Monique Zeegers Geschreven door moniquee. Foto door: moniquee

  • Voor slechts € 60.12 naar Zurich Nu boeken

Zwitserland is een interessant land. Er worden meerdere talen gesproken en het hoort niet bij Europa, maar daar hield mijn kennis dan ook wel bij op.  Langzamerhand leer ik het land kennen(ik woon er)en het blijft mij verbazen. Het beeld dat ik er stiekem van had gevormd klopte helemaal niet. Het bestaat niet alleen uit bergen(al zijn er wel veel), de mensen zijn helemaal niet stug en niet alles is schreeuwend duur(het meeste helaas wel).
De mensen zijn juist heel vriendelijk en behulpzaam, de natuur is heel verschillend maar in al zijn gedaantes adembenemend mooi en met een beetje handigheid kun je heel goed binnen een bepaald budget blijven. Laat de hoge prijzen je dus niet afschrikken!?

In Zwitserland is voor elk budget, ieders voorkeur en in elk soort weer iets te doen. Hieronder staan per dorp/stad tips van dingen die interessant kunnen zijn.

Geneve

De één na grootste stad van Zwitserland. Ligt prachtig aan het meer van Geneve. Heeft een mooie oude binnenstad, waar de kathedraal zich ook bevindt. In de kathedraal kun je naar boven klimmen en bij helder weer heb je een prachtig uitzicht over Geneve zelf en het meer. Er zijn veel winkels, je kunt alles eten waar je maar zin in hebt en de stad heeft veel museums. Het musee d'art moderne et contemporain(museum voor moderne kunst)is een aanrader als je van moderne kunst houdt.

Als je er wilt overnachten kun je het beste zoeken naar een goede aanbieding of buiten de stad een overnachting boeken. Zowel overnachten als uiteten gaan is erg prijzig in Geneve.

Tips voor uit eten ijn o.a. Bistrot de boucher-frans, de taart is de lekkerste in Geneve die ik heb gehad tot nu toe!
Jaipur- Indisch, een beetje prijzig maar wel heel lekker.  Le pain Quitidien, hun ontbijt en bruch is heerlijk en zeker de moeite waard. Het is er wel heel druk, dus soms moet je je tafel delen of is er geen plaats.
Les Brasseurs gezellig, grote glazen bier en bijpassend eten. Als je nog nooit flammenkuchen hebt geprobeerd, het is een aanrader!(dun deeg, belegd in heel veel verschillende variaties) Place du molard, op dit plein zit een heerlijke italiaan, kun je lekker lunchen of een kop koffie drinken bij Globus of een biertje drinken bij het cafe naast het Italiaanse restaurant Molino.

Zurich

Een mooie stad aan een meer en een van de populairste bestemmingen in Zwitserland. De stad is ook heel geschikt voor liefhebbers van sportieve activiteiten zoals fietsen of zeilen. Lees voor meer informatie ons uitgebreider artikel over Zurich.

Nyon

Deze stad heeft mooi chateau met daarin een historisch museum. Ook het Musée Romain in Nyon is interessant. Het is een leuk stadje om even doorheen te wandelen, met leuke winkeltjes.

Prangins

Een heel klein dorpje met een groot chateau met daarin een museum waarin een gedeelte van de Zwitserse geschiedenis wordt laten zien. Ook leuk voor kinderen! Bij de haven zit een klein restaurantje met de beste lemon-merenque taart van Zwitserland.

Lausanne

Het olympisch museum laat uitgebreid de geschiedenis van de olympische spelen zien. Alle gebruiksvoorwerpen maakt het extra leuk. (verdere informatie volgt)

Lavaux wine region

Dit gebied is een Unesco world heritage site en met recht. De wijngaarden bevinden zich overal op de berghellingen naast het meer en je kunt er prachtig wandelen. Door het hele gebied loopt een spoorlijn, dus het is heel makkelijk om een stuk te lopen en dan weer op de trein te stappen. En ondertussen heb je alle kans om de verschillende wijnen te proeven en uit te rusten onder het genot van een glas goede wijn en een stuk kaas.

Montreux/Chateau de Chillon

Dit prachtige chateau staat in het meer en is uitstekend onderhouden. Het heeft geen ellenlange verhalen(maar is beknopt heel informatief), maar geeft wel een idee hoe de mensen vroeger leefden.

Sion

Een beetje een saaie stad, maar chateau de tourbillon en chateau de valere zijn wel de moeite waard! Ze liggen prachtig hoog en zijn makkelijk ter voet te bereiken. Sion heeft heel veel verschillende supermarkten, dus is uitstekend om jezelf te bevoorraden als je in 1 van de omliggende dorpjes verblijft.

Euseigne/Piramides

Een gekke speling van de natuur, de pyramides van Euseigne. Leuk om in de omliggende dorpjes te wandelen, tussen de was aan de lijn en de koeien met bellen.

Derborence/bergmeer

De weg hiernaar toe is al een avontuur! Aan het einde van de weg moet je nog even doorrijden op het grind, dan kom je bij een heel klein dorpje waar het meer ligt. Het meer is best mooi, vooral als de zon er op schijnt. Maar als je de wandeling naar Pas de cheville maakt (3 uur retour)dan krijg je echt de adembenemde dingen van zwitserland te zien. Er is hier ook een restaurantje, maar die is alleen een bepaalde periode open.