Lisan Kerstens Geschreven door menasil. Foto door: menasil

  • Voor slechts € 129.03 naar Malmo Nu boeken

Malmö is de derde stad van Zweden en ligt in het zuiden aan de kust. Malmö is door middel van de Oresundbrug verbonden met Denemarken.

Vervoer naar Malmö

Een optie om in Malmö te geraken is door te vliegen op Kopenhagen Kastrup vanaf Amsterdam met bijvoorbeeld KLM. Vanaf het vliegveld ben je binnen 20 minuten op het centraal station van Malmö. De trein gaat overdag elke 20 minuten. Deze verbinding is er ook vanaf Kopenhagen Centraal. De reistijd bedraagt dan 40 minuten. Malmö is dan ook een prima dagtrip vanuit Kopenhagen.  Een enkele reis kost 82 DK. Je kan ook per auto maar de toll voor de Oresundbrug is enorm hoog. Reken op 375 DK voor een enkele reis.

Bezienswaardigheden Malmö

Een bezoek aan Malmö begin met een wandeling vanaf het station naar het Stortoget, een van de twee grote pleinen in het centrum. Aan dit plein staat het Raadshuis. Wie verder doorloopt zal bij het Gustav Adolfs Torg, het andere plein, uitkomen.

Een belangrijke bezienswaardigheid is het Malmöhus Slott. Dit kasteel is in de 15e eeuw gebouwd en doet heden ten dage dienst als museum. Voor 40 SK kun je zowel het in het kasteel gehuisvestigde museum bezoeken als twee andere musea in de nabije omgeving. Het kasteel leert je meer over de geschiedenis van Malmö en het kasteel. Daarnaast zijn er ook kunsttentoonstellingen, ecologische tentoonstellingen en er is zelfs een aquarium. Schuintegenover het kasteel bevindt zich een klein museum met fotografietentoonstellingen. Iets verderop staat het Science en Techniek museum. Je kan daar onder andere ook een onderzeeër van binnen bekijken en je vindt er oude auto's en stoommachines. Kortom; deze musea hebben voor ieder wat wils!

In Malmö kun je ook uitstekend winkelen. Tussen de grote pleinen vind je allerlei bekende winkelketens.


Eten en drinken

Lilla Torg is een klein pleintje naast Stortorget. Lilla Torg is een uitstekende plaats om wat te eten of te drinken.  Je kan voor 85 SK heerlijke maaltijd krijgen. Een kop koffie kost bij de espressobar ongeveer 30 SK en een glas frisdrank op het terras kost ongeveer 15 SK.