Patrick Schouten Geschreven door 1patrick8. Foto door: 1patrick8

  • Voor slechts € 56.18 naar Seattle Nu boeken

Seattle, gelegen in Washington State en één van de bekendste steden van Amerika. Deze stad is beter geschikt voor de flashpacker dan voor de echter budget reiziger.  Neem regenkleding mee, Washington/Seattle word niet voor niets de "Ever Green State" genoemd.

Bezienswaardigheden/Activiteiten van Seattle

Een leuke gratis bezienswaardigheid is de Public Market Center/ Pike Market place. Dit is een markt waar vissers met de vissen overgooien, je de heetste pepers kunt kopen en de lekkerste bloemen kunt ruiken. Daarnaast kun je er ook vele andere dingen kopen, het is te vinden op 85 pike st.

Sportfans hebben in Seattle meerdere opties. Ben je een baseball fan of wil je meemaken wat je op tv ziet? Dan moet je echt naar een wedtstrijd van de Maraniers. Te vinden op 1st Avenue South. Of ga naar American football, de populairste sport van Amerika. Je kunt naar een wedstrijd van het National State Team van Seattle de "Seahawks". Ook hier geen kaartjes kopen via een handelaar als je niet afgezet wilt worden. Het stadion ligt aan dezelfde straat als Safeco Field, waar de Maraniers spelen.

In Seattle zijn diverse musea waaronder het Museum of Flight. Vliegtuigen, groot of klein, nieuw of oud, alles is hier te vinden. Kunst liefhebber kunnen uren doorbrengen in het Seattle Art Museum en het Seattle Asian Art Museum.

Een mooi uitzicht over de stad heb je vanuit Needle Tower/ Space Neelde. Een zeer mooie toren waar over heel Seattle kunt kijken als je in de top bent. Ook kun je hier eten terwijl het restaurant langzaam rond draait. Het is wel een prijzig plekje om te eten! In plaats van een standaard stadtour kan je in Seattle mee met een Duck-tour. Duck toer is een bus die je door de hele stad rijd waar je gids leuke verhalen en weetjes verteld. Het is een amfibie voertuig, dus je gaat ook een stukje door het water! 

Wanneer je veel wil zien dan is de Seattle CityPASS een goede discountcard om aan te schaffen. 

Heb je genoeg van al de flats en drukke straten? Dan is een park/forest trek iets voor jou. Mount Rainier National Park is een park waar je een trekking kunt doen door het bos. De kosten zijn verschillend qua groep, hoeveelheid mensen, aantal dagen, welk deel je heen wilt. Wanneer je in de wintermaanden in Seattle bent kan je ook terecht bij de vele ski pistes die net buiten de stad liggen.  

Ben je gek van concerten of gave evenementen check dan deze website www.wfea.org/.Wil je graag een keer meemaken hoe het er aan toegaat op een university? Dan is Pullman University de school om heen te gaan. Pullman heeft 20.000 inwoners waarvan 18.000 studenten zijn. En daar is wel een feestje zo nu en dan. 

Accommodatie

Zoals al eerder is aangegeven is Seattle niet echt een budget backpackers stad. Je kunt het beste via diverse bookingsites van te voren accommodatie boeken. Seattle is een zakenstad, vele hotels zijn eerder gericht op zakenreizigers dan op toeristen.. Een gemiddelde (hotel)kamer in het centrum van Seattle kost rond de $220,- Best prijzig dus. Gelukkig zijn er vele buslijnen die je downtown of buiten het centrum kunnen brengen waar je goedkopere kamers zult vinden.  Een andere optie om geld te besparen is couchsurfing.  Meld je aan op www.couchsurfing.org en vind een couch to sleep on. 9 van de 10 keer is het gratis en je host wil je graag de stad of gebied laten zienOok zijn er plaatsen waar je mag kamperen buiten Seattle voor de echte avonturiers.

Overig

Internet cafe's zijn overal in Seattle te vinden, dus skypen of mailen via een computer naar het thuisfront is geen probleem. De prijzen liggen rond de 1 a 2 dollar per uur.