte automaten waaruit je het kaartje kunt halen. Met dit kaartje kun je een uur gratis reizen in Genève, dus aangekomen op Gare Cornavin, station in het centrum van Genève, kun je nog een bus of tram pakken om op je eindbestemming te komen.

Het openbaar vervoer in Genève is goed geregeld en meestal stipt op tijd. Je kunt een kaartje voor een uur kopen, voor de hele dag of voor 3 haltes. Het is de moeite waard om even de mogelijkheden te bekijken voordat je een kaartje haalt want dit kan je veel geld besparen. Op Gare Cornavin en Rive zitten ook kantoren van de TPG, waar je met eventuele vragen terecht kunt.

Op het meer wordt gebruikt gemaakt van Les Mouettes, kleine gele taxibootjes om van de ene kant van het meer naar de andere kant te gaan. Hiervoor kun je je gewone openbaar vervoer kaartje gebruiken. Bij Gare Cornavin kun je ook een fiets huren, Place de Montbrillant, er zijn speciale deals voor het huren van een fiets om de stad te bekijken.

Eten en drinken

De prijzen in Zwitserland zijn hoger dan wij Nederlanders en Belgen gewend zijn. Als het mooi weer is, is picknicken de oplossing om de lunch of het diner betaalbaar te houden. Restaurants/cafés waar de prijs/kwaliteit verhouding goed zijn:

  • Celine et Sebastien, rue des eaux-vives 7. Lekker ontbijten, koffiedrinken of lunchen in dit kleine maar gezellige restaurantje. Ook ideaal voor het meenemen van eten naar het dichtbij gelegen parc des Eaux-Vives.
  • Chez ma Cousine, Place du bourg-de-four 6. Een restaurant met alleen maar kip! Op Place du bourg-de-four zijn nog veel meer leuke restaurantjes.
  • Le pain quotidien, Blvd Helvetique en Blvd Georges-Favon. Heerlijk ontbijten, brunchen of lunchen.
  • Plain Palais is dichtbij veel universiteiten waardoor er veel eettentjes zijn die niet duur zijn. Voor een heerlijke burger is Holy Cow een aanrader of Mikado voor lekkere sushi.

Migros en Coop(supermarktketens in Zwitserland)hebben beide ook goede opties voor ontbijt, lunch en diner. Er zijn zowel restaurants als de mogelijkheid om eten mee te nemen. Ook manor en Globus hebben een restaurant en de mogelijkheid om eten mee te nemen, maar deze zijn beide wel iets duurder. Manor zijn restaurant zit op de zesde verdieping met uitzicht op de fontijn en het meer.

Vergeet ook vooral niet een chocolade broodje te eten bij een van de vele bakkerijen, een lekker taartje, macaron, stuk chocolade of een ijsje. Over het algemeen krijg je waar voor je geld en ze hebben zoveel lekkere dingen in Zwitserland!