Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Er zijn heel veel vrijwilligers in Tanzania. Vrijwilligerswerk is big business in Afrika en er zijn dan ook talloze organisaties die heel veel geld vragen. Moshi is een van de steden waar veel projecten worden aangeboden. 

De ervaringen van Eline met een organisatie in Moshi:

Na lang zoeken heb ik een organisatie gevonden waar je gratis vrijwilligerswerk kan doen. (niet echt bekend in Nederland…ik was de eerste hollandse ooit in het hostel)

Je slaapt in een hostel in de stad en betaald alleen voor je verblijf. Je betaald 12 euro per nacht en hiervoor krijg je ontbijt en avondeten, en de was wordt voor je gedaan. De eigenaresse van het hostel heeft een stichting en ondersteunt meerdere projecten en je kunt zelf kiezen waar en hoe lang je gaat werken. Sommige projecten hebben wel een 3 maanden minimum. Het zijn voornamelijk scholen en weeshuizen waar je les kunt geven of de leraren ondersteunt in lesgeven, maar als je zelf een project weet (bijvoorbeeld HIV awareness) kun je ook in het hostel terecht. Zij helpt je (logischerwijs) alleen niet indien je moeilijkheden ondervind in je project. www.hostelhoff.com is het internetadres, laat je niet van de wijs brengen door de david hasselhoff aanbiddingen…er hangen een paar poster van hem in het hostel en je kunt Baywatch kijken als je wilt!

Het is alleen wel zo, in tegenstelling tot die organisaties die veel geld vragen, dat je zelf verantwoordelijk bent voor de invullingen van je dagen. Ga eens kijken bij de projecten en vraag aan de andere vrijwilligers wat zij doen, en maak dan een keuze. Er is geen afgepast programma..’you get out of it what you put into it!’ Ik vind het een aanrader!

Heb jij ook vrijwilligerswerk gedaan in Tanzania en wil je een organisatie aanraden of juist afraden? Laat het ons weten.