Annelijn Geschreven door Annelijn. Foto door: Tikva

Atelier Favela is in Ticuantepe, een dorpje vlak naast de hoofdstad Managua in Nicaragua. Atelier Favela is een Cultureel centrum. Sabine (Nederlandse meid) en Jean (jongen uit Venezuela) zijn kunstenaars (dit zie je ook aan wat ze met het gebouw hebben gedaan).

Wij zijn er in April 2011 ruim een week geweest, en waren samen met twee andere NL vrijwilligers die er een maand verbleven. Daarvoor waren er ook vrijwilligers uit andere landen geweest (Amerika geloof ik!)

Atelier Favela is blij met vrijwilligers met nieuwe ideeën, maar je kunt er ook alleen maar verblijven.  Als je zelf ergens goed in bent, wat daar nog niet wordt gegeven is er de kans iets op te zetten. Bijv. Engelse les. etc. Zij spreken allemaal Spaans daar (behalve Jean en Sabine, die spreken Portugees en Nederlands), maar de bezoekers spreken Spaans, houd daar rekening mee als je les zou willen geven!

Het project

Ze geven vooral kunstlessen, maar er is ook een vaste groep voor Capoeira (Van jong tot oud, echt vanaf 5 jaar doen ze al mee). Verder doen ze aan kinderdans, acrobatiek, muziek, circus en theater. Een filmpje dat een goed beeld geeft van het vrijwilligerswerk kan je vinden op

Praktische informatie

In het gebouw waar Sabine en Jean wonen, is een supergrote ruimte waar de kunst en danslessen worden gegeven. Ook hebben zij buiten nog genoeg mogelijkheden om bv. te sporten.

Op deze site staat alle info. Je kunt gewoon een mailtje sturen. Wij deden dat tijdens onze reis, 2 weken van tevoren. Als er genoeg plek is kun je er altijd terecht.

Ze hebben daar een gastenverblijf voor de vrijwilligers of bezoekers. Je betaald voor de kamer. Er is een dorm, waarvan ik de prijs niet meer weet. Maar de tweepersoonskamer was 22,50 dollar. Dit betaal je elke nacht. Je kunt er zelf je was doen. En er is een keuken. Het leven daar verder is heel goedkoop, volgens mij was ons gemiddelde daar per dag 18 euro (slapen en eten erbij). Er is Wifi, het is handig je eigen laptop/ i phone mee te nemen. Toen wij er waren, zaten ze er nog maar 3 maanden en toch werd het al druk bezocht! Voorheen hadden zij een cultureel centrum in de sloppewijken van Rio in Brazilie!

Ow ja, als je langer blijft, bijv. een maand kan er geloof ik iets geregeld worden in de prijs.

Als je erheen gaat is het altijd leuk om bijv. glitterkleding mee te nemen voor ze of mail ze of ze nog iets nodig hebben uit NL. Sommige dingen zijn daar moeilijk te krijgen en die kun je vanuit hier zo meenemen!

Wij hebben er echt een superweek gehad en vonden het jammer dat we niet langer konden blijven. Het is echt de moeite er een tijdje te zijn!