Dennis R Geschreven door DennisR. Foto door: Tikva

  • Voor slechts € 50.03 naar Orlando Nu boeken

Florida, ook wel de Sunshine state genoemd, met als hoofdstad Tallahassee. De meeste mensen denken bij Florida aan Miami, Orlando, Key West, de Everglades en het J.F.Kennedy Space Center. Met zijn subtropisch klimaat ben je in Florida vrijwel altijd verzekerd van goed weer.

Orlando

Orlando staat vooral bekent om zijn vele pretparken. Allereerst is er het Walt Disney World Resort, bestaande uit vier pretparken, twee waterparken, eet-, winkel- en uitgaansgelegenheid Downtown Disney, vele hotels en een golfbaan. Naast het Disney Resort is ook het Universal Florida Resort in Orlando te vinden. Dit resort bestaat uit twee pretparken, een waterpark en de Universal Citywalk. Dit is de shop- en uitgaansgelegenheid van dit resort. Een ander bekend park is Seaworld. In dit park kun je als dierenliefhebber je hart ophalen met onder meer dolfijnen, orka's, ijsberen.

Het Disney publiek is over het algemeen duidelijk te onderscheiden van het Universal publiek. Disney wordt voornamelijk bezocht door gezinnen met jonge kinderen, terwijl Universal vooral populair is bij oudere kinderen en jongeren. Dit komt  doordat Universal veel meer thrill rides te bieden heeft. 

Wanneer je meer dan één park (bijvoorbeeld een Disney park) wilt bezoeken, doe je er verstandig aan om vooraf te kijken naar de combinatiepassen die de parken te bieden hebben. Met een dergelijke pas ben je vaak een stuk voordeliger uit. Wanneer je besluit meer dan 5 van de bovengenoemde attractie- en waterparken te bezoeken, kun je het beste een Orlando Flex Ticket kopen. 

De bereikbaarheid van Walt Disney, Universal en Seaworld met de auto is goed. Deze parken bevinden zich allemaal langs highway I-4. Het huren van een auto is in Florida relatief goedkoop, evenals de benzineprijzen. Wat het openbaar vervoer betreft, is de bereikbaarheid iets minder goed. In de omgeving van Downtown Disney biedt ieder hotel (zowel Disneyhotels als niet Disneyhotels) gratis shuttles richting alle Disneyparken. De shuttles van Disneyhotels rijden uiteraard vaker dan die van niet Disneyhotels. Je kunt echter altijd met shuttles van andere hotels meerijden. Vanuit een hotel gelegen in de buurten van het Walt Disney World Resort is het echter moeilijker om de Universal parken, SeaWorld en Bush Gardens te bereiken. Deze parken bieden vanaf dit punt helaas geen gratis shuttle aan, waardoor de lokale bus moet woren genomen. Met name het Universal Florida Resort is moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer. Hiervoor dient men circa drie keer over te stappen en zit je als snel op een reistijd van twee uur. Taxikosten bedragen ongeveer € 40,00 voor een enkele reis. Ook worden er geen gratis shuttles aangeboden.

Daytona Beach

De uitlaatklep voor vele jongeren in het voorjaar tijdens "Spring Brake" . Als je in Daytona bent moet je natuurlijk ook een bezoek brengen aan het Daytona International Speedway waar de Daytona 500 wordt verreden tijdens het Nascar weekend. Ondanks dat ik niks met deze sport heb was het een geweldige ervaring. Nascar is hier een echte volk sport. Na een rondleiding over het circuit en de 3D IMAX film heb je een mooi beeld gekregen van de sfeer in deze sport en zijn geschiedenis. Tijdens een race weekend zijn hier al snel een 250.000 toeschouwers aanwezig. Overige bekende events in Daytona zijn bikerweek in maart en biketoberfest in oktober.

Nationale parken

De Everglades is het grootste NP van Florida met op de tweede plaats Cape Canaveral, waar J.F.Kennedy space center zich bevind. Buiten de nationale parken zie je ook langs de weg heel veel moeras plassen en waar je niet raar moet opkijken als je er een alligator ziet zwemmen. Loop dus ook niet zomaar van de weg af.   

Florida Keys

De Florida Keys zijn de eilandjes direct onder het vaste land. Mocht je deze willen bezoeken, is het aan te raden hier een auto voor te huren en één tot twee dagen ervoor uit te trekken. Het is namelijk al gauw 1,5 tot 2 uur rijden richting Key Largo (de dichtstbijzijnde Key), terwijl Key West helemaal onderin ligt. Dit is niet op één dag te doen. Key West ligt namelijk op 3,5 uur rijden vanaf Miami South Beach. Overigens schijnt Key West wel het mooiste te zijn, ook qua duiken en snorkelen, al is Key Largo ook erg mooi hiervoor. De meeste duikscholen hanteren het "two tank two location" beleid, wat betekent dat je voor ongeveer $100 twee duiken op twee verschillende locaties maakt. Hier ben je ongeveer 3 à 4 uur mee zoet.

Beste reistijd 

Het najaar lijkt een goede periode waar het nog heerlijk weer is van rond de 30 graden en het reuze meevalt met de toeristische drukte. Echter wordt deze periode ook wel het hurricane seizoen genoemd. Je kunt dus ook last hebben van een orkaan. In de zomermaanden is het erg warm in Florida, met ongeveer dezelfde luchtvochtigheid als in Nederland.