Geschreven door .

Overweeg je als vrijwilliger aan de slag te gaan in Zuid-Amerika bijvoorbeeld Peru, Brazilië of Ecuador wij geven je een aantal opties. Lees ook de ervaringen van andere reizigers.

Brazilië

www.helpmijleven.org Deze straatkinderen worden opgevangen in een woonboerderij in een rustig dorpje. Kennis van het portugees is nodig. Minimum verblijf 5 maanden. kost en inwoning vergoed. reken op 150 euro per maand voor eigen uitgave.

Bolivia

www.intiwarayassi.org Zeer betaalbare organisatie die je de kans geeft met dieren te werken ( zelfs soms jaguars)

www.travel-to-teach.org heeft wereldwijd een leuke selectie van betaalbare projecten waarbij lesgeven centraal staat. Je kunt je verblijfsduur helemaal zelf bepalen en wordt goed begeleid. In Bolivia kun je op ieder gewenst tijdstip inspringen in 1 van de projecten in Santa Cruz. Het leuke van deze organisatie is dat ze, naast een toch al niet zo'n duur project, je er ook taal lessen bij geven.

Ecuador

Ecole Travel is een deels Nederlands reisbureau gevestigd in Quito. Ecole Idiomas - Instituto de Español is hun Spaanse school.

Ze moedigen studenten aan om hun spaanse lessen af te sluiten met een aantal weken vrijwilligerswerk varierend van werken met kinderen in Quito, werken met indianen gemeenschappen in de jungle of een project op de Galápagos Eilanden.

Bekijk hun site, Email ze in het nederlands en kijk wat ze voor je kunnen doen. Zeker de studenten betalen een heel acceptabel bedrag om mee te kunnen doen aan de projecten.

www.llullullama.com Dit hostel kan projecten regelen. Je verblijft in een kleine gemeenschap in de andes of in het hostel zelf. Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit les geven of waar je zelf tegen op loopt. minimaal verblijf van 4 weken gevraagd. kosten 10 euro per dag voor eten en accomodatie

www.travel-to-teach.org heeft wereldwijd een leuke selectie van betaalbare projecten waarbij lesgeven centraal staat. Je kunt je verblijfsduur helemaal zelf bepalen en wordt goed begeleid. In Equador kun je 2 keer per maand inspringen in 1 van de projecten. Het leuke van deze organisatie is dat ze, naast een toch al niet zo'n duur project, je er ook een (gratis) cursus Spaans en kook lessen bij geven als je dat leuk vind.

www.riomuchacho.com Dit lijkt een website van een tour operator maar ze hebben ook verschillende vrijwilligers projecten. Zo kun je mee werken op een Rio Muchaco Organic Farm. Ze hebben het liefst dat je minimaal 1 mand blijft. Kosten voor je eten en accomodatie zijn $350 per maand.

Er zijn ook verschillende mogelijkheden in het educatieve centrum "ecocity Bahia". kosten voor eten en accomodatie $300 per maand

Peru

Nachtopvang voor straat kinderen. Ze vragen geen bemiddelingskosten, een kamer kun je in hetzelfde pand als van het project huren voor ongeveer 40 dollar per maand, eten is inbegrepen. Als je het leuk lijkt een aantal maanden met dit project mee te werken bekijk dan de website voor meer informatie. www.loscachorros.nl

http://ayni.footboot.net Lesgeven aan kansarme kinderen.

www.kinderhuisarcoiris.nl dit kindertehuis in Peru heeft maar plek voor 1 of 2 vrijwilligers per keer. minimaal verbljf is 3 maanden en je krijgt kost en inwoning

Suriname

www.projecthulpsuriname.nl biedt allerlei kort en lang durende projecten aan in Suriname. Kijk maar eens op hun site naar de verscheidenheid. De bijdrage voor bemiddeling is ook erg acceptabel