PetraBolivia Geschreven door PetraBolivia. Foto door: PetraBolivia

Vrijwilligerswerk doen en dit ook nog als stage gebruiken. Via Projects Abroad kan dit bijvoorbeeld door te werken bij de lokale krant in Cochabamba, Bolivia.

Het project

Petra heeft  in 2009 drie maanden aan dit project deelgenomen en het gebruikt  stage voor haar opleiding Taal- en Cultuurstudies. 

'S Ochtends werken bij een lokale krant, de Cocha-Banner, en 's middags voor een radiostation, Radio Onda Verde. Cocha-Banner is een Engelstalig tijdschrift dat gemaakt wordt in samenwerking met de engelse opleiding van de universiteit in cochabamba. Veel vrijwilligers doen alleen dit project en dan voor een dagdeel.

Ik wilde alleen ook graag kennismaken met de radio dus heb ik gevraagd of ik werken bij het tijdschrift kon combineren met de radio. Het radiostation was wel geheel spaanstalig, maar gelukkig had ik al taallessen gehad in Nederland, anders was het niet mogelijk geweest.

Ik heb daar een superstage gedaan en een hele leuk tijd gehad. Tijdens deze periode heb ik geslapen bij een gastgezin.  Het slapen bij een gastgezin vond ik een hele bijzondere ervaring. Op die manier heb ik de Boliviaanse gebruiken en gewoonten nog beter leren kennen!
 
Tijdens mijn project heb ik geleerd om zelfstandig te werken voor een krant of radio en ook het wonen en werken in een totaal andere cultuur is enorm leerzaam geweest.

Projects Abroad

Mijn stage heb ik geregeld via Projects Abroad en dat is me heel erg goed bevallen. Zij regelen voor een vast bedrag een stage- of vrijwilligersproject, je verzekering en een gastgezin.Voor mijn stage heb ik twee bestaande projecten gecombineerd. Deze projecten lopen in principe het hele jaar voor vrijwilligers, ze zijn allleen enigzins aangepast aan mijn stage-eisen en wensen.  

De mensen van het Projects Abroad kantoor in Bolivia kon ik altijd dingen vragen, en we zijn ook regelmatig iets met ze gaan drinken of eten. Heel erg leuk, omdat zij je ook weer van alles kunnen vertellen over de stad en het land. Op het kantoor van Projects Abroad spreken de mensen altijd engels dus voor iedereen die twijfelt of zijn spaans wel goed genoeg is of juist spaans wil leren in bolivia; dat kan ook.
 
Ik zou Projects Abroad zeker aanraden aan mensen die een vrijwilligersproject of stage in het buitenland willen doen. Ik ben goed begeleid en mijn stageproject was precies zoals ik het me voorstelde. Iedereen kan ook wel bij ze terecht want ze hebben namelijk nog veel meer projecten en landen waar je heen kunt gaan.

Kosten

Projects Abroad werkt met totaalpakketten waarin je project, verzekering, gastgezin en begeleiding is inbegrepen en ik heb iets minder dan 3000 euro betaald voor 3 maanden stage en 1 maand reizen. Ik heb namelijk de verzekering die ik nodig had voor dat extra maandje ook via Projects Abroad geregeld. Daarnaast moest ik het ticket nog betalen. Eenmaal in Bolivia heb ik echt heel erg weinig uitgegeven omdat ik bij een gastgezin sliep en at. Ik denk nog een paar honderd euro aan reizen, theater en af en toe uit eten of iets drinken met collega's of andere vrijwilligers. Maar precies weet ik het niet meer.