Geschreven door . Foto door: Nanneke

  • Voor slechts € 521.09 naar Nha Trang Nu boeken

Nha Trang en Miu Ne zijn DE kust bestemmingen van Vietnam. Deze twee plaatsen liggen in het midden van Vietnam en zijn daarom voor veel reizigers die van noord naar zuid (of andersom) reizen een logische keuze om te stoppen voor een paar dagen strand. Of je beter naar Nha Trang of naar Mui Ne kan gaan, hangt helemaal af van waar je naar op zoek bent. 

Nha Trang is een meer sjieke resortlocatie, goed voor een paar dagen liggen op het strand of om te snorkelen. Mui Ne is een prima keuze voor de laid back reiziger die lekker wil ontspannen. 

Nha Trang

Nha Trang is vooral een goede keuze als je wil duiken of snorkelen. Dit is zo'n beetje de enige plek in Vietnam waar je makkelijk bij een koraalrif kan komen. Als je al eerder hebt gedoken in Azië kan het een beetje tegen vallen, toch zul je hier weer hele andere soorten onderwaterleven tegenkomen dan tijdens het duiken in Thailand.

In deze omgeving zitten heel veel soorten hard en zacht koraal. Kleine felgekleurde kerstboomwormpjes die weg schieten bij iedere verdachte beweging. En te veel vissen om op te noemen;  trompetvissen, anemoonvissen, papegaaivissen, doktersvissen, fluitvissen, blauwe, gele en bontgekleurde vissen, zeekomkommers en enorme zeesterren. Zeker de moeite waard dus als je in Vietnam op reis bent en graag nog ergens wil snorkelen. 

Geloof de duikscholen niet die adverteren met Whale sharks, Whales, Sharkes en Turles! Die zijn er namelijk zelden! Octopus is een duikschool die hier duidelijk en eerlijk in is en werkt met kleine groepen op de boot.

Verder is er in Nha Trang vrij weinig te doen. Alleen een heel lang strand met zeer opdringerige verkopers die je zelfs wakker schudden omdat ze iets willen verkopen! Nha Trang is eigenlijk vooral een resortstad. Het voordeel van Nha Trang is dat je alle gemakken in de buurt hebt: allerlei restaurants met lekker eten, massagesalons, de zee en een heleboel hotels. 

Dus als je wil snorkelen of op een strand in de zon wil liggen is deze stad een aanrader voor een stop van een paar dagen, anders kan je beter doorreizen naar een andere stad. 

Mui Ne

Mui ne is meer een strand- en relaxlocatie en over het algemeen leuker dan Nha trang. Het strand in Mui Ne is lang niet zo mooi als bijvoorbeeld in Thailand, maar de sfeer is hier erg relaxed. In Mui Ne kunnen allerlei soorten reizigers terecht. Zo zijn er relaxte hostels met tentjes op het strand voor backpackers, maar ook leuke hotels voor gezinnen. Mui Ne is vooral een fijne stad om lekker uit te rusten en te genieten van het strand en het zonnetje, maar er zijn ook enkele activiteiten te doen.

Zo kun je bijvoorbeeld op een zandduintour gaan. Deze tour is te boeken bij bijna alle ho(s)tels en reisbureau's. Je neemt dan een kijkje bij de zandduinen van Mui Ne en kan er hier ook voor kiezen om op een quad te rijden in de duinen.

Verder kun je in Mui Ne in het juiste seizoen ook verschillende watersporten beoefenen. Zo kun je er bijvoorbeeld windsurfen.