Marea Geschreven door Marea. Foto door: Tikva

Engelse les geven of knutselen het kan bij de internationale school in Chiang Rai Thailand.

Het project

Marea heeft in 2011 drie maanden gewerkt op internationale school in Chiang Rai, Noord-Thailand.

De school heet FLC, Family Learning Center. De sfeer op de school is heel goed, er is altijd veel te doen, ook veel buitenschoolse activiteiten. Heb je geen diploma's, dan kun je meehelpen in de bibliotheek, of meehelpen in de lessen. Soms is er in de zomer een English Summer Camp waarin je kunt meehelpen (Engels spreken met de kinderen, knutselen, spelletjes, boeken lezen, etc. etc.). Ik Heb veel werk verzet in de bibliotheek (boeken innemen en uitlenen, boeken opbergen, nieuwaangekomene boeken invoeren in het computersysteem, boeken voorzien van labels). Ook heb ik wat ingevallen in lessen.

En in de zomervakantie heb ik o.a. 5 weken Engelse les gegeven aan studenten uit Korea en Taiwan, zodat ze hopelijk het nieuwe schooljaar goed kunnen meekomen op de FLC.

Ben je gediplomeerd, dan kun je wellicht gaan lesgeven op de school. Dit kunnen vakken zijn zoals Engels, Math en Science.  

Het is een christelijke school, en alle medewerkers zijn christenen, dus dat geldt ook voor de vrijwilligers. Behalve de vrijwilligers zijn er ook veel ouders van kinderen die meewerken op de school, zowel full time als part time.

De meeste medewerkers en studenten zijn Amerikanen, en verder zijn er onder andere Thai, Koreanen en  Taiwanezen De school heeft twee mensen in dienst die (o.a.) de vrijwilligers begeleiden vanaf de eerste email tot en met de huisvesting en een rondleiding in de stad Chiang Rai.

Huisvesting en kosten vrijwilligerswerk

Voor het werk op deze FLC heb je een "O"-non-immigrant-visum nodig, en dat kostte mij euro €130,00. Je betaalt zelf je reiskosten NL-Thailand-Chiang Rai, en je wordt opgehaald van het vliegveld of het busstation.

De huisvesting wordt door de school verzorgd (eigen kamer met eigen douche-WC-ruimte, en met gezamenlijke keuken); je betaalt wel huur voor deze woonruimte. Je zorgt zelf voor je eten en je huishouden. Er is elke schooldag een warme lunch voor iedereen, en die is gratis.

De prijzen in Thailand zijn veel lager dan in Nederland. Je kunt hier voor minder dan euro 2,00 uit eten gaan! Ik ben al met al ruim 3,5 maand in Thailand, en mijn totale kosten incl. reis en visum schat ik op net iets minder dan euro 2000,-.