bolletjeom Geschreven door bolletjeom. Foto door: bolletjeom

Nederlandse organisaties die internationaal bemiddelen 

SIW stichting internationale werkkampen uit Utrecht. Van oorsprong een studenten organisatie die bemiddeld vanuit Nederland met vele internationale organisaties. Projecten van 2 weken tot een jaar. De bemiddeling kost een beetje geld maar je krijgt daar ook zekerheid voor terug. Ze bekijken of je geschikt bent om uit te zenden en bekijken met dezelfde kritische ogen naar de internationale organisaties.

De Joho - Company is ook al een organisatie die oorspronkelijk is opgezet voor studenten. Via hen kan je overal ter wereld wel een leuk en betaalbaar project vinden.

VIA is de Nederlandse tak van de internationale vrijwilligersorganisatie SCI (Service Civile International) die d.m.v. internationale vrijwilligersprojecten een praktische bijdrage wil leveren aan een vreedzame en duurzame wereld. VIA (Vrijwillige Internationale Aktie ) kiest bewust voor vrijwilligerswerk. Deelnemers en alle medewerkers van VIA zijn vrijwilligers. VIA heeft wereldwijd projecten van tussen de 2 weken tot een jaar. Je betaalt 110 euro, de reis regel je zelf. Voor het geld dat je betaalt krijg je ter plekken gratis kost en inwoning. Ook kan je in Nederland projecten begeleiden of als vrijwiligers bij de organisatie aan de slag. 

Commundo is echt gericht op de vakantieganger die ook iets nuttigs wil doen. Ze organiseren korte reizen met vrijwilligerswerk.

Globalspirit organiseert voor jou een reis/vakantie met een mooi vrijwilligersproject met dieren. Niet alle projecten zijn spot goedkoop maar ook zeker niet zo duur als veel andere projecten met dieren. Het project voor 8 weken met de Gibbons in Thailand is interessant qua prijs.

Livingstone is een Christelijke organisatie bij wie je uit een wereldwijd pakket kunt kiezen. Het werk varieert van kinderprogramma's tot echte bouwprojecten. Kijk per continent naar de werkvakanties en Long Term vacatures die ze te bieden hebben. Lees ook eens het vrijwilligerswerk-verslag van Mathilde.

www.vso.nl Heb je een WO/HBO opleiding en 2 jaar werkervaring in je vakgebied? Ben je ouder dan 23 en wil je 2 jaar werken in het buitenland? neem dan contact op met VSO. Ze bieden een lokaal salaris!!

Simbo biedt geheel begeleide en verzorgde vrijwilligerswerkvakanties binnen en buiten Europa speciaal voor jongeren van 14 t/m 21 jaar. Ze bieden zeer gevarieerde projecten. Tijdens deze vrijwilligerswerkvakanties combineer je het vrijwilligerswerk met rondreizen. Het is heel redelijk geprijsd!

Internationale organisaties die internationaal bemiddelen

www.kidsworldwide.org deze organisatie heeft veel leuke betaalbare projecten wereldwijd.

www.travel-to-teach.org heeft wereldwijd (vooral Azie en Zuid-Amerika) een leuke selectie van betaalbare projecten waarbij lesgeven centraal staat. Je kunt je verblijfsduur helemaal zelf bepalen en wordt goed begeleid.

uVolunteer is een organisatie die vooral actief is in Afrika en Midden/Zuid Amerika. Ze hebben veel mogelijkheden van lesgeven tot werken met dieren.

Non-profitorganisatie Habitat for Humanity is verantwoordelijk voor de bouw van meer dan 225.000 huizen, verspreid over de hele wereld. Zo hebben in Malawi een programma waarbij vrijwilligers huizen bouwen, gemaakt van lemen bakstenen, met cementvloer en een dak van dakpannen.

De de internationale hulporganisatie i-to-i heeft in 25 landen projecten. Vanaf 2 weken maar ook voor langere tijd. Nadruk op community en conservatie projecten.

Cross-Cultural Solutions is een non-profitorganisatie en plaatst vrijwilligers in locale hulpprogramma's dit zijn vooral community based projecten.