Geschreven door . Foto door: Nanneke

De Mekong delta spreekt tot de verbeelding en veel mensen gaan dan ook met een tourtje naar dit gebied. De meeste backpackers boeken in HCMC een tourtje door de Mekong Delta waarna ze in Cambodja eindigen. Een dergelijk tourtje zal rond de 30 dollar kosten.

Omschrijving van een tour door de Mekong Delta

Dag 1:  Na ruim 2 uur in de bus door een leuk stuk van Vietnam komen we aan bij de boot. De rivier is hier erg breed. We varen naar de overkant naar 1 van de eilandjes. Het is hier echt prachtig tropisch groen. We krijgen allerlei soorten fruit en thee aangeboden en er word gezongen en gedanst. Hier kunnen we eens rustig bekijken hoe ananassen, lychee's en jackfruit groeien. Nu mogen we 12 minuten (tja, het werd ons tot drie keer toe verteld) in een heel klein bootje dat geroeid word door twee dames. Dit korte tripje is wel echt prachtig! We glijden door smalle watertjes lang riet en palmen. Van de kleine bootjes stappen we weer in de grotere om naar het volgende eiland te varen. Ze maken hier met de hand kokossnoepjes. Ze zijn nog warm! Het volgende eiland doet aan bijen en honing. Je mag je vinger in de raad steken die vol zit met bijen en we krijgen thee met honing en een soort citroen. Na de lunch is het tijd om terug te gaan naar de bus. Het is pas half 2 en we zijn verbaasd dat het boten deel er al op zit. We waren voorgelogen over de duur van de rit. De rit duurde namelijk 7 uur i.p.v. 2!

Dag 2: Achter op de brommer rijden we richting de boot. We varen langs de drijvende viskwekers en bezoeken er één. Erg leuk om zo'n bedrijfje van binnen te bekijken. De volgende stop was in een dorp van de Cham people. Dit is een moslim gemeenschap. Ook in dit dorp maken ze prachtige weefsels. We varen in zo'n 3 uur naar de grens. Onderweg komen we langs drijvende huizen, benzinepompen en huizen op palen. We gaan de grens over en  zitten nog ruim 2 uur in de boot en een uurtje in de bus naar Phnom Penh.