Geschreven door . Foto door: Tikva

Op zoek naar tips voor vrijwilligerswerk in Centraal-Amerika Bijvoorbeeld Mexico, Honduras, Guatamala of Costa Rica bijvoorbeeld met zeeschildpadden of op scholen wij geven een aantal adressen.

Costa Rica

www.anaicr.org heeft verschillende projecten. oa een landbouw-ecologisch project ver van de drukke bewoonde wereld. je betaald een eenmalige bijdrage aan het project en je eigen eten en onderdak. Ze hebben ook een project met zee schilpadden!

www.latortugafeliz.com heeft betaalbare projecten met zeeschildpadden!

www.travel-to-teach.org heeft wereldwijd een leuke selectie van betaalbare projecten waarbij lesgeven centraal staat. Je kunt je verblijfsduur helemaal zelf bepalen en wordt goed begeleid. In Costa Rica kun je op ieder gewenst tijdstip inspringen in het project. Het leuke van deze organisatie is dat ze, naast een toch al niet zo'n duur project, je er ook kook en taal lessen bij geven als je dat leuk vind.

Guatamala

http://www.upavim.nl/NL/index.shtml sociaal project in een achterstandswijk van Guatamala city. Werkzaamheden bestaan uit bijles geven aan kinderen maar ook lekker spelen, computercursussen of helpen in de kliniek. Minimum verblijf 6 maanden. Gratis inwoning en warme lunch. Verwachte kosten voor je overige eten zo'n 20 euro per week

Spaans leren combineren met vrijwilligerswerk dit kan via de organisatie Etnia Maya. Ze hebben een groot aantal projecten (tegen verschillende prijzen) om uit te kiezen vanaf minimaal 2 weken.

Honduras

www.ourlittleroses.nl is een school en tehuis voor meisjes. Leraren zijn welkom maar ook helpende handen voor het tehuis. Kennis van het spaans is aan te raden maar er is de mogelijkheid om ter plekke lessen te volgen. Voor de eerste 4 weken is een eigen bijdrage van 100 euro waarmee oa je accomodatie en eten betaald word. De tweede maand kost 15 euro per week en na 2 maanden 40 euro per maand tot een maximum van 300 euro!

Werken in een weeshuis dat is gelegen net buiten de stad San Pedro Sula, Honduras?  Dat kan! Er zijn momenteel 82 kinderen die door verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. Ze bieden de vrijwilliger accomodatie, 3 maaltijden per dag en internet. Kijk op www.hogaremanuel.com of email volunteeremanuel@yahoo.com

Nicaragua

Creatief bezig zijn en werken met kinderen dat kan in atellier favela, een cultureel centrum in Ticuanteppe, een dorpje vlakbij de hoofdstad van Nicaragua. Een samenwerking tussen een Nederlandse meid en een jongen uit Venezuela.  http://www.atelierfavela.org/

Mexico

www.amiguito.nl alle voorkomende werkzaamheden in een kindertehuis in Mexico. Met kost en inwoning. minimaal verblijf 1 maand

www.travel-to-teach.org heeft wereldwijd een leuke selectie van betaalbare projecten waarbij lesgeven centraal staat. Je kunt je verblijfsduur helemaal zelf bepalen en wordt goed begeleid. In Mexico kun je op ieder gewenst tijdstip inspringen in 1 van de 3 projecten. Het leuke van deze organisatie is dat ze naast een toch al niet zo'n duur project je er ook kook, dans, cultuur en taal lessen bijgeven als je dat leuk vind.

Voor meer adressen van organisatie die over de hele wereld projecten hebben eens bij ons hoofdstukje "wereldwijd"